Stedentrip Glasgow

Stedentrip Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en is centraal gelegen in het land. Alhoewel het de grootste stad is, is het niet de hoofdstad van het land. Wel komen er veel toeristen naar deze stad. In de stad is namelijk voldoende te beleven. Je kunt er diverse musea en gebouwen bezoeken en bovendien is de stad geliefd onder shoppers. Na Londen is Glasgow namelijk de belangrijkste winkelstad van het Verenigd Koninkrijk.

Stedentrip Glasgow

Klimaat

De stad heeft een gematigd zeeklimaat. De winters zijn vergelijkbaar met de winters zoals we die in Nederland kennen. Jaarlijks valt er ongeveer 20 dagen sneeuw en daalt de temperatuur in de nacht regelmatig tot onder het vriespunt. Een enkele keer zal het overdag ook vriezen. In de zomermaanden wordt het uiteraard warmer in de stad. Heel warm wordt het echter niet, want de gemiddelde maximumtemperatuur in juli en augustus is slechts 18 graden Celsius. Een enkele keer stijgen de temperaturen tot boven de 20 graden Celsius. Extreme hitte komt hier zeer zelden voor.

Bezienswaardigheden in Glasgow

Stedentrip Glasgow

De Schotse stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder de botanische tuinen, de Glasgow kathedraal en het kunstmuseum van Schotland.

Botanische tuinen

De botanische tuinen van Glasgow liggen aan de oever van de Kelvin. Je vindt er diverse plantsoorten uit gematigde en tropische streken.

Kathedraal

De Glasgow Cathedral, ook wel bekend als de High Kirk of Glasgow, is een prachtige kerk. Van buitenaf ziet het er al mooi uit, maar ook de binnenkant is prachtig. In de kerk vind je namelijk onder andere de tombe van Saint Mungo. De kathedraal staat ten oosten van Cathedral Street en ten noorden van High Street.

Kunstmuseum van Schotland

In Glasgow vind je het beroemde museum: Kelvingrove Art Gallery and Museum. In dit museum vind je diverse kunstwerken van grote meesters, waaronder Monet, Botticelli en de Nederlandse Rembrandt van Rijn. Het museum opende haar deuren in 1901 met een relatief kleine collectie. In de loop der jaren is de collectie flink uitgebreid. Tegenwoordig liggen er vele kunstobjecten, archeologische vondsten en presentatiemateriaal. Vrijwel alle materialen hebben een rijke geschiedenis. Ook dit museum is gratis toegankelijk.

Vervoer

De stad heeft twee centrale treinstations. De treinen rijden naar alle grote steden in Schotland, maar ook naar grote Britse steden. De treinen uit Engeland komen allemaal aan op Glasgow Central. Het andere station, Glasgow Queen Street, is vooral voor treinen naar het noorden van het land. De stad is ook gemakkelijk te bereiken via de snelweg. Er gaan snelwegen naar onder andere het noorden van de stad, de westkust en buurland Engeland.

In de stad verplaats je je het snelste met de metro. Het metronetwerk is niet zo uitgebreid als de grotere Britse steden, maar toch bedekt het wel het grootste deel van het centrum van de stad. Als je buiten het centrum wilt reizen, kun je met de bus reizen.

Luchthaven Glasgow

Uiteraard heeft de grootste stad van Schotland een eigen luchthaven. Dit vliegveld is zelfs één van de drukste luchthavens van het land. Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar de stad vliegen. Je hebt al een retourticket vanaf slechts 80 euro. Als je via Brussel reist kun je zelfs nog een goedkopere retourvlucht boeken.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Glasgow

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Schotland

 

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Glasgow gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Glasgow niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.