Rondreis Groot Brittannië

Rondreis Groot Brittannië

Groot Brittannië is een groot eiland dat onderdeel uitmaakt van de Britse eilanden. Op dit eiland bevinden zich 3 landen, namelijk: Engeland, Wales en Schotland. Samen vormen zij Groot Brittannië. Als je Noord-Ierland hierbij rekent heb je het Verenigd Koninkrijk. Noord-Ierland hoort dus wel bij het Verenigd Koninkrijk, maar niet bij Groot Brittannië. Helaas bestaan hier veel misvattingen over.

Weer en klimaat in Groot Brittannië

Groot Brittannië kent een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat er relatief milde winters en warme zomers zijn. De neerslag valt er verspreid over het hele jaar, net als bij ons.

Natuur ontdekken Groot Brittannië

Om de echte schoonheid van Groot Brittannië te aanschouwen moet je ook een stap buiten de grote steden durven te zetten. Hier maak je kennis met het rustgevende landschap van Groot Brittannië.

De bevolking van Groot Brittannië

De oorspronkelijke bevolking van Groot Brittannië noemen we de Britten. De bevolking bestaat momenteel voor ongeveer 91% uit Britten, de rest van de bevolking zijn immigranten afkomstig uit verschillende landen.

Weetjes over de bevolking van Groot Brittannië en over het eiland:

  • Groot Brittannië heeft een oppervlakte van 229.848 vierkante kilometer.
  • In Engeland brengt een zwarte kat geluk in plaats van ongeluk.
  • Londen is de hoofdstad van Groot Brittannië en is tevens de hoofdstad van Engeland.
  • Londen is tevens de grootste stad van Europa.
  • London is Engels voor Londen.
  • In Londen is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Groot Brittannië

London Eye

Rondreis Groot Brittannië

De London Eye is absoluut het meest bekende reuzenrad ter wereld. Het is ruim 135 meter hoog en weegt wel 1.700 ton. Dit gewicht staat gelijk aan 425 volwassen olifanten (met een gemiddeld lichaamsgewicht). Vanuit de capsules van het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad.

London Zoo

Een andere populaire trekpleister van Londen is toch wel de London Zoo. De London Zoo is 1 van de grootste dierentuinen van Londen en je kunt er meer dan 760 diersoorten vinden. Weetje: De dierentuin was oorspronkelijk bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek, maar werd later ook beschikbaar voor het grote publiek.

Stonehenge

Stonehenge is een monument dat bestaat uit allemaal grote stenen. De stenen staan in een cirkel en zijn zeer oud. Dit monument staat sinds 1986 op de werelderfgoedlijst en is zeker een bezoekje waard.

Rondreis Groot Brittannië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Groot Brittannië