Stedentrip New York

Stedentrip New York

Wanneer je overweegt om een stedentrip New York te maken, dan is New York bij uitstek de bestemming waarop je zelfs vele jaren na dato nog met verwondering zult terugkijken. Als grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika kenmerkt deze zich door een veelzijdigheid aan kunst en cultuur naast een intensief werk- en bruisend uitgaansleven. De verschillende bijnamen als ‘ The City That Never Sleeps’ en the ‘Big Apple’ duiden op een rijk en indrukwekkend dag- en nachtleven, waar altijd iets te beleven valt.

Overnachting

Ondanks dat New York geen goedkope stad is, zijn er voldoende mogelijkheden om hier toch voor een relatief aantrekkelijk bedrag te overnachten. Vaak kun je bij een reisbureau een volledige reis boeken, waarbij zowel de prijs van de vlucht als de overnachting zijn inbegrepen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoef je niet apart een hotel te zoeken. Naast een losse vlucht zijn er echter voldoende hostels te vinden, waarbij je eveneens voor weinig terecht kunt.

Vervoer door New York

Om de stedentrip New York zo effectief mogelijk te maken, staan er verscheidene transportvormen tot je beschikking.

Metro

Om te ervaren hoe een ware New Yorker leeft, kun je bijvoorbeeld 24 uur per dag gebruik maken van het uitgebreide metronetwerk wat onder de stad is aangelegd. Hiermee kun je goedkoop door de gehele stad reizen. Voor $2,50 kun je met de metro namelijk overal heenreizen. Er zijn gratis plattegronden verkrijgbaar, waardoor je gemakkelijk kunt zien hoe je moet reizen.

Taxi

Een andere optie is om één van de welbekende gele taxi’s aan te houden en je hierdoor naar je bestemming van keuze te laten brengen. Beide opties zijn redelijk goedkoop en bij een taxi kun je zelfs vaak vooraf een bedrag afspreken. Daar bovenop reken je dan nog een bedrag voor fooi tussen de 10 en 50%.

Bus

De officiële stadsbussen zijn blauwwit van kleur en ook deze stoppen bij de meeste bezienswaardigheden. Voor een eerste bezoek aan de stad, doe je er goed aan om een Hop-on Hop-off bus tour te doen. Hiermee kun je snel de stad verkennen, terwijl je langs alle bijzonderheden wordt gereden. Je kunt voor een uitgebreidere bezichtiging gewoon uitstappen en later opnieuw opstappen, waarna je weer verder rijdt.

Overige vervoersmiddelen voor bij je Stedentrip New York

Voor een daadwerkelijk overall view van de stad kun je ervoor kiezen om een helikoptervlucht te maken. Dit biedt een enigszins prijzige, maar waardevolle ervaring. Uiteraard kenmerkt New York zich ook door de vele wateren die rondom de stad liggen. Deze lenen zich uitermate voor het maken van een boottocht. Vaak kost dit nog aardig wat, waardoor het verstandig kan zijn om de ferry naar Staten Island te nemen. Ook hiermee valt genoeg van de skyline te bewonderen, zonder dat je voor de tocht hoeft te betalen.

New York City Pass of New York Pass

Om het bezoeken van de talrijke bezienswaardigheden die New York rijk is betaalbaar te houden, kun je gebruikmaken van een kortingspas. Afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt besteden aan het bezoeken van attracties, kun je kiezen uit een New York City Pass of New York Pass. Met deze passen heb je automatisch toegang tot verschillende topattracties, zonder hiervoor in de rij te hoeven staan om losse kaartjes te kopen.

De New York City Pass is zeer geschikt wanneer je met zekerheid 9 dagen in de stad zult verblijven en ook daadwerkelijk je tijd besteed aan het bezoeken van zoveel mogelijk bezienswaardigheden. Met de New York Pass kun je kiezen uit meerdere opties. Zo zijn er passen beschikbaar die geldig zijn voor 1, 2, 3, 5 of 7 dagen vanaf het eerste gebruik. Hoe meer attracties je bezoekt, des te sneller zul je kosten van de kaarten eruit kunnen halen.

Bezienswaardigheden

In een stad vol bedrijvigheid en een verscheidenheid aan culturele bijzonderheden is er één zekerheid: er is nooit voldoende tijd om alles te bezichtigen. Gelukkig kun je je tijd effectief benutten door gebruik te maken van de transportmiddelen die tot je beschikking staan. Zo reis je probleemloos van het ene attractie naar de andere of krijg je de kans globaal een indruk hiervan te krijgen. Vanaf de Top of the Rock of vanaf de Empire State Building Observatory Deck kun je overigens ook de gehele stad bekijken.

Stedentrip New York

Bekende attracties die de grootsheid, de cultuur en de geschiedenis van de stad vertegenwoordigen, zijn onder andere de Brooklyn Bridge, het Vrijheidsbeeld, Central Park, The Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim Museum, Chinatown, de Chrysler Building en Times Square. Voor een educatieve rondleiding over de geschiedenis van het Financial District kun je een bezoek brengen aan Ground Zero. Hier krijg je ook toegang tot het 9/11 Memorial. Voor sportliefhebbers zal daarentegen het bijwonen van een New York Knicks basketbalwedstrijd een ware vervulling van een droom zijn.

Uitgaansleven

Na een geslaagd dagje te hebben genoten van cultuur of shoppen op 5th Avenue, kun je ’s avonds terecht bij ontelbare restaurantjes. Er heerst een divers culinair aanbod, waar zelfs voor de vegetarische toeristen voldoende keuze is. Geniet van de kenmerkende New Yorkse specialiteit, de bagel, belegd met roomkaas, gerookte zalm en ui. Of probeer een pizza met dunne bodem. Ook een hotdog kan niet achterblijven.

Stedentrip New York

Deze en andere welbekende Street Food kun je krijgen bij de vele kraampjes die door de stad staan uitgestald. Na het dineren kun je je uitleven in de vele gezellige buurtcafés, loungebars of hippe nachtclubs en discotheken. Indien je liever naar een theatervoorstelling gaat, dan vind je de theaters van Broadway in het Theatre District en op Times Square. New York is bij uitstek de bestemming voor een culturele en culinaire stedentrip

Geslaagde stedentrip New York

Om van een stedentrip New York een succes te maken, doe je er verstandig aan te kiezen voor een meerdaags bezoek. De stad heeft immers zoveel moois te bieden, waardoor je zelfs bij meerdere bezoeken aan de stad nog steeds van de ene verrassing in de andere zult vallen. Uiteraard zijn er gelukkig ook voldoende mogelijkheden om in een weekend zoveel mogelijk van de stad in je op te nemen. Je kunt er zeker van zijn dat een bezoek aan New York een waar succes wordt.

Vergelijk hier direct alle reizen naar New York

 

 

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika


Booking.com