Rondreizen door Groenland

Rondreizen door Groenland

Rondreizen door Groenland is zo anders dan verreweg de meeste andere landen

Groenland is een provincie van Denemarken en is tevens het grootste eiland ter wereld. Na Groenland is Nieuw-Guinea het grootste eiland, maar deze is een heel stuk kleiner. Vergelijk je de 2.166.086 vierkante kilometer oppervlakte van Groenland met ons kleine Nederland, dan past Nederland hier wel zeker 50 keer in. In eerste instantie zouden wij Groenland hierdoor dan ook minder associëren met een eiland dan bijvoorbeeld Hawaï. Natuurlijk is er dan ook genoeg te doen en te zien als je gaat rondreizen door Groenland.

Goedkope Rondreis Groenland

5 Redenen om te gaan rondreizen door Groenland

Rondreizen door Groenland is zo anders dan verreweg de meeste andere landen dat je het eigenlijk wel eens bezocht móet hebben. Dit land laat je de mooiste avonturen beleven, laat je tot in het diepste van je ‘zijn’ ontspannen en geeft je de meest onvergetelijke herinneringen mee terug naar huis. Dit zijn de belangrijkste redenen om voor een rondreis Groenland te gaan.

  1. Uunartoq

Groenland kent eindeloos veel warmtebronnen die je kunt bezoeken, maar er is in heel het land maar één warmtebron te vinden waar je ook daadwerkelijk in kunt stappen om te genieten van het warme water. Dit is Uunartoq, te vinden in het zuiden van het land. Tijdens het relaxen in het natuurlijk warme water geniet je van het uitzicht op de imposante ijsbergen. Dit is een optimaal gevoel van ontspanning en je krijgt al snel het idee dat je hier nooit meer weg wilt.

  1. Kennis maken met de dierenGoedkope Rondreis Groenland

In Groenland leven veel dieren en sommige van deze dieren kan je van dichtbij meemaken. Zo kan je gaan genieten van een prachtige rit door de natuur met een unieke hondenslee. Reizen met de hondenslee is in Groenland heel normaal. Dit is vaak zelfs nodig om je te kunnen verplaatsen in de extreme omstandigheden. De wilde dieren hebben meer leefgebied in Groenland dan de mensen. Je kunt er onder meer walrussen, zeearenden, ijsberen, muskusossen, rendieren en bultruggen in de natuur spotten.

  1. De bergen van Oost-Groenland

De hoogste bergen zijn natuurlijk het meest indrukwekkend om te zien. Deze kan je vinden in Oost-Groenland, waar de Gunnbjørn Fjeld de hoogste berg is. Deze moet je dan ook eigenlijk wel gezien hebben tijdens je rondreis door Groenland. De berg heeft een totale hoogte van 3700 meter. Natuurlijk zijn er nog eindeloos veel andere ijsbergen te bewonderen.

 

Goedkope Rondreis Groenland

De natuurverschijnselen

Ga je in de zomer een rondreis door Groenland maken? Dan geniet je van de middernachtzon. De zon gaat nooit helemaal onder. In de nachten geniet je van sfeervolle schemertinten. Ga je in de winter rondreizen door Groenland ? Dan mag je het noorderlicht natuurlijk niet missen. Deze is het best (en het mooist) te zien vanuit Kangerlussuaq.

  1. Hotel Actic

Verblijf tijdens je rondreis Groenland ook zeker eens in Hotel Actic. Hier overnacht je in een aluminium iglo van waaruit je een indrukwekkend uitzicht op de ijsbergen hebt. Deze kan je vanuit je iglo raam voorbij zien drijven. Onvergetelijk! Natuurlijk is het in je eigen iglo heerlijk warm en geniet je van optimaal comfort.

Een onvergetelijke rondreis door Groenland

Groenland laat je kennis maken met de unieke natuur van de Noordpool. Als je eenmaal de rust, de ruimte en de sprookjesachtige natuurgebieden van dit land hebt leren kennen, dan weet je dat Groenland een deel van je hart gestolen heeft. Goedkoperondreis.nl heeft de beste aanbieders van rondreizen door Groenland voor je verzameld, zodat je enkel nog een keuze hoeft te maken. Zo kan jij al snel uitkijken naar een georganiseerde, voordelige en vooral onvergetelijke rondreis door Groenland.

Goedkope Rondreis Groenland

Weer en klimaat in Groenland

Als wij Nederlanders denken aan een eiland, denken wij vaak aan palmbomen en een tropisch strand. Groenland is totaal anders. Het landschap is bedekt met een adembenemende deken van sneeuw. Hierdoor is Groenland een uitstekende keuze voor een gezellige wintersport vakantie.

Natuur ontdekken met rondreizen door Groenland

Een groot deel van de Natuur van Groenland wordt beschermd door diverse natuurbeschermingsorganisaties (zoals bijvoorbeeld het WNF). Groenland heeft dan ook zeer veel nationale parken en beschermde gebieden. Hier kun je vandaag de dag nog steeds genieten van al het moois dat de natuur van Groenland biedt.

De bevolking van Groenland

88 procent van de huidige inwoners van Groenland stammen af van de oorspronkelijke bewoners (Eskimo’s). De andere 12 procent is afkomstig uit verschillende landen in Europa. De Eskimo’s waren nomaden, wat betekend dat ze geen vaste woon of verblijfplaats hadden. In plaats daarvan trokken ze door het land en stopte ze bij geschikte plekken om te eten, slapen, voedsel te verzamelen of te jagen.

Goedkope Rondreis Groenland

Weetjes over de bevolking van Groenland en over het land:

  • De hoofdstad van Groenland is Nuuk.
  • Groenland is 2.166.086 vierkante kilometer groot.
  • De munt van Groenland is de Deense Kroon.
  • De bevolking spreekt er Groenlands
  • Kalaallit Nunaat is de Groenlandse benaming voor Groenland

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Groenland

Warmtebronnen: Met een bezoek aan de warmtebronnen kom je helemaal tot rust. De warmte van de bronnen zijn een welkome afwisseling met het koude landschap. Terwijl je een bad neemt heb je een mooi uitzicht over de het landschap, en kun je heerlijk ontspannen genieten van je vakantie.

Walvissen: Walvissen zijn imposante zoogdieren die nog maar met mate voorkomen in het wild. Het is dan ook extra bijzonder als je er toch 1 te zien krijgt. Ze zijn zeer groot en doen je denken aan een dinosaurus. De grootste walvis ter wereld is de blauwe vinvis. Deze kan wel 30 meter groot worden en een gewicht bereiken van 120 ton.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Groenland