Rondreis Sunda Eilanden

Rondreis Sunda Eilanden

De Sunda eilanden is een groep van Indonesische eilanden. De eilandengroep is op te delen in de grote Sunda eilanden en de kleine Sunda eilanden. Elk eiland verteld zijn eigen verhaal, en op sommige eilanden zijn zelfs actieve vulkanen te vinden. Deze rondreis is de perfecte combinatie van natuur, avontuur en cultuur.

Weer en klimaat in de Sunda eilanden

De beste tijd om op rondreis te gaan op de Sunda eilanden is tussen mei en september. In deze maanden schijnt er de meeste zon en is de temperatuur er het meest aangenaam.

Natuur ontdekken met een rondreis Sunda eilanden

rondreis sunda eilanden

Op de Sunda eilanden vindt je erg unieke dieren, zoals de komodovaraan. De komodovaraan is een grote hagedis die wel 3 meter lang kan worden. Geen wonder dat deze varaan dan ook de grootste hagedis ter wereld is. Door de lokale bevolking word de komodovaraan ook wel eens draak genoemd omdat het dier hier erg op lijkt.

De bevolking van de Sunda eilanden

Op de Sunda eilanden wonen veelal eeuwenoude stammen die leven volgens de tradities van de voorvaderen. Elke stam heeft zijn eigen tradities en gewoonte. Bijvoorbeeld; de Sasak zijn islamitisch en de Ngada zijn christelijk.

Weetjes over de bevolking van de Sunda eilanden en over de eilandengroep:

  • De Sunda eilanden zijn nog redelijk ongerept.
  • De Sunda eilanden horen bij Indonesië.
  • De hoofdstad van Indonesië is Jakarta.
  • De officiële taal van Indonesië is Indonesisch.
  • De munt van Indonesië is de Indonesische roepia.
  • De vlag van Indonesië is rood met wit.

Bezienswaardigheden Sunda eilanden

Wetar

Het eiland Wetar maakt deel uit van de Sunda eilanden, maar daarnaast ook nog van de Molukken en de Barat Daya-eilanden. Wetar is 130 kilometer lang en 45 kilometer breed.

Liran

Het eiland Liran ligt pal naast Wetar en maakt deel uit van de Sunda eilanden en de Molukken.

Rinjani

De vulkaan Rinjani is te vinden op Lombok (dat hoort bij de kleine Sunda eilanden). Deze vulkaan is tot op heden nog steeds actief en is 1 van de 2 grootste vulkanen van heel Indonesië. De Rinjani vulkaan is 3.726 meter hoog en maakte zijn laatste uitbarsting door in 2010.

rondreis sunda eilanden

Kuta beach

Op het strand van Kuta beach kom je heerlijk tot rust. Het hagelwitte strand gaat over in de azuurblauwe zee, welke uitermate geschikt is om in te surfen. Laat je helemaal gaan op de woeste golven van de zee en ontwikkel een paar gave tricks.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Indonesië.

 

Rondreis Sunda eilanden met Djoser. Klik hier voor meer informatie