Rondreis Florida

Rondreis Florida

Florida is een rondreis door het zuidoosten van Amerika. Florida is 3 en half keer zo groot als Nederland. Daarom is de beste manier om het meeste uit Florida te halen een rondreis Florida boeken. Ook zijn er veel mogelijkheden voor cruises aangezien Florida technisch gezien in het Caribische gebied ligt en dat is ook direct te merken aan de temperaturen in Florida! Wil jij meer weten over rondreizen door Florida? Lees dan snel verder!

Natuur in Florida

rondreis florida

Florida staat erom bekend dat ze veel verschillende natuurparken hebben. Ook zijn er nog gebieden te vinden met prachtige ongerepte natuur en verschillende soorten diersoorten. Het meest bekende natuurpark is het Everglades National Park. Dit park beslaat bijna het gehele zuid-westen van Florida! Als jij in Florida bent mag je dit park zeker niet missen(zie foto). Everglades National Park is het beste te beschrijven als een lange rivier met kleine eilandjes er omheen. In dit natuurpark vind je ook slangen en alligators dus bereid je goed voor!

Een ander prachtig natuurpark is het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit is nogal een apart natuurpark want het bevindt zich namelijk onderwater! Dit is de plek om te gaan snorkelen of duiken. Er vertrekken dagelijks snorkel en duik trips tegen relatief goedkope prijzen, zo kan je 4 uur lang snorkelen voor 35 dollar! Ook kan je dit park ontdekken op een zogezegd Glass-bottem boat simpel gezegd een boot waar je door de vloer kan kijken! Zeer indrukwekkend!

De volgende natuurparken zijn ook zeker een bezoek waard:

  • Bahia Honda State Park
  • Dry Tortugas National Park
  • Homosassa Springs State Park
  • Myakka River State Park
  • Susanna River State Park

Als jij gaat rondreizen door Florida zijn er maar liefst 156 natuurparken die je kan ontdekken, maar bovenstaande natuurparken zijn de echte uitblinkers!

Klimaat in Florida

Florida is een staat van Amerika dat ook wel bekend staat onder de bijnaam The Sunshine State. Die naam hebben ze niet zomaar gekregen natuurlijk! Zij heeft de naam te danken aan de heerlijke temperaturen en omdat het de bestemming in Amerika is om van zon te genieten. Florida heeft namelijk een subtropisch klimaat!

Hierbij een overzicht van het weer in Florida:

weer florida

De steden van Florida

In Florida zijn er tal van steden te ontdekken. Hierbij is de meest bekende natuurlijk Miami! Ook zijn er nog andere leuke steden te ontdekken in Florida. Zo is er Orlando, Tampa, Fort Myers, St.Peterburg, Florida Keys, Key West en meer! Hieronder beschrijven wij de leukste steden die jij kan ontdekken.

Miami staat bekend als een plek waar je heerlijk van het weer kan genieten en heerlijk aan het strand kan liggen. Tijdens een rondreis Miami is alles mogelijk zo kan je: Shoppen, relaxen, stappen, watersporten en meer! Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de wijk Little Havana en Monkey Jungle. Als jij gaat shoppen in Miami raden wij Bal Harbour aan!

Orlando: Wanneer je in Florida Orlando bereikt zal je merken dat het vrijwel onmogelijk is om je in Orlando te vervelen! Orlando staat bekend om zijn vele thema-, water- en attractieparken. Hier vindt je onder andere: Disney land, Sea World, MGM-Studio’s, Epcot Center en Wet ’n wild. Deze stad is perfect in combinatie met kinderen. Ook kan je in Orlando veel kunst kijken en zijn er veel musea te vinden. Winkelen, shoppen, tennis, golven alles is mogelijk! En mocht je naar het strand willen als jij in Orlando bent, dan is het een uurtje rijden naar de Atlantische kust!

Als laatste raden wij Tampa aan. Tampa ligt aan Tampa bay en is 1 van de grootste steden die je kan vinden in Florida. Jij vindt in Tampa stranden van maar liefst 45 km lang, deze stranden bevinden zich aan het welbekende Golf van Mexico. Ook zijn er thema parken te vinden over Afrika en andere landen en zijn er veel musea.

Bezienswaardigheden tijdens de rondreis Florida

Natuurlijk zijn er veel prachtige steden, stranden en natuur te vinden tijdens uw rondreis Florida. Maar welke bezienswaardigheden springen er nou echt uit als jij een rondreis Florida maakt? Als eerst vinden wij een echte uitblinker Walt Disney World, zoals jij eerder als las te vinden in Miami en de bestemming als jij gaat rondreizen met kinderen!

rondreis florida

In Florida mag je ook zeker niet Seaworld vergeten! Seaworld is een mooi en leerrijke bezienswaardigheid waar je zo’n beetje alle vissoorten kan bekijken. Ook worden en veel spectaculaire shows gegevens met dolfijnen en zelfs haaien!

Mocht je in April naar Florida gaan dan is er nog het bikefest. Op eerste gezicht lijkt dit niet een heel erg boeiend. Maar heb jij ooit een stoet van 250.000 motorrijders gezien? Reis in April af naar Leesburg om dit spectaculaire evenement mee te maken!

Als jij een rondreis Florida maakt is het belangrijk dat jij je goed oriënteert op alle bezienswaardigheden. Het is zeker geen slecht idee om een gids in te schakelen om de beste plekjes in Florida te bezichtigen. Ook raden wij aan 14 dagen of meer te nemen als je gaat rondreizen door Florida. Als je korter dan dat blijft zal je met teveel tegen zin naar huis gaan.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Florida