Stedentrip Dublin

Stedentrip Dublin

Misschien is een betere naam voor Dublin wel Publin. Dublin bezit namelijk ongeveer 800 pubs. Wel heel erg gezellig tijdens je stedentrip Dublin in Ierland. Wereldberoemd zijn natuurlijk de singing pubs. Hier wordt muziek gemaakt en zijn vaak live bands die komen optreden. Maar Dublin heeft ook pubs voor schrijvers, studenten en artiesten. Allemaal hebben zee en huiskamersfeer. Juist deze pubs maken de stad gezellig voor een Citytrip Dublin.

Stedentrip Dublin

Naast de pubs heeft de stad natuurlijk nog veel meer te bieden tijdens een Citytrip naar Dublin. De stad heeft prachtige gebouwen en een geschiedenis op het gebied van literatuur. De Ierse gastvrijheid is in Dublin echt heel goed voelbaar. Dublin betekent zwart water. Tijdens je stedentrip Dublin zal je ook merken waar dit vandaan komt.

Het bekendste bier van Dublin, Guiness, is namelijk ook zwart. Maar naast zwart kent de stad ook heel erg veel groen en natuur. Tijdens je stedentrip zal je zien dat de stad veel parken en natuur heeft.

Stedentrip Dublin

Bezienswaardigheden in Dublin

Naast alle pubs heeft Dublin ook talloze bezienswaardigheden welke het bezoeken waard zijn tijdens de stedentrip Dublin. Dublin heeft heel erg veel parken in de stad. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je stedentrip Dublin door heel erg veel groen loopt. Dit geeft de stad een hele bijzondere uitstraling. Vooral in de zomer is het heerlijk om door een van deze parken te lopen of om van een boek te genieten in het park.

Daarnaast kun je tijdens je stedentrip Dublin de St. Patricks Cathedral bezoeken. Deze kathedraal is naar St. Patrick vernoemd, een patroonheilige uit Ierland. Het is zeker het bezoeken waard tijdens je stedentrip Dublin omdat het de grootste kerk van Dublin is.

Winkelen in Dublin

Ook winkelen tijdens je stedentrip Dublin is heel erg leuk. Dit wordt vaak afgewisseld met een biertje in de pub, of zoals de Ieren het noemen: een pint. De openingstijden zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland, alleen hebben ze hier niet overal koopzondag. Dit is wel handig om even uit te zoeken voor je stedentrip Dublin. Dublin heeft een aantal grote warenhuizen waar heel erg leuk gewinkeld kan worden.

Uitgaan in Dublin

Stedentrip Dublin

Zoals je hierboven al kunt lezen is het uitgaan in Dublin dus heel erg leuk, vooral als je van pubs houdt. Het uitgaansleven in de stad is heel erg bruisend en dat zal je dan ook merken tijdens je stedentrip Dublin. Naast de pubs hebben ze ook een aantal grote nachtclubs. Temple Theatre is hier een van. Dit is een nachtclub welke gevestigd is in een oude kerk. Door de bijzondere locatie dus zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip Dublin.

Accommodatie in Dublin

Dublin is een echte stad voor toeristen. Dit zorgt er ook voor dat er veel keuze is qua accommodaties. Tijdens je stedentrip Dublin zal je merken dat de stad heel erg veel hostels heeft. Dit voor de backpackers en de studenten die naar de stad komen om de pubs te ontdekken. Daarnaast heeft de stad ook veel hotels voor de toeristen wie tijdens de stedentrip Dublin opzoek zijn naar iets meer luxe. Dit biedt dus voor ieder wat wils. Ook kent de stad nog veel bed and breakfasts.

Vervoer door Dublin

Tijdens je stedentrip Dublin zal je al snel zien dat het een stad is waar veel bussen doorheen rijden. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk van de ene naar de andere kant van de stad kunt komen voor weinig geld. Het zijn voornamelijk dubbeldekker bussen, net zoals uit de film. Dit maakt de ervaring tijdens de stedentrip Dublin dus echt helemaal compleet. Tijdens je stedentrip Dublin kun je een enkele reis kopen maar je kunt er ook voor kiezen om een meerdaagse kaart te kopen.

Dit is handig als je meerdere dagen met het openbaar vervoer wilt reizen door de stad. Daarnaast heeft Dublin ook de zogenaamde hop on hop-off bussen. Als je hier een kaartje voor koopt tijdens je stedentrip Dublin kun je 24 uur lang gebruik maken van deze bus welke langs alle bezienswaardigheden van de stad rijdt.
Als laatste kun je de stad natuurlijk te voet ontdekken. Dit is misschien wel de leukste manier omdat je veel meer ziet als je tijdens je stedentrip Dublin door de stad wandelt.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dublin. 

 

[/vc_row]Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Dublin gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Dublin niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Let wel wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.