blog
Wat te doen bij een rondreis San Francisco?

Wat te doen bij een rondreis San Francisco?

San Francisco is een fantastische Amerikaanse stad waar je zowel de Amerikaanse sfeer als toch ook nog een beetje Europese sfeer kan bespeuren. Deze stad lijkt altijd te leven, en als je tijdens je rondreis door Amerika ook Californië bezoekt, dan mag je een bezoek aan San Francisco eigenlijk niet overslaan. Er is namelijk ontzettend veel te doen. Wij geven je wat leuke tips voor tijdens je bezoek aan deze stad.

De zeeleeuwen van Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf is een geweldige plek waar van alles te zien en te doen is. Je kan hier bijvoorbeeld kennis maken met de zeeleeuwen die er heerlijk liggen te genieten van de zon. Een unieke beleving, zeker omdat we dit in Nederland in het wild niet zullen zien. Er is ook een leuke boulevard met eindeloos veel horecagelegenheden om uit te gaan of te genieten van een hapje en een drankje. Als je even over zee tuurt, dan kan je gevangenis Alcatraz zien, op een eiland voor de kust. Een boottocht, die vanuit Fisherman’s Wharf vertrekt, is zeker aan te raden.

De Europese sfeer in Golden Gate park

Als je tijdens je rondreis in San Francisco terecht komt, dan is een bezoek aan Golden Gate Park ook zeker meer dan de moeite waard. De diverse parken in de stad zorgen voor een Europees sfeertje dat in bijna geen enkele andere Amerikaanse stad te vinden is.

Golden Gate Park is toch wel het mooiste park, met een botanische tuin, een Japanse tuin en diverse prachtige meren. Bij een park denkt men al snel aan een stukje rust waar je binnen een kwartier weer uit bent als je door loopt. Vergeet niet dat je in Amerika bent, waar alles groot is. Dit park is zo groot dat je er zeker wel een paar uur voor mag reserveren.

Eindeloos shoppen

Wie echt van winkelen houdt wil nooit meer weg uit San Francisco. Ga eens snuffelen in de winkeltjes rond Union Square, wandel van Chinatown door de sfeervolle (winkel)straatjes naar Market Street en ga natuurlijk ook naar het grootste winkelcentrum van San Francisco, het Westfield San Francisco Center. Er lijkt geen einde aan de winkels te komen!

Reizen met de Cable Car

Wie aan San Francisco denkt, denkt aan de beroemde kabeltram, zoals Londen bekend staat om de rode dubbeldekkers. De kabeltram, ofwel de Cable Car, is natuurlijk leuk om te zien, maar het is nog veel leuker om er daadwerkelijk een ritje mee te maken. Dat is reizen in Amerikaanse stijl, want je kan aan de spijlen gaan hangen om met de tram mee te reizen. Waarschijnlijk ben je niet gewend om zo met een tram mee te reizen, en de Cable Car is helemaal open, waardoor veel mensen het prettig vinden om op een rustiger punt op te stappen. Dit kan bijvoorbeeld bij de California Street Line.

Ga Amerika verkennen

Een rondreis door Amerika is als een droom, zeker als je tijdens deze rondreis ook San Francisco bezoekt. Het wordt een bezoek om nooit meer te vergeten. Natuurlijk kan je jouw ideale rondreis direct vinden via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk hier direct alle reizen naar San Francisco

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika

 

0