blog
De stranden van Cancun

De stranden van Cancun

De stranden van Cancun zijn groter en beter dan ooit

De vele stranden van de hotelzone van Cancun strekken zich uit van het Mexicaanse vasteland in de vorm van een 7 en hebben in het verleden een belangrijke facelift gekregen. Bijna onmiddellijk nadat een groot deel van het zand langs de Caribische Zee was meegesleurd in een storm, begon een bemanning van meer dan 200 mensen de stranden te herstellen. De verbouwing stopte echter niet toen de stranden in hun oorspronkelijke grootte werden hersteld.

Net als de belangrijkste resorts van Cancun die deze wederopbouwperiode gebruikten om hun accommodaties nog luxueuzer en uitnodigender te maken, werden de stranden herbouwd met een gemiddelde breedte van meer dan 40 meter, waardoor de meeste stranden 50% groter zijn dan hun oorspronkelijke grootte. Nu alle verbouwingen zijn voltooid, bieden de stranden van Cancun bezoekers nog meer activiteiten en ruimte om te ontspannen.

Voor de lezers die dit niet weten: Cancun is een stad in het uiterste oosten van Mexico, gelegen op het schiereiland Yucatán in de staat Quintana Roo.

De stranden van de noordkant

De stranden langs het stuk land dat zich uitstrekt tot het Caribisch gebied, worden meestal de stranden van de noordkant genoemd. Omdat deze stranden enigszins worden beschermd tegen de Caribische stroming door het eiland Isla Mujeres, zijn de wind- en golfomstandigheden op deze stranden meestal erg mild. Hoewel de stranden aan de oostkant geschikt zijn voor watersporten, zijn veel van de stranden aan de noordkant perfect om te zwemmen en voor tal van andere activiteiten.

Hier volgt een overzicht van de noordkantstranden, van west naar oost, die de Caribische Zee en het grootste deel van de hotelzone van Cancun naderen.

Playa Las Perlas

Gelegen aan het begin van de hotelzone waar het land zich begint uit te strekken in het Caribisch gebied, is dit strand een populaire keuze om te zwemmen en om andere watersporten uit te oefenen. Als je klaar bent met plezier maken in het water, heeft Playa Las Perlas ook tal van charmante restaurants en bars.

Playa Linda

Dit strand aan de noordkant ligt in de buurt van vele populaire toeristische bestemmingen en beschikt over kalm, kristalhelder water dat perfect is voor alle soorten gezinsvriendelijke watersporten. Daarom is Playa Linda de beste plek waar je ook onderzeeërs kan vinden en waar je je tijd met duiken kan doorbrengen.

Playa Langosta en Playa Tortugas

Deze aangrenzende stranden staan bekend om hun ongerepte zand en ontspannen sfeer. Met iets grotere golven dan Playa Las Perlas, bieden deze twee stranden ook geweldige mogelijkheden voor gezinnen om actieve watersporten, zoals waterskiën, jetskiën en varen, te proberen.

Playa Caracol

Dit prachtige strand is al lang een van de meest populaire stukken strand in Cancun. Met ondiep water dat uitmondt in een gladde zandbodem, is Playa Caracol en zijn aandeel in de Caribische Zee een van de beste bestemmingen voor gezinnen. Nadat de kinderen hebben genoten van spetteren in het kristalheldere water, kunnen ouders er genieten van alle nabijgelegen restaurants en winkels.

De stranden aan de oostkant

Terwijl de stranden van de oostkant van Cancun zich direct in de Caribische Zee uitstrekken, zullen toeristen er iets hogere golven en luchtiger omstandigheden ervaren dan aan de noordkant van het schiereiland. Bijna alle stranden aan de oostkant van Cancun hebben een gezinsvriendelijke sfeer en bieden spannende activiteiten voor toeristen van alle leeftijden.

Winkels en restaurant aan het strand

Bovendien, aangezien de meeste van de beste resorts van Cancun aan de oostkant van het schiereiland liggen, zal je geen problemen ervaren om er winkels en restaurants van wereldklasse te vinden op loopafstand van het strand.

De beste stranden van noord naar zuid

De stranden die hier worden beschreven, zijn in volgorde van noord naar zuid, met de beste gebieden en activiteiten aan de zuidkant van het schiereiland.

Playa Gaviota Azul, Playa Chacmool en Playa Marlin

Deze drie speciale stukken strand zijn de meest noordelijke stranden aan de oostkant van de hotelzone. Hoewel deze stranden misschien niet zo glamoureus zijn als die verder naar het zuiden in de buurt van de exclusieve resorts, bieden ze alle drie voldoende ruimte om te ontspannen en om te genieten van de zon. Omdat de golven de grootste aantrekkingskracht zijn van deze stranden, zijn windsurfen en parasailen hier populaire sporten geworden.

Playa Ballenas

Dit strand, centraal gelegen aan de oostkant van de hotelzone, staat bekend om zijn gezinsvriendelijke activiteiten. Elk gezinslid kan er genieten van activiteiten zoals zwemmen, varen en waterskiën. Bovendien, aangezien Playa Ballenas in het hart van het meest opwindende gebied van Cancun ligt, is er ook genoeg te ontdekken op het land.

San Miguelito

Bekend als het strand dat een beetje geschiedenis toevoegt aan de opwindende Cancun-ervaring, stelt San Miguelito bezoekers in staat om oude Maya-ruïnes te verkennen terwijl ze in het zand spelen. Naast de belangrijke historische overblijfselen op het strand, is San Miguelito ook een geweldige plek om te zwemmen of om gewoon te ontspannen in de schaduw van een palapa.

Playa Delfines en Playa del Nizuc

Gelegen aan de zuidkant van de oostkant van de hotelzone, bieden deze stranden een aantal van de beste landschappen in Cancun. Aangezien Playa Delfines en Playa del Nizuc beide zijn genesteld tegen enkele van de beste resorts in Cancun, zijn er ook tal van geweldige restaurants en andere activiteiten om van te genieten.

De voordelen van de wederopbouw

Na de uitgebreide wederopbouwperiode is bijna alles in Cancun beter dan ooit geworden en mist de stad nauwelijks wat. De verbeterde stranden van Cancun laten jou en je gezin spelen in het bijna eindeloze zand, dartelen in het warme water of gewoon ontspannen in de zon.

Een van de beste bestemmingen voor een zorgeloze vakantie

Duik in de gezinsgerichte strandcultuur en de talloze activiteiten van Cancun en je zult zien waarom Cancun een van de beste familiebestemmingen in het Caribisch gebied is.

0