blog
Op vakantie naar Cuba

Op vakantie naar Cuba

Leestijd 3 Minuten

Op vakantie naar Cuba – Wat kun je daar verwachten?

Als het grootste eiland in het Caribisch gebied, is Cuba veel meer dan gewoon een bestemming waar je wat kan ontspannen op de perfecte stranden ervan. Je vindt er onder andere natuur, cultuur en een ecosysteem dat ongeëvenaard is door een andere Caribische bestemming. Wat kun je zoal doen bij een vakantie naar Cuba?

Duiken en snorkelen langs de koraalriffen

Duiken en snorkelen wordt in Cuba extreem onderschat. Je kan er duiken tussen de overvloedige zeedieren en koraalriffen. Cuba beschikt ongetwijfeld over uitstekende duikomstandigheden. De perfecte watertemperatuur en mogelijkheden om te duiken, maken van Cuba één van de beste duiklocaties ter wereld. Het is onder andere mogelijk om er te duiken naar geweldige grotten en wrakken.

Wandelen in de ongerepte natuur van Cuba

In Cuba kan je wandelen door ongerepte regenwouden en jungles. Als je er langs één van de 100 natuurpaden wandelt, zie je fantastische landschappen. Je ontdekt er onder andere verborgen watervallen, warmwaterbronnen en een prachtige, natuurlijke schoonheid die je alleen te voet kan bereiken. Als je door de bergketen van Sierra Maestra wandelt, kan je er de schuilplaats van Fidel Castro, Che Guevara en de rebellen tegenkomen.

Observatie van wilde vogels en reptielen

Natuurliefhebbers zijn aan het juiste adres in Cuba. Je kan namelijk vogels spotten en aan wildobservatie doen. Er zijn verschillende toevluchtsoorden gelegen voor enkele van de meest exotische en bedreigde vogelsoorten en reptielen. Er worden op Cuba speciale tours georganiseerd in deze prachtige natuur. Dit komt omdat de natuurparken er een bron van nationale trots zijn.

De geschiedenis van Cuba

Over het hele eiland is de architectuur er zeer gevarieerd. Er zijn voorbeelden te zien uit de Spaanse, koloniale architectuur op plaatsen zoals Trinidad, Havana en Camaguey. Ze werpen niet alleen een blik op de geschiedenis van Cuba, maar ook op tijden met piraten en Spaanse heersers in het Caribisch gebied.

Activiteiten voor avonturiers

Als je zin hebt in avontuur en verslaafd bent aan adrenaline, kan je avontuurlijke excursies inplannen. Enkele voorbeelden hiervan zijn klimmen in de jungle, bergbeklimmen, rotsklimmen, een tokkelbaan nemen, door grotten wandelen met doolhoven van stalactieten, een jeepsafari door de regenwouden maken, excursies te paard maken in het gebergte van Sierra Maestra, paragliding vanaf de top van de berg, enzovoort. In Cuba is er zeker een aanbod beschikbaar voor de meer extreme reiziger!

Een roadtrip maken door Cuba

Roadtripping over het platteland van Cuba is een uitstekende manier om het land te zien en de lokale bevolking te ontmoeten. Cubanen houden ervan om met je mee te rijden, waardoor je op die manier een gids kan hebben die zijn land graag wilt laten zien. Het is een uitstekende manier om inzicht te krijgen in de Cubaanse cultuur en het Cubaanse leven.

Golfen op Cuba

Hoewel golf op Cuba nog in zijn kinderschoenen staat, beschikt Varadero over de perfecte locatie en het ideale landschap om te golfen. Op de golfbaan met 18 holes kan zelfs de gevorderde golfer terecht.

Diepzeevissen

Rond Cuba is het mogelijk om diepzeevissen te beoefenen. Er bevindt zich een overvloed aan vis, waaronder: tonijn, zwaardvis, zeilvis, barracuda en tandbaars.

Carnaval en festivals

Carnaval en festivals in Cuba zijn meer dan gewoon straatfestivals. Het zijn echte feesten met leuke muziek, lekker eten en drinken. Er wordt veel gedanst. Van jazzfestivals in Havana tot Moncada-feesten in Santiago de Cuba, het brengt jou de straten in voor een feest dat je niet snel zal vergeten.

Historische rondleidingen en excursies

Historische rondleidingen zijn één van de meest populaire excursies in Cuba. Dit komt voornamelijk vanwege de ongelofelijke geschiedenis van het land. Onder andere de Spaanse overheersing, de revolutie, de piraten en de indringers behoren tot deze geschiedenis. De kastelen en forten langs de kust en in de steden, herinneren je aan de tijd dat piraten voortdurend probeerden om de rijkdommen van het land en de inwoners te plunderen.

Dé Cuba reisspecialisten:

0