blog
Peniche – de hoofdstad van de golven op zee

Peniche – de hoofdstad van de golven op zee

Peniche staat bekend om zijn prachtige kust, die een prachtige schoonheid biedt. Er wordt vaak aan surfen en bodyboarding gedaan. Vele bekende nationale en internationale namen binnen deze sporten komen elk jaar naar Peniche.

Om die reden staat Peniche internationaal bekend om de uitzonderlijke omstandigheden voor het beoefenen van nautische sporten. Door de uitstekende aanwezigheid van de zee voor deze sporten, wordt Peniche de hoofdstad van de golven op zee genoemd. Peniche ligt trouwens in Portugal als u dat al niet wist.

Historische gebeurtenissen

Peniche is een plaats waar een aantal belangrijke nationale en internationale historische gebeurtenissen plaatsvonden. Deze stad kent een lange en rijke geschiedenis. Ze werd voornamelijk bewoond door kooplieden die leefden van de visserij en de landbouw. Het vakmanschap is op dit gebied nog dagelijks aanwezig in de stad. Gedurende vele jaren was de belangrijkste economische activiteit van de stad de visserij. De haven van Peniche is meteen ook één van de belangrijkste vissershavens van Portugal

Als het over het historische patrimonium gaat, bezit Peniche het fort van Peniche, het fort van Sao Joao Baptista, het fort van Consolacao, Touril, de fontein van Rosario en de grot van Furninha.

Het religieuze patrimonium wordt gevormd door de kerk van Sao Pedro, de meest imposante kerk van de stad, de kerk van de genade, het heiligdom van Nossa Senhora dos Remedios, de kerk van Sao Leonardo en de kerk van Nossa Senhora da Conceicao.

Het Berlenga eiland

Eén van de wonderen van de stad is het Berlenga eiland, een paradijs voor duikliefhebbers. Het heldere water ervan betovert de bezoekers. De plaats heeft een hoge botanische waarde en is een doorgangspunt voor talloze trekvogelsoorten. Het eiland Berlenga ligt op ongeveer 11 kilometer van de haven van Peniche. Het is zeker en vast een site die je moet bezoeken als je op vakantie bent in Peniche.

Het nachtleven in Peniche

De nacht en de avond zijn ook gezellig om er door te brengen. Het kan voor vele mensen één van de hoogtepunten van de stad zijn, met de aanwezigheid van gezellige bars en leuke disco’s.

De freguesias van Peniche

De Freguesias van Peniche zijn Ajuda, Atouguia da Baleia, Ferrel, Sao Pedro, Serra Del Rei en Conceicao.

Schoonheden van de zee in de gastronomie van Peniche

De vis en de schelpdieren behoren meestal tot de hoofdingrediënten van de gerechten in Peniche. De meeste bezoekers houden er van de Caldeirada, van sequinho met vis, van kreeft en van de geroosterde sardines. De vis komt er rechtstreeks uit de vissershaven en is daardoor heerlijk vers van smaak. In de verschillende restaurants van de stad, kan je alle gastronomische specialiteiten van de regio proeven.

De lokale snoepjes zijn ook belangrijk in de streek, zoals het lokale gebak van Peniche en de amandelkoekjes die esses worden genoemd. Je zal zeker genieten van je verblijf in Peniche!

0