blog
Tsjechië is een prachtig vakantieland

Tsjechië is een prachtig vakantieland

Leestijd 2 Minuten

Tsjechië is een prachtig vakantieland waar je binnen tien uur reizen met de auto al kunt zijn. Je kunt natuurlijk ook het vliegtuig pakken. Het grenst tegen landen als Duitsland, Slowakije, Polen en Oostenrijk. Je kunt ervoor kiezen om tijdens je vakantie ook één van deze landen te bezoeken. Het land heeft ontzettend veel te bieden. Natuurlijk kan een citytrip naar de hoofdstad Praag niet ontbreken. Ook staat Tsjechië bekend om zijn bierbrouwerijen dus echte mannen komen hier zeker aan hun trekken. Ook de natuur is prachtig. Ontdenk verschillende rotsgebieden en beklim het Reuzengebergte. Ben je een echte wandelaar reis dan af naar het Boheems Paradijs, Cesky Raj.

Vakantiehuisje huren in Tsjechië

Een vakantiehuisje huren in Tsjechië is een uitstekend plan als je gek bent op natuur en het ontdekken van verbazingwekkende bezienswaardigheden. Je kunt kiezen voor het huren van een hotelkamer of om te kamperen maar dit heeft meerdere nadelen. Wij hebben de voorkeur voor een eigen vakantiehuisje, waarom dat is lees je hieronder.

Een eigen badkamer

Als je een vakantiehuisje huurt dan heb je de beschikking over een eigen badkamer. Dat betekent dat je het helemaal voor jezelf hebt. Je kan de douche inspringen wanneer jij dit wilt en je kunt je opfrissen op het moment dat de situatie dat wenst. Overnacht je in een tent op een camping dan heb je deze mogelijkheid niet. Je zult dan gebruik moeten maken van een gezamenlijke sanitaire voorziening. Je krijgt dan te maken met wachttijden en soms smerige ruimtes. Ook als de toilet bezet is, zul je geduld moeten hebben.

Vakantiehuisjes zijn een stuk groter

Als je het fijn vindt om de ruimte te hebben dan kun je het best een vakantiehuisje huren. De ruimtes zijn vaak net zo groot als je eigen woning. Ook het het verschillende ruimtes. Denk aan woon- en slaapkamer. Kies je voor een tent dan ben je verplicht om op elkaars lip te zitten en heb je onvoldoende ruimte om je fatsoenlijk te bewegen. Ook een stacaravan is een stuk kleiner en zul je de ruimtes met je mede vakantiegangers moeten delen. Het huren van een vakantiehuisje is wellicht iets duurder, maar zeker met het oog op de ruimte de moeite waard. Je wilt je immers wel kunnen ontspannen.

Verveel je geen moment

Huur je een vakantiehuisje dat op een vakantiepark staat hoef je je geen moment te vervelen. Vakantieparken staan altijd in prachtige omgevingen vol natuur dat zich leent voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Ook zijn er vaak diverse bezienswaardigheden op korte afstand te vinden. Daarnaast kun je ook nog eens genieten van alle faciliteiten die het vakantiepark aanbiedt. Denk aan een zwembad, speeltuinen, gamecenters en een mini supermarkt. Als je in een hotel overnacht heb je meestal niet veel te doen. In sommige gevallen heb je de beschikking over een zwembad maar dat is het dan ook.

De reisspecialisten voor Tsjechië:

0