Stedentrip Londen

Stedentrip Londen

Stedentrip Londen: Beleef deze fascinerende Britse hoofdstad

Londen heeft heel wat te bieden voor zijn vakantiegangers die een stedentrip Londen boeken. Mensen die Londen reeds bezocht hebben, weten dat deze stad heel wat fascinerende en unieke bezienswaardigheden heeft, alsook meerdere winkelmogelijkheden. Als je Londen al eens bezocht hebt, weet je ook dat je niet alles gezien en gedaan kan hebben op een paar dagen tijd.

Daarom zijn er veel reizigers die meerdere bezoeken en stedentrips Londen plannen dan slechts één. Erg veel toeristen houden ook gewoonweg van deze stad, waardoor ze nog eens willen terugkeren. Londen straalt namelijk een heel gezellige sfeer uit, ondanks de drukte die er leeft.

stedentrip londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

Zoals vele mensen wel weten, is Londen de hoofdstad van Engeland, maar ook van het Verenigd Koninkrijk. Echter weten velen onder ons niet wat het verschil is tussen Engeland en het Verenigd Koninkrijk, al is dat heel simpel om uit te leggen.

Engeland is namelijk een gebied dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk, hetgeen in totaal uit 4 gebieden bestaat: Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Deze gebieden worden nog eens extra opgedeeld in 2 eilanden, namelijk: Groot-Brittannië en Ierland.

Groot-Brittannië bevat Engeland, Wales en Schotland, terwijl Noord-Ierland tot het eiland Ierland behoort. Het verleden heeft meermaals aangetoond dat heel wat mensen denken dat Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk synoniemen zijn van elkaar en dat ze dus hetzelfde eiland zijn. Om dit misverstand uit de weg te werken, is het toch belangrijk om dit even duidelijk uit te klaren!

Bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Londen

De bezienswaardigheden in Londen kunnen niet op één hand geteld worden. Ze zijn ook zeer uiteenlopend. Zo bestaan er heel veel musea die je in Londen kan bezoeken, maar ook zijn er tal van leuke attracties en vinden er steeds sfeervolle evenementen plaats. Veel van de Londense musea zijn gratis toegankelijk, maar niet allemaal.

Gratis toegang tot Musea

Zo hoef je niets te betalen om een bezoekje te brengen aan Tate Modern, The British Museum, Science Museum, Natural History Museum en nog enkele andere musea.

stedentrip londen

Wel moet je dan weer  betalen bij bezienswaardigheden en attracties zoals The London Eye, The London Dungeon, The London Aquarium, The HMS Belfast en The Tower of London.

Wat ook heel leuk is om te doen, is een boottrip over de Theems (of Thames als originele benaming), waarbij er een interessante uitleg gegeven wordt over de verschillende bouwwerken die langs deze rivier te zien zijn.

Gratis

Bij mooi weer zijn er in Londen ook bezienswaardigheden waarvoor je nergens hoeft binnen te gaan en je dus ook niets hoeft te betalen, zoals Buckingham Palace, The Horse Guards, Piccadilly Circus, The Tower Bridge, Camden Town, Covent Garden, Bond Street of kan je gezellig gaan wandelen in de vele, mooie parken die Londen bezit. Het warenhuis  “Harrods” mag je ook niet vergeten te bezoeken als je naar Londen reist. Entree is bij Harrods is ook gratis maar neem wel een creditcard mee !

Low Budget restaurants in Londen

We hebben 5 low budget restaurants voor je gevonden en het verslag kun hier lezen

Vergelijk hier direct alle reizen naar Londen

 Booking.com