blog
De weetjes en tips voor een vakantie naar Finland

De weetjes en tips voor een vakantie naar Finland

Hier de Weetjes en Tips voor een vakantie naar Finland

Ga je in Finland op vakantie of rondreizen door Finland, dan kom je soms heel eigenaardige dingen tegen die voor de Finnen de gewoonste zaak van de hele wereld zijn. Finland is uniek, op alle vlakken. Daar kom je al snel achter als je een  Finland maakt. Wij hebben de leukste weetjes en de beste tips voor je verzameld, verdeeld over de categorieën Verkeer, Bevolking en Overige.

Weetjes en tips: Verkeer

Finnen doen niet aan bumperkleven. Ze worden erg zenuwachtig van verkeer dat te dicht op hen rijdt, dus houdt hier rekening mee. De maximale snelheden die op de wegen gereden mogen worden veranderen. In de zomer ligt de maximale snelheid 20 km/u hoger dan in de winter. Op de meeste verkeersborden is het wit dat wij kennen vervangen door geel, zodat de borden nog goed te onderscheiden zijn van de enorme sneeuwbergen in het winterseizoen.

Snelwegen

Probeer snelwegen te vermijden op vrijdag- en zondagavond. Dan staan er overal files. De wegen worden gestrooid met zand en uitsluitend de hoofdwegen worden gestrooid. Wordt de weg geblokkeerd door een kudde dieren? Geef er eentje een tik op de bil en als je geluk hebt rent de hele kudde weg. Tot slot, kijk uit op kruispunten, want die zijn in Finland erg onduidelijk.

Weetjes en tips: Bevolking

Wij voelen ons snel ongemakkelijk als er een stilte in een gesprek valt. Gebeurt dit met een Fin, tijdens je vakantiereis door Finland? Dan betekent dit dat er onderling vertrouwen bestaat. Probeer de ‘ongemakkelijke’ stilte dus niet direct op te vullen. Als je bij iemand thuis komt, dan wordt de tafel gevuld met lekkernijen, van hapjes tot een grote schaal ijs. Het is de bedoeling dat je zelf alles pakt. Eet liever teveel dan te weinig.

Sauna’s

Er zijn veel sauna’s te bezoeken. Finse mannen gooien graag een grote plens water op de kachel en verlaten vervolgens zelf de ruimte. Daarnaast roosteren ze graag worst op de sauna kachel. Dit is heel normaal. Mannen en vrouwen gaan niet gezamenlijk in één saunaruimte, tenzij het om een compleet gezin gaat. Vraag niet naar de naam van een pasgeboren kind, want deze krijgt na 2-3 maanden pas een naam. Finnen vieren geen verjaardagen maar naamdagen. Finnen zijn erg verlegen. Als ze geen antwoord geven als je hen iets vraagt in Engels of Duits, dan betekent dit niet dat ze je niet verstaan. Soms zijn te gewoon te verlegen om je te antwoorden.

Weetjes en tips: Overige

Je krijgt de krant op alle dagen in de week, ook op zondag. Er ligt geen vloerbedekking, want dit kennen ze niet in Finland. In plaats daarvan worden er wel veel kleden gebruikt. Zitten er twee gaten aan de bovenkant van je dekbedovertrek? Voor Finnen is dit logisch, want zo kan je het dekbed goed op zijn plek trekken op vier hoeken. Afdruiprekken staan in de kast, en moeten daar ook blijven staan. Je zet de natte afwas dus direct in de kast. Voedsel wordt altijd gemeten in liters, niet in grammen of kilo’s. Finnen spreken gebarentaal. Dit is een officiële taal. Woningen worden het hele jaar door rond de 24 graden warm gehouden.

Boek een vakantie naar Finland

Er zijn nog eindeloos veel andere leuke, eigenaardige, aparte, praktische en lachwekkende weetjes die je zelf kan gaan ontdekken tijdens je rondreis door Finland. De beste vakantie naar Finland boek je natuurlijk via Goedkoperondreis.com.

Wanneer je van plan bent om een vakantie Finland te boeken, raden wij jou aan om alle reisorganisaties goed te vergelijken. Dit door de grote prijsverschillen bij alle aanbieders. Wij van goedkoperondreis.com hopen dat je een leuke rondreis Finland hebt kunnen vinden via onze website.

Finland behoort tot Scandinavië wat bestaat uit: Finland, Noorwegen en Zweden.

Alleen een stedentrip naar Helsinki vind je hier

Vergelijk direct alle vakanties naar Finland:

 

0