blog
Chichen Itza Mexico

Chichen Itza Mexico

Een van de zeven wereldwonderen: Chichen Itza Mexico 

Als we aan Mexico denken, dan hebben we al snel het beeld van Chichen Itza voor ons. Dit was dan ook een van de belangrijkste steden voor de Maya’s. Gelegen op het schiereiland Yucatan bevindt de Mayastad zich in het midden tussen Merida en Cancun. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze opgravingen op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Sinds 2007 is Chichen Itza tot een van de zeven wereldwonderen verkozen. In 987 werd de stad door Topiltzin Ce Acatl Quetzalcoatl gesticht.

Chichen Itza Mexico bevat veel meer dan alleen de grote tempel die we vaak voor ons zien. Er zijn meer dan 50 opgravingen te vinden en elk gebouw diende weer voor een ander ritueel. Zo werd de grote tempel gebruikt voor het maken van offers, maar ook zijn er gebouwen te bezichtigen waar er naar de sterren werd gekeken. Tegenwoordig is het niet meer toegestaan om op de opgravingen te lopen. Dit om slijtage en vernieling tegen te gaan.

El Castillo of Kukulcan

De hoofdtempel, El Castillo of Kukulcan genoemd, heeft een piramide vorm. De vier zijden beschikken elk over 91 trappen. Bij elkaar kom je zo op het getal 364. Het bovenste platform telt als tree nummer 365. Elk trap betekent zo één dag van het jaar. De Maya’s gebruikt dit systeem als hun eigen kalender. Een Mayajaar bestond uit 18 maanden.

Als je aan de voorkant van een trap staat en je klapt hard in je handen, dan komt er een snerpend geluid uit de tombe bovenop de tempel. Vroeger dacht men dat dit het geluid was van de slang die er leefde. In maart en september staat de zon zo dat het door de schaduw lijkt alsof de slang naar beneden komt. Voor de boeren was dit destijds het teken om maïs te zaaien.

Een rondreis door Mexico

Een bezoekje aan Chichen Itza mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in Mexico. Je kan ervoor kiezen om zelf rond te lopen, maar het is ook mogelijk om een gids in te huren. Dit kost je ongeveer 900 Mexicaanse Peso. In ongeveer 2 uur tijd vertellen ze je erg veel over de plaats. Heb je niet de beschikking over een auto, maar wil je toch graag naar Chichen Itza, dan is het mogelijk een georganiseerde reis te boeken. In Cancun en Playa del Carmen kom je veel tentjes tegen waar reizen naar diverse bezienswaardigheden in Mexico worden aangeboden.
Voor het boeken van een rondreis Mexico moet je bij onze aanbieders zijn, wij hebben voor jou alle betrouwbare reisorganisaties op een rij gezet. Ook is een rondreis op maat een echte aanrader, deze rondreizen zijn vaak wat duurder, maar wel volledig gericht op jouw wensen. Wij hopen dat je een leuke rondreis naar Mexico kan vinden via onze website!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Mexico .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

0