Rondreis Kanaaleilanden

Rondreis Kanaaleilanden

De eilandengroep de Kanaaleilanden ligt vlak bij de kust van Frankrijk. De Kanaaleilanden bieden een grote verscheidenheid aan activiteiten, want elk eiland ademt zo zijn eigen sfeer. De kanaaleilanden bestaan uit 5 grote eilanden en enkele kleine. De belangrijkste zijn : Jersey, Guernsey, Sark, Herm en Alderney. De Britse eilanden liggen allemaal in het Kanaal vlak voor de kust van Normandië in Frankrijk.

Breng tijdens jouw rondreis een bezoek aan Durrell wildlife park, Gorey Castle of een van de vele ander bezienswaardigheden op de eilanden. Een rondreis Kanaaleilanden is de ideale rondreis voor jongeren, gezinnen of voor een individuele rondreis.

Weer en klimaat in de Kanaaleilanden

Op de Kanaaleilanden daalt de temperatuur vrijwel nooit onder de 4 graden en de hoogste gemiddelde temperatuur is er 20 graden. Hierdoor is het er nooit extreem warm of koud. Dit is ideaal voor wandel en trektochten.

Natuur ontdekken met een rondreis Kanaaleilanden

Ga op ontdekking in de natuur van de Kanaaleilanden en ontdek de unieke karakters van elk eiland. Het mooiste eiland van de Kanaaleilanden is toch wel het eiland Sark. Op dit eiland is het gebruik van auto’s verboden, waardoor er een serene rust heerst. Dit eiland is uitermate geschikt voor wandeltochten.

De bevolking van de Kanaaleilanden

De bevolking van de Kanaaleilanden is erg gastvrij, wat er voor zorgt dat je jezelf er meteen welkom voelt. Omdat de bevolking er Engels spreekt is de Kanaaleilanden ook uitermate geschikt voor een eerste vakantie of rondreis.

Weetjes over de bevolking van de Kanaaleilanden en over het land:

  • De Kanaaleilanden zijn gezamenlijk 195 vierkante kilometer groot.
  • Er wonen op de Kanaaleilanden ongeveer 163.000 inwoners.
  • Het overgrote deel van de bevolking is christen.
  • Het eiland Guernsey is op het hoogste punt 100 meter boven de zee.
  • Jersey ligt zelfs 150 meter boven de zee.
  • Op de Kanaaleilanden kun je betalen met de Britse Pond.
  • De officiële talen op de Kanaaleilanden zijn Engels en Frans.

sark 1922498 640

Bezienswaardigheden op de Kanaaleilanden

Durrell wildlife park

Een bezoek aan het Durrell wildlife park is een unieke ervaring. Je kunt er slapen in koepeltenten met een echt bed. Wanneer je wakker wordt bevindt je jezelf midden in het wildpark. Eenmaal buiten de tent kun je op bezoek gaan bij de flamingo’s, meerkatten en andere dieren van het wildpark en gelijk een paar mooie foto’s maken. De tent zelf is van alle noodzakelijkheden voorzien, zoals een tweepersoons bed, losse bedden voor de kinderen, een kacheltje en een nachtkastje.

Gorey Castle

Gorey Castle heeft als bijnaam “ het juweel in de kroon van Jersey”. Je kunt er veel ontdekken en bekijken en de historie komt er echt tot leven. Het kasteel heeft honderden jaren gediend als beschermende vesting tegen de Franse invasies. Ga zelf op ontdekkingsreis in de kamers en torens van het kasteel en leer meer over de geschiedenis van de Kanaaleilanden.

Rondreis Kanaaleilanden

Vergelijk hier direct alle reizen naar KanaaleilandenBooking.com