blog
De watervallen van Agua Azul in Mexico

De watervallen van Agua Azul in Mexico

De watervallen van Agua Azul in Mexico zijn de moeite waard!

Als je door Mexico aan het reizen ben, dan geniet je natuurlijk van de mooie natuur. De meest mooie plekjes bevinden zich vaak net wat verder van de weg af. In de Mexicaanse deelstaat Chiapas bevinden zich diverse mooie watervallen. De Cascadas de Agua Azul zijn erg mooi en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Bezoek de watervallen vooral als het al een tijdje niet geregend heeft. Heeft het een dag voor je bezoek geregend, dan is de kans groot dat je geen azuurblauw water tegenkomt.

De watervallen van Agua Azul in Mexico

Agua Azul is een reeks van verschillende watervallen. Bij de ingang begin je onderaan bij de grote waterval. Maak een wandeling naar boven om alle watervallen te bezichtigen. Onderweg naar boven kom je veel verschillende tentjes tegen waar je eten en drinken kan kopen. Daarnaast worden er tal van souvenirs aangeboden. Er zijn speciale plekken afgezet waardoor het mogelijk is om te zwemmen in het water van de watervallen. Dit is een mooie ervaring. Vooral het zwemmen bij de eerste waterval is erg mooi. Als je de beschikking hebt over een onderwatercamera, dan kan je een mooie foto maken van recht voor de waterval.

Agua Azul met de auto bezoeken

Het water van Agua Azul is zo blauw door het hoge mineralengehalte. Toch is het niet schadelijk om in het water te zwemmen. Wel is het aan te raden om je na het zwemmen even af te spoelen, want er blijft een soort kleilaagje achter op de huid en zwembroek. Het is niet aan te raden om al te ver naar boven te lopen. Zodra je voorbij de laatste verkooptentjes bent, kom je bij kleine dorpjes. Hier is het niet altijd even veilig.
Agua Azul bezoeken met de auto is erg eenvoudig. Vanuit Palenque is het meer dan een uur rijden. Houdt er rekening mee dat je door de bergen rijdt. Het zal niet altijd even snel gaan en vooral niet als er een vrachtwagen voor je rijdt. Onderweg kom je veel kleine dorpjes tegen waar voornamelijk kleine kinderen eten en drinken aan je proberen te verkopen.

Afgezien van het feit dat het een stuk rijden is, is een bezoekje aan Cascadas de Agua Azul zeker de moeite waard. Je kan hier makkelijk een aantal uur verblijven zonder je te vervelen. Let bij het zwemmen in het water wel op dat er soms een flinke stroming kan staan. Het water wil natuurlijk naar beneden. De stukken waar je kan zwemmen zijn voorzien van touwen waar je jezelf aan kan vastpakken.

pagina’s Mexico

De meest toeristische plekken in Mexico
Snorkelen Yucatan Mexico
Bezienswaardigheden in Yucatan Mexico
Xel-Ha Park Mexico
Chichen Itza Mexico
Campeche Mexico
De meest toeristische plekken in Mexico
Mexico veel mensen boeken een vakantie
Rondreizen door Mexico
Rondreis Yucatan

Vergelijk direct alle rondreizen naar Mexico

 

0