blog
Zeven dagen in Fins Lapland

Zeven dagen in Fins Lapland

Zeven dagen in Fins Lapland, een onvergetelijke ervaring

Een droom die uitkomt, een reis die je ooit gemaakt moet hebben. Trek je handschoenen en muts aan en ontdek het prachtige, sneeuwachtige Fins Lapland !

Fins Lapland is natuurlijk niet een vakantiebestemming die je zomaar even boekt. Je moet wel van winter houden en tegen kou kunnen. Ben je daar tegen bestand? Wacht dan niet langer en ervaar deze unieke reis.  Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor skivakantie of meer een safari of wil je liever wandelen en rondreizen? In Fins Lapland is het allemaal mogelijk.

Hoe kom je in Fins Lapland ?

Wat ik aanraad bij dit soort reizen is om dit via een organisatie te boeken. Los vluchten, transfers en accommodatie zoeken kan een goede en goedkope optie zijn. Echter, een vakantie naar Fins Lapland wil je goed laten verlopen. Ik zou kiezen voor een organisatie, omdat deze vaak vlucht + transfer + accommodatie aanbieden. Hierdoor hoef je zelf niet los van elkaar te zoeken. Vaak kun je alsnog je reis samenstellen hoe jij het graag wilt. Je hoeft niet zeven dagen in dezelfde accommodatie te slapen als je dat niet wilt. Je kunt ervoor kiezen om rond te trekken.

Noorderlicht in Lapland met Voigt Travel

Skiën in Fins Lapland

Fins Lapland staat bekend om zijn sneeuw en prachtige gebieden waar je kunt skiën of langlaufen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een sneeuwscooter het gebied te verkennen. Alles om je heen is wit van de sneeuw en er heerst ongekende stilte.

Spa’s 

Gedurende je 7 dagen reis wil je af en toe natuurlijk ook bijkomen van het skiën of wandelen en kun je je onderdompelen in de vele spa’s die Fins Lapland je te bieden heeft. Je kunt ervoor kiezen om in de buitenlucht te vertoeven, zodat je lichaam warm blijft, maar je hoofd is frisjes. Er is natuurlijk ook een optie lekker binnen te zwemmen met uitzicht op mensen die voorbij razen op sneeuwscooters en snowboards.

Huskysafari

Wanneer je naar Fins Lapland gaat is de droom van velen om een huskytocht te doen. Dit mag dan ook absoluut niet ontbreken aan je reis! Kakslauttanen is bijvoorbeeld een uitstekende plek om een huskysafari te doen. Geen tankstop nodig, maar deze prachtige honden die je voorttrekken door de witte wildernis van Fins Lapland. De duur van zo’n rit varieert van 15 minuten tot urenlang. Je zult je wanen in een kerstfilm als je met je slee door de het sneeuwwitte bos rijdt. Op veel locaties zal er iemand meegaan om de route te bepalen, dus je staat er niet helemaal alleen voor.

Noorderlicht

Alles is natuurlijk bijzonder en uniek aan deze reis, maar een echt hoogtepunt is het wonderlijke noorderlicht. Als de zon erg fel is geweest, kun je in de avonden daarop het noorderlicht erg goed zien. Dit fenomeen is voornamelijk in de winter goed te zien, omdat het in de zomer lang licht is. Vroeger werd het noorderlicht als iets angstaanjagend gezien, iets wat voor onheil of spookachtig stond. Inmiddels zijn de meningen veranderd. Wintersportbestemming Saariselska is een bijzondere plek in Fins Lapland om het noorderlicht te aanschouwen. Je hebt er zelfs speciale iglo’s met een glazen dak, zodat je vanuit je iglo het noorderlicht kunt zien.

IJsvissen

Als je in Fins Lapland bent, probeer dan ook een dag het ijsvissen. Waarschijnlijk wordt dit ook al wel aangeboden door de organisatie, maar zo niet ga dan zelf op avontuur of met een local. Het ijsvissen lijkt op vissen zelf, maar hierbij gooi je een vishaak of speer door een gat van een bevroren meer of vijver. Het leuke hieraan is dat je je eigen gevangen wilde vis ook kunt gaan bakken en eten. Hoe avontuurlijk is dat!

Rendierboerderij en tocht

Naast de husky’s zijn rendieren erg belangrijk in dit land. Zij zorgen voor transport, omdat het reguliere transport, zoals auto’s en bussen, daar niet echt bestaat. In Fins Lapland zijn ze afhankelijk van de dieren. Je kunt in je vakantie een bezoek brengen aan de rendierboerderij. Je leert hier hoe ze gehouden worden, wat ze eten. Natuurlijk sluit je je bezoek af met een ritje met de rendieren.

Neem tijdens deze vakantie door Fins Lapland ook een of twee dagen vrij van alles, zodat je met speciale winterschoenen de regio kunt verkennen. Het gebied is prachtig om te verkennen en laat je inspireren door verhalen van locals en blogs om ideeën op te doen.

Dit zijn de touroperators voor Finland:

 

0