Goedkope Rondreis Madeira

Goedkope Rondreis Madeira

Bij het maken van een rondreis wordt vaak aan verre oorden gedacht, terwijl dit ook dichtbij huis kan, bijvoorbeeld op Madeira. Dit Portugese eiland is perfect geschikt om door middel van een rondtocht te verkennen. Het is hier immers in vele opzichten heel anders dan het in de rest van Europa is. Juist die afwijkende natuur en cultuur maken het de perfecte bestemming om iets compleet nieuws te beleven zonder dat hiervoor de halve aardbol over getrokken hoeft te worden. De volgende informatie kan goed helpen bij het bepalen of deze reis een goede optie voor bijvoorbeeld de volgende vakantie is.

Goedkope Rondreis Madeira

Natuurliefhebbers

Een rondreis over Madeira is vooral een goede optie voor liefhebbers van mooie natuur. Deze bestemming doet namelijk behoorlijk exotisch aan. Het is niet voor niets dat het eiland veel bijnamen kent die betrekking hebben op deze natuur. Denk bijvoorbeeld aan Bloemeneiland of aan De Drijvende Tuin. Dat betekent dus ook dat er veel kleur te beleven valt. Volle bloemen en planten kleuren hier de natuur die er te vinden is. Daarnaast zijn ook zaken zoals de Risco waterval en de natuurparken de moeite waard om mee te nemen wanneer deze bestemming aangedaan wordt. Natuurliefhebbers zullen zich hier dan ook direct thuis voelen.

Grote hoogte

Goedkope Rondreis Madeira

Ook leuk aan een rondreis Madeira is het beklimmen van de hoge bergtoppen die het eiland rijk is. Hier zijn er meerdere van. De hoogste top ligt zelfs bijna op 2.000 meter hoogte. Daar is een uitzicht te vinden dat wel heel bijzonder te noemen is. Het is ook zeer geschikt om op deze plekken de fiets te pakken of de wandelschoenen aan te trekken. Wanneer het weer hiervoor geschikt is, niet te warm, dan zal het zo zijn dat deze gebieden perfect geschikt zijn om een dagje in de rondreis in te ruimen voor een aantal actieve bezigheden.

De bevolking

Ook leuk is om een deel van de rondreis Madeira in te ruimen voor de verschillende leuke plaatsjes die er zijn. Denk bijvoorbeeld alleen al aan Funchal. Hier is alles op het gebied van cultuur dat bij dit eiland past te vinden. Het eiland is al honderden jaren in ontwikkeling. Het is dus zo dat er bouwwerken uit de middeleeuwen te vinden zijn, maar anderzijds zijn er ook moderne kanten te vinden. De geschiedenis van het eiland wordt dan ook goed bewaard in specifieke musea die hiervoor zijn ingericht. Ook dit is meer dan de moeite waard.

Ook in de avonduren

Goedkope Rondreis Madeira

Het leuke aan een rondreis over Madeira waarbij bijvoorbeeld ook Funchal wordt aangedaan is dat de reis niet alleen overdag aantrekkelijk is. Veel rondreizen zijn immers behoorlijk intensief waardoor er in de avonduren gerust moet worden. Hier is echter juist ook dan van alles te beleven. Proef bijvoorbeeld eens wat de bijzondere keuken zoal te bieden heeft. Ook op uitgaansgebied is er van alles te beleven in deze plaatsen. Wie dus wel een leuke en bijzondere rondreis wil maken, maar ook voldoende ontspanning en vertier zoekt, kan hier een goede locatie vinden. Alleen al om die reden is het boeken hiervan de moeite waard.

Anders dan Portugal

Het is aan te raden om deze reis los te zien van een rondreis door Portugal. Hoewel er voldoende mogelijkheden zijn om zowel Portugal als Madeira te combineren in één reis, is het eigenlijk aan te raden om het eiland aan een aparte reis te onderwerpen. Juist ook omdat er hier voldoende te beleven is. Eigenlijk zijn daarmee dus ook de reizen voor de komende vakanties gemakkelijk vast te leggen. Alleen al op dit eiland is het gemakkelijk mogelijk om meer dan een week een vakantie Madeira door te brengen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Madeira

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Portugal