blog
Hierom ga je naar Venezuela

Hierom ga je naar Venezuela

Waarom ga je naar Venezuela? Omdat je dit niet mag missen!

Aan zowel de Atlantische Oceaan als de Caribische Zee is het prachtige Venezuela te vinden. Het land staat vooral bekend om de enerverende natuur, en alleen al om de natuur te verkennen is het zeker de moeite waard om een rondreis door Venezuela te maken. Toch heeft dit land je nog veel meer te bieden.

Hoofdstad Caracas

Als je tijdens je rondreis door Venezuela unieke architectuur wilt zien, dan is een bezoek aan de hoofdstad Caracas een uitstekend begin. Hier kan je indrukwekkende wolkenkrabbers vinden, maar in het oude stadscentrum vind je ook nog tal van koloniale bouwwerken, waaronder een kathedraal uit de zeventiende eeuw. Wie van kunst houdt zou in de hoofdstad ook zeker een bezoek moeten brengen aan het Sofia Imber Museum. Ben je meer een type voor ballet, theater en opera? Dan is het Teresa Carreno een echte must om te zien.

Het historische Coro

Al meer dan twintig jaar staat Coro op de UNESCO Werelderfgoedlijst als uitzonderlijk monument. Het oude stadje brengt je werkelijk terug naar het verleden. Hier kan je je zomaar terug in de achttiende eeuw wanen, en dat is een unieke ervaring. Je kunt er onder meer de Kerk van San Francisco vinden en een bezoek brengen aan de adembenemend mooie kathedraal.

Waterval Salto Ãngel

De waterval Salto Ãngel heeft een hoogte van 1 kilometer en is daarmee de waterval met de grootste hoogte ter wereld. Het is een unieke beleving om deze waterval eens te bezoeken. De waterval trekt jaarlijks duizenden toeristen aan en deze wordt dan ook gezien als de grootste trekpleister van het land, zowel letterlijk als figuurlijk. De waterval is te vinden in Canaima National Park.

Canaima National Park

De meest inspirerende natuur kan je vinden in Canaima National Park en je mag dit park dan ook zeker niet missen als je een rondreis door Venezuela maakt. Je vindt er niet alleen de grootste waterval ter wereld, maar ook nog diverse kleinere watervallen. Daarnaast kan je in Canaima National Park kennis maken met het oerwoud en de indrukwekkende savannes. Een bezoek aan de Venezolaanse Amazonas en het Guayana massief zijn ook zeker aan te raden.

Isla Margarita

Venezuela staat ook bekend om de vele koraaleilanden. Deze (onbewoonde) eilandjes vormen samen de Dependencias Federales en hiertoe behoort ook Isla Margarita. Dit prachtige eiland ziet eruit alsof het regelrecht van een ansichtkaart uit de lucht is komen vallen. Wuivende palmbomen in het parelwitte strandzand, bijzonder helder water en een aangename rust, ondanks dat het eiland toch heel populair is. Je kunt rond het eiland diverse watersporten uitoefenen. Natuurlijk kan je er ook gewoon lekker een dagje luieren op het strand en genieten van het prachtige uitzicht om je heen. Dát is het echte vakantiegevoel!

Reserveer jouw plek in het vliegtuig!

Heb jij nu al zin in een rondreis door Venezuela? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Dit land moet je gewoon eens ervaren hebben. Natuurlijk hebben wij de beste opties voor je geselecteerd, zodat je via Goedkoperondreis.com heel gemakkelijk jouw ideale rondreis door Venezuela kan vinden en boeken! Goede reis!

Vergelijk direct alle reizen naar Venezuela:

 

0