blog
Dé natuurgebieden van Amerika

Dé natuurgebieden van Amerika

Dé natuurgebieden van Amerika

Bij Amerika denk je al snel aan grote metropolen als New York en Los Angeles en wolkenkrabbers. Amerika heeft echter ook meer dan genoeg te bieden als het gaat om natuur. Er zijn talloze nationale parken en natuurgebieden in het land die je kunt bezoeken. Elk park heeft haar eigen bijzonderheden en een grote diversiteit aan flora en fauna. Wij hebben de beste natuurgebieden van Amerika voor een rondreis door Amerika voor jou op een rijtje gezet.

Yosemite National Park

Wanneer je besluit een rondreis te maken in Amerika langs de bekendste nationale parken, moet Yosemite National Park op je lijstje staan. Het is samen met het Yellowstone National Park het oudste park van de wereld. Het meest indrukwekkende stukje van dit enorme natuurgebied is de Yosemite Valley. Dit is een 13 kilometer lange, 1 kilometer diepe kloof waardoor je prachtige wandelingen kunt maken. Door de grote diversiteit in landschappen en de grote hoogteverschillen is er een grote diversiteit aan flora en fauna in het park. Yosemite is een van de grote toeristische trekpleisters van Californië. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want er is ruimte genoeg voor iedereen.

Grand Canyon

Van alle natuurgebieden in Amerika is de Grand Canyon misschien wel de bekendste. De Grand Canyon is een indrukwekkende kloof die op sommige punten wel 29 kilometer breed is. Er zijn diverse uitkijkpunten rond de Grand Canyon waar je kunt genieten van geweldige vergezichten. De Canyon is goed per voet te verkennen. De meeste mensen kiezen er echter voor om met de auto parallel aan de Canyon te rijden en zo te genieten van het landschap. Iedereen die gaar rondreizen door Amerika maakt moet eigenlijk dit indrukwekkende natuurverschijnsel gaan bezoeken.

Everglades National Park

In Florida ligt het bekende Everglades National Park. Dit park werd vlak na de oorlog opgericht en is een van de meeste bijzonder nationale parken van het land. Het natuurgebied is namelijk erg kwetsbaar en wordt goed beschermd door diverse instanties. In feite draait het Everglades National Park allemaal om de rivier die in het gebied stroomt. Deze rivier is de levenslijn van alle flora en fauna is het park. De rivier is op de meeste plekken maar een paar centimeter diep waardoor en moerassen en mangroves ontstaan. Dankzij dit unieke ecosysteem komen er veel diersoorten voor die je nergens anders op de wereld ziet.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amerika

 

0