Stedentrip Indianapolis

Stedentrip Indianapolis

Wanneer je overweegt om een stedentrip Indianapolis te maken dan is deze stad zeker de moeite waard. Dit is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Amerikaanse staat Indiana. Er zijn hier veel bezienswaardigheden die een bezoek aan deze stad zeker interessant en amusant maken. Je kunt hier terecht wanneer je van cultuur, kunst en historische monumenten houdt. Naast diverse musea zijn er tevens voldoende stadsparken, dierentuinen en historische districten te vinden, waarmee je al gauw meerdere dagen kunt vullen. Je kunt er zeker van zijn dat er genoeg mogelijkheden zijn om leuke en gezellige dagen te beleven in deze prachtstad.

Trekpleisters tijdens je stedentrip Indianapolis

Voor kunst en cultuur kun je terecht bij de Memorial Circle. Het eerste wat hier in het oog springt is het Soldiers’ and Sailors’ Monument. Dit monument is in neoklassieke stijl opgetrokken en eert veteranen die hebben gediend in Amerikaanse oorlogen van de 18e en 19e eeuw. Een ander historisch monument is het Indiana State House. Hier bevind zich de wetgevende vergadering van de staat Indiana. Overige bezienswaardigheden zijn grotendeels onder te brengen in verschillende categorieën.

Musea

Naast monumenten beschikt de stad Indianapolis ook over meerdere musea, waar je voor uiteenlopende thema’s en bijzonderheden terecht kunt. Indien je meer wilt weten over de geschiedenis van de stad en de staat Indiana, dan bezoek je onder andere het Indiana War Memorial, waar je door middel van foto’s en teksten wordt geïnformeerd over de verschillende oorlogen waarbij het gebied betrokken is geweest.

Stedentrip Indianapolis

Bezoek eveneens het Indiana State Capitol om een indruk te krijgen van vroegere en hedendaagse rechtspraak en het ambt van de gouverneur van Indiana. Verder is er nog de Indiana Historical Society; ook hier leer je volop over de geschiedenis van Indianapolis. Wanneer je meer gericht bent op kunst en cultuur dan heeft een bezoek aan het Indianapolis Museum of Art of het Indiana State Museum waarschijnlijk je voorkeur. Een bezoek aan The Eiteljorg Museum is ook voor kinderen zeer aantrekkelijk vanwege de vele aparte sculpturen. Hier hangen westerse schilderijen naast kunst van Amerikaans-Indische invloeden.

Children’s Museum of Indianapolis

Kinderen zullen ook zeer te spreken zijn over het Children’s Museum of Indianapolis, waar ze kunnen genieten van dinosaurussen en wetenschappelijke tentoonstellingen die zich specifiek op kinderen richten. Het is echter ook voor een ouder publiek zeer vermakelijk. Indien je gefascineerd bent door medische geschiedenis, dan is een bezoek aan het Indiana Medical History Museum zeker de moeite waard. Hier word een rijke geschiedenis getoond op gebied van pathologie, psychiatrie en overige medische aangelegenheden, vanaf 1800 tot aan de jaren ’60.

Voor een algemene en informatieve toer door de stad heen kun je kiezen voor de Indianapolis Cultural Trail. Op geheel eigen tempo loop je zo de stad door langs de vele musea en kun je zelf bepalen waar je naar binnen gaat. Bovendien krijg je zo een uitgebreide indruk van wat de stad zelf te bieden heeft en begeef je je onder de inwoners van de stad, waardoor je je nog meer betrokken voelt.

Racebanen

Indianapolis staat ook bekend om de vele autoraces die hier gegeven worden. Zo word jaarlijks de Indianapolis 500 gereden op de Indianapolis Motor Speedway. Dit geldt als de belangrijkste Amerikaanse autorace. Als je besluit een week voor dit evenement naar de stad te gaan, dan kun je hier tevens een bezoek brengen aan het 500 Festival die in aanloop naar de race worden gehouden. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de Indy Racing Experience. Ook hier kun je volop genieten van spannende racewedstrijden.

Natuurparken in Indianapolis

Voor natuurliefhebbers bied de stad Indianapolis ook voldoende variatie. Zo kun je heerlijk wandelen door bijvoorbeeld White River State Park of Fort Harrison State Park. Oldfields- Lily House and Gardens bied naast een bezoek aan het prachtige landgoed eveneens de mogelijkheid voor een bezichtiging van de prachtige tuinen die hieraan vast liggen.

Het Holliday Park kent tal van voorzieningen die het park tot een ideale verblijfplaats maken. Zo zijn er speeltuinen, wandelgebieden, maar ook voldoende picknickplaatsen waar je heerlijk van de rust en omgeving kunt genieten. Ook vind je er attracties als ruïnes die de sfeer nog aangenamer maken. Bezoek ook het Eagle Creek Museum en het Central Canal, welke eveneens mijlpalen vormen in deze fraaie stad. Voor de kinderen is het ook leuk om bij de Indianapolis Zoo langs te gaan, om naar de dieren te kijken die hier wonen.

Uitgaan tijdens je stedentrip in Indianapolis

Stedentrip Indianapolis

Als afwisseling van het bezichtigen van bezienswaardigheden is het mogelijk om uitgebreid te winkelen. Met name in het gebied van Fountain Square, vind je veel winkels met uiteenlopende prijsklassen. Ook zijn er tal van winkelcentra of zogeheten malls, als Castleton Square Mall of Fashion Mall. Na een aantal uren te hebben gewinkeld, kun je dan gelijk uit eten gaan bij de vele restaurants of fastfoodketens die hier te vinden zijn.

Club Tropicana en Club Kameleon

Ook een bezoek aan de bioscoop behoort tot de mogelijkheden na afloop. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de avond te vullen met een voorstelling in één van de theaters die de stad rijk is. Voorbeelden hiervan zijn het Indiana Repertory Theatre of het Phoenix Theatre. Afwisseling vind je bij comedyclubs of discotheken. Bekende namen zijn Club Tropicana en Club Kameleon. Er is volop keuze binnen het diverse nachtleven wat heerst in Indianapolis.

Vervoersopties

Om door de stad heen te reizen, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit wordt verzorgd door de Indianapolis Public Transportation Corporation IndyGo. Waar voorheen nog trolleys en trams door de stad heenreden, kun je nu enkel gebruikmaken van bussen. Als verbinding tussen bepaalde belangrijke punten in de stad kun je gebruikmaken van de Clarian people mover, een soort van monorail, die waarschijnlijk wordt uitgebreid voor algemeen gebruik door de stad. Indien je liever zelf je tijden wilt bepalen, dan is er altijd de mogelijkheid tot het huren van een auto.

Ontdek de rijke geschiedenis bij een stedentrip Indianapolis

Een stedentrip Indianapolis is zeker een goed idee, zeker als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze Amerikaanse staat. In de stad zelf en in vele bezienswaardigheden is dit terug te vinden. Daarnaast bied de stad ook voldoende mogelijkheden om te ontspannen of om te genieten van een rijk uitgaansleven.

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Indianapolis gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Indianapolis niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.