Vakantie Madeira

Vakantie Madeira

Een vakantie Madeira my dear ?Goedkope Rondreis Madeira

Madeira een prachtig Portugees subtropisch eiland in de Atlantische Oceaan. De hoogste berg van Madeira is Pico Ruiva (1862m). Madeira word ook wel het bloemeneiland genoemd, omdat u kunt genieten van een bloemenzee langs de weg. Porto Moniz, in het noordwesten van het eiland Madeira heeft natuurlijk gevormde zwembaden, welke het zeker waard zijn om te bezoeken.Dit alles maakt een vakantie Madeira tot iets geweldigs.

Het vliegveld waar u land heet Funchal, hier is ook meteen het centrum. Een wandeling op Madeira is dus een waanzinnige ervaring Madeira ligt midden in de oceaan, 700 kilometer vanaf het Afrikaanse continent en 1000 kilometer vanaf de Portugese kust. Het mooie eiland Madeira maakt deel uit van een aantal andere eilanden, zoals het vakantie eiland Porto Santo. Madeira word maar liefst door een half miljoen vakantiegangers per jaar bezocht, en veel van die vakantiegangers gaan voor een vakantie naar Madeira.

Madeira is een geweldige bestemming voor de cultuur liefhebbers.

Als je gaat rondreizen op Madeira kan jij het rijke culturele erfgoed ontdekken, voornamelijk is deze beïnvloed door de Portugese gemeenschap uit Portugal. In de vijftiende en zestiende eeuw kwamen de eerste ontdekkingsreizigers op weelderige Madeira terecht. Door de zeer strategische ligging van het eiland werd het al snel een van de grootste en belangrijkste havens in de wereld. Nu tot op deze dag is deze Goedkope Rondreis Madeirasfeer van vroeger nog goed te proeven zo zijn er veel historische monumenten, landhuizen en museums te bezichtigen tijdens een vakantie op Madeira.

We adviseren dus ook te boeken inclusief een huurauto, om zo langs mooi gelegen quinta’s en hotels te rijden. Want met de auto bezoek je de binnen een paar minuten de mooiste dorpjes van het prachtige bloemeneiland Madeira.

De cultuur die in Madeira heerst is echter niet alleen maar in het culturele erfgoed. Als jij je goed oriënteert kan je cultuur gaan snuiven op de vele marktjes die er op Madeira zijn. Bijvoorbeeld op de markt van Funchal of Mercaso dos Lavradores. Hier lopen de bewoners rond in traditionele kleding en kan je traditionele producten aanschaffen zoals het symbool van Madeira. Ook kan je heerlijke vis en groente kopen en prachtige handgemaakte borduurwerken en beeldjes.

Natuur die jij kan ontdekken

De natuur die jij kan ontdekken tijdens een vakantie Madeira is zeer spectaculair. Madeira is een van de mooiste vulkanisch eilanden en begon als een kale vlakte. Doordat vogels de eerste zaadjes gingen verspreiden is het uitgegroeid tot een prachtig eiland vol met prachtige natuur en bloemen. Zo kan je uitgestrekte oerbossen bezoeken, en spectaculaire bergen bewandelen of zelfs beklimmen. Of heerlijk langs de levadas kunt U wandelen.

U kunt dus genieten van schitterende uitzichten. Het bos “laurel forest” is zeker een van de plekken die jij zou moeten bezoeken tijdens een vakantie naar Madeira, dit bos bevindt zich midden op het eiland en bestrijkt ongeveer 20% van het gehele eiland. Het klimaat dat in Madeira heerst is mild, dus een rondreis op Madeira is geschikt voor zonliefhebbers en natuurliefhebbers!

Als u echt van de zon wilt genieten? Ga dan naar de zonnigste plek van Madeira; namelijk Ponta da Sol. Doordat Madeira een vulkanisch eiland is zijn er veel bergen. Zo zijn de meest bekende bergen: Pico do Arieiro, Pico Ruivo en Miradouro de Juncal

Eten en drinken oftewel culinair in Madeira

De traditionele keuken van Madeira is zeer stevig, dus een boord vol! Doordat het landschap zeer ruig is en het leven vroeger hard hadden ze deze stevige maaltijden zeker nodig. De ingrediënten die worden gebruikt in de maaltijden zijn vrijwel allemaal op het eiland zelf te vinden. Doordat veel van de restaurants zich hebben verdiept in de traditionele keuken, zijn alle menukaarten vrijwel identiek. Dit staat natuurlijk niet gelijk aan kwaliteit! Veel mensen die zich hebben verdiept op culinair gebied, zeggen dat er op Madeira de beste maaltijden worden geserveerd. Dus een rondreis op Madeira, is een rondreis voor de tong!

Bezienswaardigheden op MadeiraGoedkope Rondreis Madeira

Tijdens een vakantie naar Madeira zijn er vele prachtige bezienswaardigheden op het eiland te zien, maak daar gebruik van. Ten eerste kan je natuurlijk niet om de hoofdstad Funchal heen, de vele prachtige natuurparken, botanische tuinen (echte spectaculair) en de leuke marktjes. Maar als jij gaat rondreizen door Madeira is er nog veel meer te ontdekken. Zo kan je naar het strand Praia Formasa, dit mooie kiezelstrand is het grootste openbare strand van Madeira en is zeer makkelijk te bereiken.

Ook is de streek Porto Moniz een aanrader, hier kan je zwemmen in natuurlijke gevormde zwembaden die door de zee zijn gevormd. En als laatste wil ik nog de grotten van Sao Vicente Caves aanraden, met een wandeling van ongeveer dertig minuten zijn de grotten te bezichtigen en is het mogelijk hier een gids bij te regelen die jou extra informatie geeft.

Wil jij al een vakantie naar Madeira gaan boeken?

Als je van plan bent daadwerkelijk te gaan rondreizen door Madeira in Portugal, raden wij de 8 daagse rondreis Madeira aan, inclusief prachtig hotel, huurauto en ontbijt. U vlucht is van Amsterdam en naar het vliegveld in Funchal. In deze 8 daagse reis in Madeira heb jij genoeg tijd om het gehele eiland te gaan bezichtigen en zal je niks mislopen! Ga dus snel door naar onze aanbieders pagina, en probeer zoveel mogelijk rondreizen naar Madeira te vergelijken bij al onze reisorganisaties. Boek deze reis met hotel en bezoek voordelig o.a. Funchal, Serra de Agua, Porto Moniz, Santo da Serra, Monte, Santanapico do Arieiro, Pico Ruivo en Miradouro de Juncal. Zodat jij de beste en goedkoopste vakantie naar Madeira kan gaan boeken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Madeira

Vergelijk hier direct alle reizen naar Portugal