stedentrip Newcastle

Wij geven je een aantal tips voor een stedentrip NewcastleStedentrip Newcastle

Wat in het verleden een belangrijke havenstad was, is tegenwoordig een bruisende en veelzijdige stad. Vele historische huizen, bijzondere bruggen, middeleeuwse stadsmuren en kathedralen geven weer wat een rijke geschiedenis Newcastle kent. Weet je nog niet wat je precies moet bezoeken tijdens een stedentrip Newcastle?

Omringd door muren en landschap

Je zult zien dat eeuwenoude muren voor een deel de stad nog steeds omringen. Deze muren herinneren aan de ridderlijke tijd die de stad heeft gekend en dienden als bescherming. De ruïnes van de muur en de torens op Croft Street en City Road zijn nog steeds intact. Rondom de stad kun je genieten van het groene landschap om de stad heen. Tevens is er de Engel van het Noorden te vinden. Een groot beeld van een engel met uitgestrekte vleugels staat op een heuvel vlakbij Gates Head. Het beeld is 20 meter hoog en heeft een spanwijdte van 54 meter. Raak de voeten van dit standbeeld aan en kom erachter of dit daadwerkelijk geluk brengt.

Millennium Bridge Stedentrip Newcastle

Deze voetgangers- en fietsbrug had voor het jaar 2000 al klaar moeten zijn, maar is pas sinds september 2001 geopend voor publiek. De architectuur maakt het tot een unieke brug. ’s Avonds is de brug, die elke avond in een andere kleur verlicht wordt, een ware lichtshow.

Verder worden de tweelingsteden Gates Head en Newcastle van elkaar gescheiden door een aantal indrukwekkende bruggen met elk een eigen ontwerp. De Tyne Bridge is bijvoorbeeld geïnspireerd door de New Yorkse Hell Gate Bridge. In totaal zijn er ongeveer zeven bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden. Naast de Millennium Bridge en tevens aan de rivier de Tyne bevindt zich een hypermodern concertgebouw: de Gates Head. Dit gebouw bestaat uit glooiend glas en roestvrijstaal. The Baltic, een museum voor de moderne kunst is tevens naar de brug te vinden.Moet je dus beslist gaan zien bij een stedentrip Newcastle !

Kathedraal van NewcastleStedentrip Newcastle

Middenin het centrum is een van de kleinere kathedralen te vinden. In dit kathedraal zijn diverse middeleeuwse ornamenten te zien. Bijzonder is dat de kerk aan het verzakken is. Als je goed kijkt zie je dat de toren van de klepel naar links valt. Deze is niet meer waterpas doordat deze elke tien jaar een centimeter verschuift. Naast het kathedraal vind je een monument dat is gemaakt ter ere van de voormalige minister Earl Grey. Het is standbeeld is dan ook naar hem vernoemd: Grey’s Monument. Hij kreeg dit standbeeld omdat hij tijdens een grote reformatie het van het parlement in 1832 het verkiezingssysteem sterk verbeterde.

Bezoek de enige echte Grainger market

Een van de oudste overdekte markthallen van Engeland, middenin het centrum. Stap dit historisch pand, dat stam uit de negentiende eeuw, binnen en ontdek alle boetiekjes, eetkraampjes en winkeltjes die er te vinden zijn. Bekijk een van de kleinste Marks & Spencer winkeltjes of laat je wegen op een enorme weegschaal. Bovendien krijg je een echt marktgevoel. Bewoners gaan naar deze markt voor hun dagelijkse boodschappen en marktkoopmensen prijzen hun producten aan door luidkeels te schreeuwen. Op de Grainger Market Arcade worden doorgaans kleine activiteiten georganiseerd en vanaf dit punt is het een prima uitvalsbasis om de rest van de markt, met vier verschillende galerijen met elk een eigen karakter, te gaan verkennen.

Wat is er nog meer te zien in Newcastle upon Tyne?

Een dagje uitgebreid winkelen? Dat kan in het MetroCentre. Met meer dan 300 winkels is het MetroCentre het grootste winkelcentrum van Europa. Naast de winkels heeft dit centrum ook een ruim aanbod in restaurants. The Castle Keep is een kasteel in het centrum van Newcastle. De trein rijdt dwars dit het kasteel en de Blackgate, een ander historisch pand, heen.

Voor de voetballiefhebbers

Met een capaciteit van meer dan 52.000 zitplaatsen is St James’s Park het op zes na grootste stadion van de Barclays Premier League. In dit stadion huis een van de populairste clubs van Groot-Brittannië: Newcastle United. Proef de sfeer tijdens een van de wedstrijden, of maak kennis door middel van een stadiontour.

Ontdek de omgeving van Newcastle

Begeef je naar het noorden en bewonder de groene omgeving. Fan van de Harry Potter boeken en films? Dan is Alnwick Castle zeker een bezoekje waard. Dit kasteel ligt op ongeveer een uurtje rijden van Newcastle en tevens een van de filmlocaties van de film Harry Potter. Het kasteel diende als Zweinstein, de school voor Hekserij en Hokus Pokus.

Vergelijk hier direct alle reizen naar New Castle. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

lavida-logo-300x175

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Groot Brittanië Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

kras-logo-300x175oadnatuurlijkreizendejongintra-logo-300x175pharos-300x175

 

Vergelijk rondreis bestemmingen in Groot Brittannië:

Rondreis Engeland
Ierland
Schotland
Wales
Cornwall

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Newcastle gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Newcastle niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.