Rondreis Azoren

Rondreis Azoren

Rondreis Azoren is een walhalla voor de natuurliefhebbers

De Azoren is een van de provincies van Portugal. De Azoren bestaat uit een negental eilanden die beschikken over prachtige landschappen en ruige vulkanische landschappen. De eilanden hebben een constant klimaat, dit houd in dat het gehele jaar door er temperaturen heerser tussen de 16 en 22 graden. Augustus is de warmste maand. De beste manier om de Azoren te ontdekken is met een fly-drive vakantie, vergelijk hieronder direct alle Azoren rondreis aanbieders over leer meer over de mogelijkheden in dit artikel!

Natuur in de Azoren

De Azoren is het walhalla voor de natuurliefhebbers en rustzoekers. Ook is landschap perfect voor de sportieve avonturiers onder ons. De Azoren is nog een vrij stil gebied, doordat massa toerisme het gebied nog niet bereikt heeft. De eilanden hebben allemaal hun eigen karakter en het is vrij gemakkelijk om te eilandhoppen tussen deze eilanden.

De eilanden van de Azoren zijn onderverdeeld in 3 groepen: Oost(Sao Miguel en Santa Maria), Midden(Terceira, Sao Jorge, Pico, Gracioa en Failal ) en de overige eilanden Corvo en Flores. Sao Miguel staat bekend als het mooiste eiland door zijn grote diversiteit aan natuur, op dit eiland worden dan ook veel wandelvakanties gemaakt, maar de overige eilanden hebben ook allemaal zo’n zijn charmes. Zo is het eiland Flores heel groen met prachtige watervallen. De eilanden zijn gemakkelijk te ontdekken met de auto! De Azoren is ook een veel bezochte plek voor vogel spotters!

Walvissen en dolfijnen spotten

Om de eilanden heen worden vaak walvissen en dolfijnen gespot. Vrijwel het gehele jaar door kunnen walvissen en dolfijnen gespot worden! De beste tijd hiervoor blijft nog wel April tot Oktober, in de overige periodes zijn ze veel minder aanwezig! Potvissen daarentegen zijn het gehele jaar door te vinden. Wanneer je een safari/excursie reis boekt om deze prachtige dieren te spotten word er in de periode van April tot Oktober een vind kans van 80% gegeven, dolfijnen krijgen zelfs een vind kans van 98%.

Voor de beste rondreis door de Azoren raden wij de aanbieders Tui en Sawadee aan!

Cultuur Azoren

De Azoren beschikt over een volledig unieke en authentieke cultuur. Dit komt doordat de eilanden gebieden vrij afgelegen liggen vanaf het vaste land. De steden en dorpjes op de Azoren zijn vaak klein en hebben weinig inwoners, de woningen kenmerken zich door hun rode daken en vrolijke kleur combinaties. De Azoren staat vol met kunstwerken uit de oudheid, vaak terug daterend tot de 16e eeuw. Een rondreis Azoren is daarom voor geschiedenis liefhebbers ook een echte aanrader!

Een Azoren rondreis boeken

Wil jij een rondreis gaan maken door de Azoren? Bovenaan deze pagina vind je alle aanbieders voor rondreizen door de Azoren, ook kan je naar onze reisorganisaties pagina gaan om ook de wat kleinere aanbieders te vergelijken! Wij van Team GoedkopeRondreis.com hopen dat je een leuke rondreis kunt vinden via onze website!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Azoren.

 

Op zoek naar wat anders dan de Azoren? Bekijk dan is het eiland Madeira of een rondreis Sicilië!