blog
Geen museumkaart nodig, toegang is gratis

Geen museumkaart nodig, toegang is gratis

Voor het het Science Museum in Londen heb je geen museumkaart nodig, toegang is gratis.

Het Science Museum in Londen is een indrukwekkend museum boordevol objecten en informatie over wetenschap, industrie en technologie. Het is één van de vele gratis musea dat Londen rijk is. Ook is het museum educatief, waardoor het bezocht wordt door vele scholen.

Denk hierbij niet dat het Science Museum enkel interessant is voor jongeren en kinderen. Het is ook heel interessant en populair bij volwassenen. Met de meer dan 300.000 exposities dat dit wetenschapsmuseum bevat, is dit één van de grootste musea in Londen. Je vindt er onder andere de stoomlocomotief dat gebouwd werd door George Stephenson, een mechanisch rekenmachine dat gebouwd werd door Charles Babbage, een galerij met helikopters en vliegtuigen, allerlei objecten in verband met de ruimte en het beroemde DNA-model van James Watson.

Er zijn dus heel wat zaken te zien die te maken hebben met de geschiedenis, maar ook over de hedendaagse tijd vind je er heel wat terug, zoals informatie en objecten omtrent de nieuwe, zeer moderne 3D-printers. Het museum bevat ook een IMAX filmzaal, waar er interessante, wetenschappelijke films getoond worden. Echter zijn deze films wel betalend. In het Science Museum van Londen is er heel wat te zien, met zowel blijvende als tijdelijke galerijen.

Na het Science museum is er vast nog wat tijd over om een bezoek te brengen aan het Tate Modern in Londen.

Ook voor het het Tate Modern in Londen heb je geen museumkaart nodig, ook daar heb je gratis toegang.

Tate Modern is een Internationale kunstgalerij dat zich in Londen, naast de Theems, bevindt. Er zijn werken te vinden van heel wat bekende personen, zoals Pablo Picasso. Tate Modern is voor een deel gratis, maar telkens loopt er een speciale tentoonstelling die wel betalend is. Echter is dit slechts een klein deel van wat er zich allemaal in Tate Modern bevindt. Je kan er dus zelf voor kiezen om enkel het gratis gedeelte te bezichtigen dan heb je geen museumkaart nodig.

Tate Modern is gelokaliseerd in een gebouw dat meerdere verdiepingen telt. Op de bovenste verdieping vind je een café, met een prachtig uitzicht over Londen. Via de grote, glazen ramen op deze verdieping, kan je veel van Londen zien. Je hoeft niets te drinken als je enkel van het uitzicht wilt genieten. Helemaal beneden in het gebouw is er een leuk winkeltje, waar je allerlei hebbedingen en zaken in verband met kunst kan aankopen.

Alle andere verdiepingen worden in Tate Modern beschreven als “niveaus”, welke allemaal onderverdeeld zijn in meerdere onderwerpen van moderne kunst die in dit museum terug te vinden zijn. Zo vind je bijvoorbeeld op niveau 2 werken over hedendaagse kunst en op niveau 3 werken van Henri Matisse, Mark Rothko en Claude Monet. Één voor één werken die gericht zijn op expressionisme en abstractie.

Het betalende gedeelte bevindt zich op niveau 4. Om alle huidige tentoonstellingen te kennen, maar ook alle niveaus die Tate Modern bezit, breng je best een bezoekje aan de website van dit museum

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Londen

 

 

0