blog
5 Unieke Ierse eyecatchers bij een rondreis Ierland

5 Unieke Ierse eyecatchers bij een rondreis Ierland

Leestijd 2 Minuten

Ierland is natuurlijk een perfect land om een rondreis te maken. Het is simpelweg zonde om een hele vakantie in een enkele streek door te brengen, want het land heeft ontzettend veel te bieden. Wij geven je 5 eyecatchers die je echt niet over mag slaan tijdens een rondreis door Ierland

1. The Cliffs of Moher

The Cliffs of Moher, ook wel de Kliffen van Moher genoemd, behoren tot de hoogste kalkstenen klipkusten van heel Europa. De klippen komen op uit de Atlantische oceaan en bereiken op bepaalde punten een hoogte van wel bijna 215 meter. De hele rand van The Burren in het zuidwesten wordt gevormd door The Cliffs of Moher. Je kan hier genieten van een adembenemend uitzicht, bij helder weer helemaal tot aan de Aran Islands in Galway Bay.

2. The Hill of Tara

De Hill of Tara, ook wel de Heuvel van Tara genoemd, wordt gezien als een belangrijke plek op het gebied van de religie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in het verleden veel ceremoniële en religieuze vondsten zijn gedaan. Meer dan 150 jaar geleden vond in dit gebied de grootste Ierse massademonstratie ooit plaats. Je kan The Hill of Tara vinden in de bocht van de Boyne rivier.

3. Giant’s Causeway

In Noord-Ierland kan je aan de Noordoostkust een gigantisch rotsachtig gebied vinden. Dit is de Giant’s Causeway. Er zijn hier maar liefst veertigduizend basaltzuilen te vinden. Er wordt gezegd dat er hier ongeveer 60.000.000 jaar geleden een vulkaanuitbarsting heeft plaatsgevonden waarbij de indrukwekkende rotsen zijn ontstaan. De Giant’s Causeway wordt gezien als de grootste trekpleister van Ierland.

4. Hoofdstad Dublin

Een rondreis door een land is eigenlijk nooit compleet zonder bezoek aan de hoofdstad, en dit geldt ook zeker voor Ierland. Dublin hoort gewoon onderdeel uit te maken van een rondreis door Ierland, vooral omdat je hier ook nog kennis kan maken met de authentieke Ierse sfeer. Natuurlijk kan je er ook veel bezienswaardigheden vinden, zoals Merrion Square, National Gallery, Bank of Ireland, St. Patrick’s Cathedral, Temple Bar, Dublin Castle en Trinity College and Library.

5. St. Patrick’s Rock

Saint Patrick’s Rock staat ook wel bekend als de Rock of Cashel. In de middeleeuwen werd er al een bouwwerk op deze indrukwekkende rots geplaatst. De rots torent, met een hoogte van 60 meter, hoog boven het landschap uit. Deze zou tijdens een aardbeving naar boven zijn geduwd, waardoor deze de spectaculaire hoogte heeft weten te bereiken. De rots bestaat volledig uit kalksteen. Het is een absolute must om eens een bezoek te brengen aan deze imposante verschijning tijdens je rondreis door Ierland.

Ben jij al aan het pakken?

Hebben de Ierse eyecatchers ervoor gezorgd dat jij meteen je koffers bent gaan inpakken? Wacht dan ook niet langer met het boeken van jouw rondreis door Ierland. Via Goedkoperondreis.com kan je zeker een rondreis vinden die je direct aanspreekt, tegen een fantastische prijs. Dan rest ons natuurlijk niet anders om je een onvergetelijke reis toe te wensen!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Ierland

 

Vergelijk direct alle stedentrips naar Dublin

 

5/5 - (129 stemmen)
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com