blog
Sportevenementen in New York

Sportevenementen in New York

New York is een stad van sport en evenementen. New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika, het is één van de grootste steden op aarde. Het is met meer dan 8 miljoen inwoners de grootste stad van de USA.

New York sportevenementen

De stad New York staat bekend om zijn grote sportcompetities, vooral honkbal is in New York erg populair. New York heeft twee honkbalteams, de New York Yankees en de New York Mets Beide zijn erg populair en de wedstrijden zijn een echt spektakel. Als één van deze wedstrijden bij wilt wonen dan kun je het beste ver van tevoren kaartjes kopen. Beide teams doen mee aan de Major League Baseball (MLB) Dit is één van de grootste honkbal evenementen in Amerika.

American Football

American Football wordt ook in New York gespeeld. Er zijn twee grote teams, De New York Jets en de New York Giants. De New York Football League(NFL) is spectaculair en groots en wordt door Amerikanen uit hele land gevolgd. Natuurlijk kun je zelf ook een bezoekje brengen aan dit sportevenement.

IJshockey

New York heeft ook meerdere ijshockeyclubs, de New York Rangers zijn de grootste en meest bekendste. Ze vertegenwoordigen New York in National Hockey League(NHL). Er zijn nog twee andere teams, de New Jersey Devils en de New York Islanders. Je kunt bij alle drie de teams wedstrijden volgen en in het echt bezoeken.
In New York spelen ze ook voetbal, teams zoals de New York Red Bulls en de New York City FC doen mee aan de Major League Soccer(MLS).

Basketball

Basketball is helemaal hot in New York, de New York Knicks doen mee aan National Basketball Association(NBA). Ze hebben zelf een vrouwenteam dat het goed doet. Naast de Knicks zijn er nog meer teams, de New York Liberty doen het ook goed met het vrouwen team, de New Jersey Nets doen ook mee aan de NBA.

U.S. Open Tennis toernooi

Op het gebied van sport kun je in New York nog veel meer doen. Er worden tennistoernooien gehouden zoals de U.S. Open.
De echte tennisliefhebbers weer een stedentrip boeken naar New York City. De beste tennisspelers en speelsters van de wereld komen naar de Verenigde Staten voor de US Open. Het is dan ook het grootste sportevenement van het land. Het is overigens ook de laatste Grand Slam van het seizoen en voor de deelnemers de laatste kans om een groot aantal punten te vergaren voor de wereldranglijst.

In 2019 werd de titel bij de mannen gewonnen door Rafael Nadal en ging de hoofdprijs bij de vrouwen naar Bianca Andreescu. Er werd in 2019 meer dan 57 miljoen dollar aan prijzengeld uitgekeerd aan de deelnemers op de US Open. In 2022 werd het toernooi gewonnen door de Spanjaard Carlos Alcaraz, die daarmee steeg naar de top van de wereldranglijst. Bij de vrouwen was Emma Raducanu de titelverdedigster. Zij strandde echter al in de eerste ronde. De Poolse Iga Świątek won haar derde grandslamtitel, de eerste op hardcourt.

Tickets kopen voor de U.S. Open

Is het een droom om eens de U.S. Open te bezoeken, dan kan jij naar New York afreizen. De tickets voor de US Open worden al ruim van tevoren verkocht. Jij kan eenvoudig online tickets voor het tennistoernooi aanschaffen. Er kan gekozen worden voor e-tickets, maar de tickets kunnen ook worden verstuurd per post. Echter moet er dan wel verzendkosten worden afgerekend en dat is natuurlijk zonde. Daarom kan jij ook met een e-mail als bewijs de tickets ophalen op een centrale locatie in het centrum van New York, waaronder nabij Times Square. Wees er wel tijdig bij, aangezien de tickets snel uitverkocht kunnen zijn.

 Soorten tickets

De US Open is een van de meest bekende tennistoernooien ter wereld en liefhebbers van over de hele wereld komen er dan ook op af. Als jij tickets koopt is het slim om dat ver van tevoren alvast te doen, zodat je zeker bent van een kaartje. Maar het is ook verstandig om even research te doen naar de tickets, er zijn namelijk verschillende soorten kaarten verkrijgbaar.

Het Amerikaanse tennistoernooi duurt twee weken. Kaarten voor de eerste rondes zijn het goedkoopste en de kaarten voor de finales zijn het duurste. En er zijn ook kaarten verkrijgbaar voor de wedstrijden overdag en de tenniswedstrijden in de avond. De dagkaarten zijn duurder dan de avondkaarten. Dit komt omdat er in de avonduren minder wedstrijden worden gespeeld. Echter kan je ook geluk hebben dat bepaalde topspelers pas laat op de dag in actie komen.

Arthur Ashe tickets

En dan hebben wij nog de kaarten voor de drie verschillende stadions waar wedstrijden worden afgewerkt gedurende de US Open. De Arthur Ashe kaarten zijn het meest populair, want met deze tickets ben jij zeker van zitplekken voor de wedstrijden op Centre Court. De hooggeplaatste deelnemers werken hun wedstrijden af in het Arthur Ashe stadion. Daarnaast kan jij met dit ticket ook duels bezoeken in de overige stadions en op de buitenbanen.

Louis Armstrong tickets

De subtoppers komen vaak in actie op het courtside, ook wel het Louis Armstrong Stadium genoemd. Opvallend genoeg zijn de meeste zitplaatsen beter op courtside, aangezien het ook een kleiner stadion is. Maar met het Louis Armstrong ticket is het niet mogelijk om het Centre Court te bezoeken. Wel mag jij ook het Grandstand stadion binnenlopen en de wedstrijden op de buitenbanen bekijken. Het is nog altijd een prijzig ticket, maar je kan wel enkele top tennisspelers in actie zien.

General Admission Pass

Het goedkoopste ticket is de zogeheten ‘General Admission Pass’. Dit ticket is uitsluitend voor de wedstrijden die overdag worden gespeeld. Je krijgt toegang tot het courtside (Louis Armstrong Stadium), maar je mag alleen plaatsnemen op de bovenste stoelen met het slechtste zicht. Natuurlijk kan je ook het Grandstand stadion bezoeken en alle duels op de achttien buitenbanen bewonderen. De meeste Nederlandse tennisspelers en speelsters die zich kwalificeren voor de US Open spelen op de buitenbanen of in het Grandstand stadion. Kiki Bertens is momenteel de hoogst gekwalificeerde speelsters uit Nederland, de kans is aanwezig dat haar wedstrijden in een van de twee grotere stadions worden gespeeld.

Openbaar vervoer

Wij raden alle bezoekers aan om metrolijn 7 te nemen, deze metro vertrekt vanaf de haltes in het centrum van New York. De US Open is eenvoudig te bereiken vanaf de halte Mets Stadium’. Voor een paar dollar kan jij al gebruik maken van de metro in de Amerikaanse wereldstad. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen, maar dan ben jij al snel enkele tientallen dollars kwijt.

Eten en drinken

Als de Amerikanen iets goed kunnen regelen dan is het wel eten en drinken tijdens sportevenementen. Over het hele terrein is eten en drinken beschikbaar, bijvoorbeeld een pizza, hamburger of een ijsje. En qua drankjes is ook alles in orde, je kan zelfs een cocktail bestellen. Je moet wel rekening houden met hele hoge prijzen. Wil je goedkoper uit zijn, dan kan je voor of na de tenniswedstrijden in de stad een hapje eten.

Roken verboden

Let op, er gelden bij de US Open hele strikte regels. Veiligheid staat hoog in het vaandel. Grote tassen, laptops en zelfs videorecorders worden niet toegelaten. Daarnaast is roken verboden op het volledige terrein. En ook eten en drinken mag niet het terrein op. Mocht je wel iets meenemen wat is verboden, dan kom je het terrein niet op.

Andere sporten in New York

Er worden ook marathons georganiseerd, de New York City Marathon is één van de grootste marathons ter wereld.

Je ook zelf aan sport doen in New York, fietsen, kanoën, hardlopen en rolschaatsen zijn populair onder New Yorkers zelf, maar ook onder de toeristen die naar de grote stad komen. Er worden zelfs fiets tours georganiseerd met een Nederlandse gids erbij.

Het meest spectaculairste is misschien nog wel het Jetskiën op de Hudson River. Je kunt dan zelfs heel dichtbij het Vrijheidsbeeld komen.

Maar als je jezelf niet teveel wilt inspannen omdat gewoon lekker wilt relaxen dan kun je het beste de grote sport wedstrijden van de MBL, NFL , NHL, NBA en de US Open bezoeken. Lekker zitten terwijl andere zich uit hun naad werken. Eén van de leukste dingen aan de wedstrijden zijn misschien wel het echte New Yorkse voedsel dat er verkocht wordt, Hot Dogs, Hamburgers, Popcorn en Pizza’s vliegen over de toonbank omdat ze zo lekker zijn.

Dé reisorganisaties voor New York:

0