blog
Diepzeevissen in Cancun

Diepzeevissen in Cancun

Leestijd 3 Minuten

Elke dag voor de kust van Cancun maken tientallen bezoekers kennis met de ultieme Caribische sport. Aan boord van alle soorten boten, van kleine vissersschepen tot luxe privécharters, hebben toeristen van alle leeftijden er de kans om enkele van ‘s werelds beste diepzeevissen en sportvissen te ervaren. Terwijl deze opwindende sporten enige tijd nodig hebben om door te gaan in Cancun, zijn ervaren vissers en algemene avontuurzoekers er dol op de levendige Caribische wateren van de Mexicaanse Rivièra.

Voor degenen die graag wat vis willen binnenhalen of gewoon willen genieten van een middag op zee, is Cancun de thuisbasis van een steeds groter wordend aanbod charterboten en reisorganisaties die tegemoet komen aan alle smaken en budgetten. Als je getuige wilt zijn van de bezienswaardigheden van de Caribische Zee terwijl je in Cancun bent, is er niets beter dan een dag diepzeevissen of sportvissen.

De geschiedenis van het diepzeevissen in Cancun

Hoewel Cancun een jonge stad is, wordt deze ideale kustlocatie al eeuwen door vissers gebruikt. Lang voor de geboorte van deze hotspot in het resort bloeiden de Maya-gemeenschappen met de vis uit de Caribische Zee en de binnenmeren. Na de val van het Maya-rijk leverden kleine vissersdorpjes langs de Caribische kust verse vis aan de steden van Mexico. Ondanks de vaardigheid van lokale vissers, begon de hedendaagse stijl van vissen zich pas te ontwikkelen na de Tweede Wereldoorlog, via groepen vakantiegangers die als sport begonnen te vissen langs de Caribische kust.

Nadat de stad Cancun toeristen begon te verwelkomen in 1970, gebruikten de lokale vissers de vaardigheden die ze van vakantiereizigers hadden geleerd om vistochten te verzorgen. In de afgelopen decennia heeft de industrie zich gestaag ontwikkeld met meer en meer deskundige vissers die elk jaar verschillende soorten van rondreizen in Cancun aanbieden.

Diepzeetochten en vliegvissen

De meeste diepzeevistochten in Cancun duren 4 tot 8 uur en omvatten de diensten van een kapitein en vaak een stuurman. Aan boord van veel boten vind je een vistuig, aas en versnaperingen die inbegrepen zijn in de prijs van je tour. Terwijl de meeste reisorganisaties helpen bij het samenstellen van groepen om gereduceerde tarieven te bereiken, is het ook mogelijk om privécharters in te huren voor een rustige dag Caribisch vissen.

Het belangrijkste is dat Caraïbisch vissen een van de meest opwindende ervaringen van Cancun is en dat visreizen voor gezinnen vaak zeer betaalbaar zijn. Als de rustige ontspanning van vliegvissen beter bij jou en je gezin past, bieden veel van dezelfde reisorganisaties ook betaalbare vliegvisexcursies aan die de beste locaties langs de Caribische kust in de buurt van Cancun bezoeken.

500 vissoorten

Terwijl het kristalheldere water van de Caribische Zee zeker een lust is voor het oog, zijn er bijna 500 vissoorten die zwemmen in het voedselrijke koraalmilieu voor de kust van Cancun. Voor diepzeevissers is veel van de opwinding gelegen in het feit dat verschillende soorten er het hele jaar door de wateren vullen, waardoor er geen twee excursies hetzelfde zijn.

Van september tot februari, over het algemeen het hoogtepunt van het toeristisch seizoen in Cancun, is het gebruikelijk om vissen zoals barracuda, rode snapper en makreel binnen te halen. Van februari tot april is het gebruikelijk om enkele grotere vissen te vinden, zoals blauwe marlijn, koningsvis en enkele kleine haaiensoorten. Tijdens de zomermaanden verschijnen tonijn en goudmakreel in grote scholen in de Caribische wateren nabij Cancun.

Opmerkelijke bezienswaardigheden in de Caribische Zee

Omdat de ideale kustlocatie van Cancun de stad heeft geholpen om een toeristisch Mekka te worden, belooft een middag diepzeevissen in de Caribische Zee een ongelooflijke vakantie-ervaring. Zelfs als je nog nooit eerder hebt gevist, of wanneer je je zorgen maakt over je budget, zijn er tal van opties beschikbaar in Cancun die zijn ontworpen om aan je budget te voldoen en je te helpen genieten van de opmerkelijke bezienswaardigheden van de Caribische Zee.

De Mexico en Cancun specialisten:

 


Booking.com

0