Rondreis Guatemala

Rondreis Guatemala

De meest interessante bezienswaardigheden tijdens een rondreis Guatemala

Rondreis Guatemala

Guatemala in Midden Amerika is een indrukwekkend land met een prachtige natuur, een interessante cultuur en talloze bezienswaardigheden. Om het land goed te leren kennen heb je aan een rondreis van twee weken eenvoudigweg niet genoeg. Als je wilt gaan rondreizen in Guatemala, dan is het nodig om een selectie te maken van de belangrijkste highlights van het land. Wij geven je alvast wat tips voor op je lijstje.

De omgeving van El Mirador

El Mirador is een Mayacultuur uit de pre-Colombiaanse periode. Deze plek, die aan de noordzijde van de stad Tikal te vinden is en pas 90 jaar geleden werd ontdekt, heeft veel te bieden. Je kunt er indrukwekkende tempels bewonderen en diverse eeuwenoude piramides bekijken. Dit is de ideale plek om goed kennis te maken met de geschiedenis van het land.

De stad Xela

Rondreis Guatemala

De stad Xela heet officieel Quetzaltenango. Het oude centrum van de stad is zeker de moeite waard tijdens je rondreis door Guatemala. Je kunt hier de meest bewonderenswaardige oude bouwwerken vinden. Daarnaast is er ook zeker een leuk centrum om lekker te gaan winkelen. Er zijn gezellige winkeltjes te vinden voor souvenirs, maar ook grotere winkelketens zijn hier vertegenwoordigd. De stad wordt omgeven door een prachtig vulkaanlandschap waar verschillende activiteiten kunnen worden ondernomen.

San Miguel Petapa

Als je tijdens je rondreis door Guatemala eens goed kennis wilt maken met de traditionele cultuur van het land, dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan deze plaats. Deze stad staat namelijk bekend om de grote hoeveelheid evenementen op traditioneel en religieus gebiedt die hier plaatvinden. In de directe omgeving van de stad kan je ook een bezoek brengen aan de Mayan Golf golfbaan en aan La Cerra Ecological Park.

Chichicastenango

Rondreis Guatemala

Chichicastenango; alleen al de naam van deze stad klinkt sfeervol. De stad wordt kortweg Chichi genoemd en staat bekend om de gezellige markt. Deze markt is zeker de moeite waard. Er zijn eindeloos veel standjes te vinden, met onder meer sieraden, kleding, kruiden, handwerken, bloemen, maskers en stoffen. Natuurlijk is er in de stad nog meer te vinden dan enkel de markt. Je kunt er ook een bezoek brengen aan de Cerro de la Democracia en aan de ChiChi Cemetry. Dit is de begraafplaats. Dat klinkt heel somber, maar deze begraafplaats is bijzonder kleurrijk en is ronduit indrukwekkend om eens te zien.

Museo Popol Vuh

Museo Popol Vuh is gevestigd op de universiteitscampus van de Francisco Marroquín universiteit. Dit museum heeft een prachtige collectie kunst die afkomstig is uit de echte Maya cultuur. De collectie wordt gezien als een echte trekpleister, en terecht. Je kunt er meer leren over de geschiedenis van het land en natuurlijk zijn er ook vaak veel studenten te vinden.

De stad Tikal

Rondreis Guatemala

Tikal behoort tot de grootste Mayasteden ter wereld en alleen dat al maakt deze plaats zeker de moeite waard. Van over de hele wereld komen mensen hier naartoe om kennis te maken met de unieke Mayabeschaving. Hier lijkt de geschiedenis opnieuw tot leven te komen, vooral door alle opgravingen die er zijn gedaan in de jungle. Je kunt er prachtige bouwwerken uit de Mayaperiode bewonderen, zoals onder meer waterputten, piramides, tempels en grote pleinen. Het stukje stad dat je hier kan zien is slechts een deel van de volledige Mayastad. Het grootste deel van de stad ligt namelijk nog steeds onder de grond.

De stad Antiqua

Ook een bezoek aan de stad Antiqua mag zeker niet ontbreken op je to-do lijstje voor je rondreis door Guatemala. Deze stad werd gesticht in het jaar 1543 en kent een Spaanse geschiedenis. Je kunt er eindeloos veel bouwwerken in de koloniale stijl bewonderen, waaronder Palacio del Ayuntamiento, Catedral de Santiago, Iglesia y convento de la Merced, Palacio de los Capitanes, Hospital de San Pedro en Parque Central. De hele stad is dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Dit betekent ook dat het er regelmatig druk is.

Kratermeer Atitlán

Rondreis Guatemala

Dit kratermeer mag je zeker niet missen. Het is bijzonder groot, namelijk acht kilometer lang en achttien meter breed. Het kratermeer Atitlán, officieel Lago de Atitlán genoemd, wordt omsingeld door maar liefst twaalf imposante vulkanen. Dit meer wordt vaker genoemd als het mooiste natuurlijke meer dat er te vinden is, niet alleen in Guatemala, maar op de hele wereld. Alleen al daarom wil je een bezoek aan dit meer zeker niet overslaan.

Een rondreis door Guatemala

Guatemala is werkelijk indrukwekkend en je zou jezelf zeker tekort doen als je je vakantie in dit land besteed in slechts één plaats of regio. Een rondreis door Guatemala is dan ook bijzonder aan te raden. Natuurlijk kan je de beste rondreis voor jou snel vinden via Goedkoperondreis.com.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Guatemala