blog
Een citytrip naar Lissabon in de herfst

Een citytrip naar Lissabon in de herfst

Lissabon is een geweldige plek om in de herfst te bezoeken. Er zijn tal van leuke activiteiten die je kunt ondernemen, zoals wandelen door de historische wijken, een bezoek brengen aan het kasteel van Sint-Georges of een wandeling maken over de mooie Praca do Comercio. Er zijn ook vele goede restaurants in Lissabon, dus je kunt genieten van de heerlijke Portugese keuken. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, moet je zeker een bezoek brengen aan Lissabon in de herfst!

Lissabon is een geweldige bestemming voor een herfstvakantie. De stad Lissabon heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden, zoals het Jeronimusklooster, het Belem-toren en het Kasteel van Sao Jorge. Het weer in Lissabon in de herfst is meestal aangenaam, met milde temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Lissabon is één van ‘s werelds meest bezochte steden. Deze stad heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie in de herfst.

Een van de oudste steden in Europa

Een citytrip naar Lissabon in de herfst

Lissabon is een van de oudste en meest historische steden in Europa, waar je nog steeds de sfeer van de oude tijden kunt voelen. Het is een stad die vol is van kunst, cultuur en historie, en je kunt er genoeg interessante dingen vinden om je een paar dagen te vermaken. Er zijn een paar redenen waarom Lissabon een geweldige herfstbestemming is.

Het weer is aangenaam in de herfst

Ten eerste is het weer er in die tijd van het jaar perfect. De zomer kan erg heet zijn in Lissabon, dus de herfst is de perfecte tijd om erheen te gaan. Het weer is nog steeds aangenaam genoeg om rond te wandelen en alles te zien wat de stad te bieden heeft, maar het is ook niet zo druk als in de zomer.

Interessante bezienswaardigheden tijdens de herfst

Ten tweede zijn er veel interessante bezienswaardigheden in Lissabon die je kunt bezoeken tijdens de herfst, zoals het Jeronimos-klooster, het Bairro Alto en het Castelo de Sao Jorge. Dit zijn slechts enkele van de vele redenen waarom Lissabon de perfecte herfstbestemming is.

Kunst, cultuur en geschiedenis

Als je op zoek bent naar een stedentrip vol kunst, cultuur en geschiedenis, dan is Lissabon de perfecte plek voor jou. Er is genoeg te zien en te doen voor bijvoorbeeld 3 dagen Lissabon, en het weer is er perfect in de herfst. Dus als je nog op zoek bent naar een bestemming voor je volgende stedentrip, overweeg dan Lissabon!

Elevador de Santa Justa

Een citytrip naar Lissabon in de herfst

Elevador de Santa Justa, is één van de populairste bezienswaardigheden van deze stad. Dit is een lift midden in het centrum. Deze is wel 45 meter hoog. Wanneer je meegaat met de lift, heb je uitzicht over de hele stad. De bouw van deze lift, begon al in 1900. Uiteindelijk werd het gebouw in 1902 opgeleverd. Het gele gebouw is gemaakt van ijzer. Wij kunnen wel zeggen dat dit ‘bijzonder’ gebouwd is. In het bouwwerk zitten verschillende figuren verstopt.

Door de jaren heen, heeft deze bezienswaardigheid meerdere eigenaren gehad. Op dit moment is het bedrijf ‘Carris’ de eigenaar van deze populaire bezienswaardigheid, Carris, is geen onbekende naam in deze stad. Het is namelijk het bedrijf achter de enige bus- en tram-vervoerde in de hoofdstad.

De lift werd in 1900 gebouwd door een ander Portugees bedrijf. Dit bedrijf heette ‘Empress Do Elevador do Camo’. De eerste jaren heeft dit bedrijf deze lift geëxploiteerd. In de loop van de jaren is deze lift verkocht. Momenteel bestaat dit bedrijf niet meer. Ondanks dat het bouwwerk pas in 1900 gebouwd is, was het idee er als sinds 30 april 1936.

Raoul Mesnier, heeft het bedacht. Ongeveer drie jaar later, kreeg hij de bouwvergunning. Dit was op 6 juni 1899. Eén maand nadat hij de bouwvergunning kreeg, startte hij zijn bedrijf. In de afgelopen jaren zijn de prijzen steeds hoger geworden. Tegenwoordig, is het wel mogelijk om een abonnement af te sluiten. Zo betaal je niet per keer, maar per maand. Omdat het nu mogelijk is om een abonnement af te sluiten, zijn de losse ticketprijzen gestegen. Momenteel betaal je voor een retourtje 5,30 euro.

Alfama wijk

De Alfama wijk wordt gezien als de mooiste wijk van de stad. Het is ook direct de oudste wijk. In deze wijk staan verschillende bezienswaardigheden. Dit zijn meestal historische gebouwen. Zo ligt er aan de voet van een rivier, een fantastisch kasteel. Door het centrum van de Alfama wijk kun je heerlijk wandelen. Er zijn veel kleine straatjes en veel trappen. Je kunt hier uiteraard ook heerlijk fietsen.

Bijna alle huizen in deze wijk hebben een ander kleur. Dit ziet er erg uniek uit. De gevels zijn enorm kleurrijk en er zijn verschillende punten, waar je de hele wijk kunt ziet. Wil je één bezienswaardigheid in deze wijk bezoeken? Ga dan naar het kasteel aan de voet van de rivier. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de wijk. In de Alfama wijk is veel natuur. Wil je gezellig een hapje eten? Ook dit is mogelijk. Je hebt hier erg veel gezellige cafés, waar je heerlijk wat kunt eten. Ben je aan het lopen door deze wijk? Grote kans dat je gebakken vis ruikt. Dit wordt namelijk veel gegeten in deze wijk.

Historische centrum

Een citytrip naar Lissabon in de herfst

Het historische centrum van de stad wordt druk bezocht door toeristen. Het grootste deel hiervan valt onder de ‘Baixa’ wijk. In de wijk vind je alles waar toeristen van houden. Winkels, eetgelegenheden, bezienswaardigheden, je vindt het allemaal in deze wijk. Op de heuvels van deze stad liggen vier verschillende wijken. Deze zijn allemaal populair onder toeristen. En laten we eerlijk zijn, het ziet er ook fantastisch uit. Het is de ideale plek om te wandelen of te fietsen. Alle straatjes in deze wijk zijn erg smal en er zitten veel bochten in. Ben je in Lissabon? Breng dan een bezoekje aan het centrum. Het is de moeite waard.

Kabelbaan Lissabon

De kabelbaan van Lissabon is een van de ‘nieuwere’ bezienswaardigheden in deze wijk. Het begin of eind bevindt zich in een moderne, dure en chique wijk. Met deze kabelbaan ga je van de ene naar de andere kant. De kosten hiervoor zijn slechts 9 euro. Dit is dé leukste attractie voor kinderen in de stad. Zo zie ja maar; voor jong en oud, er is hier van alles te doen.

Het weer in Lissabon in de herfst

Lissabon is een stad die bekendstaat om zijn aangename klimaat en mooie landschappen. Het weer in Lissabon in de herfst is aangenaam, met temperaturen die meestal tussen de 15 en 25 graden Celsius liggen. Er is weinig kans op regen in de herfst, maar er kunnen wel enkele onweersbuien voorkomen. De luchtvochtigheid is meestal laag in de herfst, wat maakt dat het weer erg aangenaam is.

Er kunnen wel eens korte perioden zijn waarin de temperatuur daalt en er meer kans is op regen, maar over het algemeen is het weer in Lissabon in de herfst erg aangenaam. Lissabon is een geweldige plek om in de herfst te bezoeken, onder andere dankzij het aangename weer. Dit alles maakt Lissabon tot een ideale bestemming voor een herfstvakantie

De Lissabon Touroperators:

0