Rondreis Algarve

Rondreis Algarve

Portugal was vroeger verdeeld in provincies. De meest Zuidelijke van deze provincies was Algarve. Momenteel bestaat Portugal uit districten en ligt het district Faro op de plaats waar vroeger de provincie Algarve was. Algarve is een prachtige provincie dat een onvergetelijk goedkope rondreis Algarve kan bieden!

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Algarve

Vale do Lobo

Wil je ook graag wat sporten tijdens jouw rondreis, denk dan aan een dagje golf. Golven kun je ideaal bij Vale do Lobo. In dit paradijs voor golf liefhebbers vind je twee golfbanen met 18 holes.

Autódromo Internacional

Welke jongen of man houd er niet van, snelle auto’s die tegen elkaar racen. De Autódromo Internacional laat dan ook menig mannenhart sneller kloppen. Het racecircuit heeft een baanlengte van wel 4.692 kilometer en heeft veel gevaarlijke bochten.

Aquashow Park

Ook voor gezinnen met kinderen is er in Algarve veel te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Aquashow Park. In dit grote aquapark vindt je zeer veel glijbanen zowel voor de kleintjes als voor de volwassenen. Een dagje waterpret in Aquashow Park is een leuke afwisseling op jouw rondreis.

International Sand Sculpture Festival

Rondreis Algarve

Eens per jaar vindt in Algarve het International Sand Sculpture Festival plaats. Op dit festival laten kunstenaars van over de hele wereld hun beste sculpturen zien. De sculpturen worden ter plekke gemaakt van natuurlijk zand.

Weer en klimaat in de Algarve

De Algarve kent een mediterrane klimaat, maar deze wordt afgezwakt door de oceaan. Hierdoor zijn de temperaturen erg aangenaam en valt er in de maanden juli en augustus vrijwel geen neerslag. Algarve is 1 van de zonnigste laden in Europa en het kan er soms erg warm worden. In juli en augustus komen de hoogste temperaturen voor, rond de 27 graden. De laagste gemiddelde minimum temperatuur is 9 graden.

Natuur ontdekken met een rondreis Algarve

Rondreis Algarve

De natuur van Algarve is goed te voet te verkennen, maar ook per fiets. Terwijl je fietst kun je genieten van het uitzicht en zie je misschien nog wel een flamingo. Een stukje fietsen is tevens een leuke afwisseling tijdens jouw rondreis Algarve.

Op de Azoren in Portugal is ook veel prachtige natuur te vinden!

De bevolking van de Algarve

De bevolking van Algarve is voor het grootste gedeelte afkomstig van verschillende groepen kolonisten. De Moorse cultuur heeft de meeste invloed in het land en de bevolking woont er in kalkwitte huizen.

Weetjes over de bevolking van Algarve:

  • Algarve heeft een oppervlakte van 4.997 vierkante kilometer.
  • De universiteit van Algarve heet the University of the Algarve.
  • Portugal was vroeger opgebouwd uit provincies, maar bestaat nu uit districten.
  • De voornaamste landbouw bestaat uit sinaasappels en amandelen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Azoren

 

De Portugal specialisten

 

Andere leuke bestemmingen zijn Madeira of natuurlijk een volledige rondreis Portugal!