Stedentrip Houston

Stedentrip Houston

Houston ligt aan de Golf van Mexico en is de grootste stad van Texas en de op drie na grootste van de Verenigde Staten. Menigeen zal deze stad herkennen als hoofdkwartier van de NASA en er valt dan ook veel te bewonderen met betrekking tot de ruimtevaart. Er zijn echter nog meer bezienswaardigheden en attracties die een bezoek aan Houston de moeite waard maken. Het is dan ook een goed idee om te bekijken wat een stedentrip Houston zo speciaal kan maken en op welke manieren je hier het meeste uit kunt halen.

Accommodatiemogelijkheden

Zoals bij menig andere stedentrip is het mogelijk om gelijk met het boeken van een vlucht een kamer in een hotel te reserveren. Zo zit alles gelijk in eenzelfde prijs en weet je precies wat je kunt verwachten. Bij onduidelijkheden of vragen kun je dan altijd via je reisbureau overleggen wat mogelijk is. Uiteraard is het net zo goed mogelijk om zelf, naast een losse vlucht, op zoek te gaan naar een geschikte plaats om te overnachten.Je hebt in Houston voldoende keuze uit hotels en hostels in verschillende prijsklassen.

Camping

Een andere welgeliefde manier van vakantie houden, is het verblijven op een camping. Veel mensen kiezen hier bewust voor en Houston biedt hiervoor dan ook ruime mogelijkheden. Houston kent een mooie natuur en een rijke cultuurhistorie waardoor een onvergetelijke kampeervakantie gegarandeerd kan worden.

Je kunt hierbij kiezen voor de meer minimalistische campingervaring waarbij je gebruik maakt van een tent, echter kun je ook kiezen voor een wat luxere caravan of chalet. Duidelijk is dat zelfs met een stedentrip Houston je, wat betreft de accommodatie, op veel uiteenlopende manieren de stadsbeleving aan kunt gaan. Ongeacht wat je keuze voor verblijfsonderkomen zal zijn, je kunt gemakkelijk kennis maken met alles wat de stad te bieden heeft.

Transportmiddelen

Stedentrip Houston

Om de stad goed te verkennen kun je gebruikmaken van verschillende vervoersmogelijkheden. Voor voetgangers bied Houston tamelijk weinig goede verbindingen. Enkel locaties binnen Downtown, waar het Theatre District, winkelcentra en sportcomplexen en hotels te vinden zijn, kun je goed te voet je weg vinden. Voor andere attracties zul je al snel gebruik moeten maken van een transportmiddel. De meest voor de hand liggende keuze is dan de auto. Houston is erg autovriendelijk ingesteld en met een Downtown Hopper Pass kun je bovendien voor $6 de hele dag parkeren bij diverse parkeergelegenheden in het centrum.

Zo hoef je niet onnodig meer te betalen wanneer je een auto huurt, tijdens je verblijf in de stad. Je kunt zo gemakkelijk op eigen gelegenheid de stad verkennen. Je kunt de auto het beste reeds huren voordat je naar je bestemming vertrekt. Zo voorkom je dat lokale aanbieders je met aantrekkelijke aanbiedingen ongemerkt op hogere kosten jagen. Kies liever voor een gerenommeerd autoverhuurbedrijf.

Openbaar vervoer

Een andere mogelijkheid is om te reizen met het openbaar vervoer. In Houston rijden veel voordelige stadsbussen of snelbussen. Je kunt hier aantrekkelijk geprijsde dag- of weekkaarten kopen, waardoor je voordelig met de bus kunt reizen. Het is verstandig om vooraf je route te bepalen via de online reisplanning. Zo weet je gemakkelijk hoe je naar verschillende bestemming kunt rijden. Een laatste, doch prijzige optie, is het nemen van een taxi. Zeker voor korte ritjes ben je hier relatief veel voor kwijt en loont het om over te stappen op een bus.

Attracties en bezienswaardigheden

Een stedentrip Houston biedt veel uiteenlopende en indrukwekkende attracties. Er is voor iedereen wel iets te beleven en het is gemakkelijk om van attractie naar attractie te reizen. Hierdoor kun je je tijd gunstig benutten en krijg je een uitgebreid beeld van alles wat de stad te bieden heeft.

Space Center

stedentrip houston

Het meest in het oog springende attractie waar je als toerist heen kunt gaan, blijft uiteraard het Space Center van NASA. Dit vormt de thuisbasis bij ruimtemissies, en er wordt vanuit de ruimte altijd gecommuniceerd met dit Space Center om alles in goede banen te leiden. Er zijn verschillende dingen die je hier kunt ervaren. Je krijgt er een duidelijk beeld van hoe het is om astronaut te zijn en wat de ervaringen zijn geweest van eerdere vluchten. Er ligt hier een rijke geschiedenis binnen de ruimtevaart opgeslagen en het is interessant om te ontdekken wat de bevindingen zijn geweest en hoe de ruimtevaart zich blijft ontwikkelen.

Musea

Andere belangrijke bezienswaardigheden kun je vinden in het Museum District. Zoals het woord al aangeeft, vind je binnen dit district verschillende musea, elk met eigen specifieke karakteristieken. Zo is er het Museum of Natural Science. Hier vind je als onderdeel van de vaste tentoonstelling een uitleg over de winning van olie en gas. Tevens is er een prachtige pleaontologie opstelling met enorme gemechaniseerde dinosaurussen.

In het Challenger Learning Center kunnen kinderen opnieuw deelnemen aan activiteiten als ruimtemissies naar de maan. Het is zeker de moeite waard om ook een bezoek te brengen aan het Cockrell Butterfly Center, dat naast het museum is gevestigd in de vorm van een glazen stolp. Hierin vind je een waar regenwoud met een fraaie collectie vlinders. Zeker als je reist met kinderen is dit een groot succes. Je kunt ook het Museum of Fine Arts bezoeken, wat het grootste museum van Amerika is en bovendien het oudste van Texas.

Winkelcentra

Stedentrip Houston

Naast een indrukwekkend dagje cultuur opsnuiven, kan het een welkom afwisseling zijn om even te winkelen. Dit kan in de vele malls of winkelcentra die de stad Houston rijk is. Het staat niet voor niets bekend als ‘shopping paradise’. Internationale toeristen kunnen hier profiteren van de Taks Free shopping acties die door veel winkels worden gehanteerd. Zo word het nog lucratiever en aantrekkelijker om heerlijk rond te kijken.

Downtown Aquarium

Voor extra sensatie en een dag vol pret kun je kiezen voor een bezoek aan het Downtown Aquarium. Dit aquarium is opgebouwd uit een combinatie tussen een aquarium met een pretpark. Zo bied een dag voldoende afwisseling en als bonus kun je tevens nog even langs de Kemah Boardwalk, voor nog meer plezier en uitdagingen.

Enorm veel te beleven tijdens je stedentrip Houston

Stedentrip Houston

Overige bezienswaardigheden laten zich kenmerken als Memorial Park, het Arboretum en natuurcentrum Houston en het San Jacinto monument. Al met al valt er tijdens een stedentrip Houston voldoende te beleven, waardoor dit een mooie vakantie wordt.

Vergelijk direct alle reizen naar Amerika

 

Op zoek naar een rondreis in combinatie met een cruise? Kijk dan bij rondreizen Florida/Amerika of ga direct naar SNPBooking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Houston gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Houston niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.