Vakantie Papoea Nieuw Guinea

geplaatst in: blog | 0

Lae is na de hoofdstad, Port Meresby, de grootste stad van Papoea-Nieuw-Guinea. De stad is gelegen in het noordoosten van het land aan de kust. De stad heeft ongeveer 90.000 inwoners en is een belangrijke stad. Zo is er onder andere een belangrijke haven gevestigd en studeren er diverse studenten in de stad.

Papoea-Nieuw-Guinea, officieel de Onafhankelijke Staat Papoea-Nieuw-Guinea, is een land in Oceanië dat het oostelijk deel van het eiland Nieuw-Guinea beslaat. Het grenst aan Indonesië en ligt ten noorden van Australië

Klimaat

De stad kent een tropisch regenwoudklimaat. Er valt het gehele jaar door veel neerslag. Een droge periode kent men dan ook niet. Wel is het altijd warm in de stad. De temperaturen zijn het gehele jaar door tussen de 29 en 31 graden Celsius. De stad kent een hoge luchtvochtigheid vanwege de grote hoeveelheid regen.

Bezienswaardigheden in Lae

Je kunt verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken in de stad Lae. De belangrijkste bezienswaardigheden van Lae zijn de Botanical Gardens, Rainforest Habitat en Lae War Cemetry.

Botanical Gardens

De Botanical Gardens zijn erg speciaal. Je kunt er wandelen langs de smalle paden door het regenwoud. Onderweg kom je gigantische bomen tegen waar ook veel verschillende vogels voorkomen. Het is raadzaam om een gids te boeken, want dan kom je langs de echt leuke plekjes. Tevens kan hij of zij je van alles vertellen over de verschillende soorten bomen, planten en dieren die hier voorkomen. Een gids is overigens relatief voordelig te boeken, dus voor de kosten hoef je het niet te laten.

Rainforest Habitat

Zoals gezegd heeft Lae een tropisch regenwoudklimaat. Het regenwoud moet je dan ook absoluut gezien hebben. Het Rainforest Habitat bestaat uit ruim 3000m² gereconstrueerd regenwoud. Dit is gebouwd binnenin een gecamoufleerd huis. Er wonen hier ook verschillende dieren die je kunt bekijken. De meest indrukwekkende diersoorten zijn de trage zoutwaterkrokodil en de verschillende paradijsvogels. De krokodil kun je van een kleine afstand bewonderen.

Lae War Cemetry

De Lae War Cemetry ligt iets ten zuiden van de Botanical Gardens. Deze begraafplaats telt ruim 2.800 graven. 2.363 Van deze graven zijn Australisch. De rest van de graven zijn voornamelijk Nieuw-Zeelands, Brits en Indisch. Er is continu bewaking aanwezig bij de graven, om ervoor te zorgen dat iedereen met respect omgaat met de graven.

Wau en Bulolo

Ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de plaats kun je op bezoek bij de dorpen Wau en Bulolo. Dit was in de jaren 30 en 40 de plek waar goud gevonden werd. Tegenwoordig zijn de plaatsen niet heel toegankelijk meer, omdat het voor een groot deel is dichtgegroeid. Het zijn echter wel indrukwekkende plaatsen om te bezoeken. Het is nog wel een stukje reizen vanaf Lae.

Vervoer

Het is niet mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam naar de plaats te vliegen. Je dient rekening te houden met meerdere keren overstappen. Als je wilt kun je het land bereiken met een enkele overstap, maar die vliegreizen zijn vaak wel prijzig. De stad is vrij moeilijk bereikbaar vanaf Nederland. Veel toeristen gaan daarom ook niet rechtstreeks naar de stad, maar bezoeken eerst de hoofdstad Port Meresby van Papoea-Nieuw-Guinea. Vanuit daar kun je op meerdere manieren verder reizen naar Lae. Een vlucht vanaf de hoofdstad naar Lae duurt ongeveer 55 minuten. Als alternatief gaan er ook verscheidene bussen naar de stad. Dit is vaak voordeliger, maar duurt ook langer.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Papoea Nieuw-Guinea. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

merapikoningaapdjoser-logo-300x175

 

Rondreis Papoea Nieuw Guinea

Rondreis door de Molukken

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van