blog
Natuur toppers in Nieuw Zeeland

Natuur toppers in Nieuw Zeeland

Leestijd 2 Minuten

De 7 Natuur toppers Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland is aan land waar je puur tot jezelf kan komen. De natuur is er zo enorm indrukwekkend en rustgevend dat je als herboren terugkomt. Het is dan ook niet voor niets dat verreweg de meeste mensen het land bezoeken om te genieten van de prachtige natuurgebieden, zeg maar de natuurtoppers in Nieuw Zeeland. Je kunt er dan ook veel diversiteit vinden op dit gebied, van vulkanisch gebied tot gigantische gletsjers. Als je een reis door Nieuw-Zeeland gaat maken, dan is het zeker aan te raden om de tijd te nemen voor ontspanning in de natuur. De volgende natuurgebieden en –verschijnselen mogen zeker niet ontbreken aan je rondreis door Nieuw-Zeeland.

Het Nelson Lakes National Park Nieuw Zeeland

Er zijn veel indrukwekkende nationale parken te vinden in Nieuw-Zeeland. Het Abel Tasman National Park is hier het kleinste van, maar het is zeker niet de minste. Je kunt hier de meest bijzondere stukjes natuur bewonderen.

Fox Glacier

Aan de westelijke kust van het Zuidereiland kan je de Fox Glacier vinden, in het bijzondere Westland Tai Poutini National Park. Deze gletsjer heeft een flinke omvang, namelijk dertien kilometer. De minister president bezocht de gletsjer en deze heeft de naam dan ook aan dit bezoek te danken.

Het Marlborough Sounds Maritime Park

Dit is een park dat werkelijk van alles te bieden heeft. Je vindt er de meest kalme wateren, indrukwekkende eilanden en groen beboste bergen. Dit park mag zeker niet gemist worden als je echt goed kennis wilt maken met de wonderlijke schoonheid van de natuur in Nieuw-Zeeland.

Rotorua

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is Rotorua te vinden. Dit is een populaire bestemming onder toeristen en dat is natuurlijk niet voor niets. Het gebied rond de plaats is vooral geliefd om de vulkanische activiteit. Een bezoek aan deze omgeving is onvergetelijk, maar er is wel één iets waar je rekening mee moet houden. Het stinkt er behoorlijk!

Lake Taupo

Dit meer is niet alleen het grootste van Nieuw-Zeeland, maar ook het grootste van Australië. Een gigantische uitbarsting van de vulkaan heeft gezorgd voor het ontstaan van Lake Taupo. De krater die hierdoor werd veroorzaakt is nu omgevormd tot een meer dat gevuld is met het meest heldere water dat je zal tegenkomen in een meer.

Bay of Islands

Jaarlijks bezoeken eindeloos veel toeristen de Bay of Islands. Als je tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland wilt genieten van de tropische uitstraling die je op ansichtkaarten ziet, dan is dit de ideale plek voor jou. Je vindt er unieke baaien, helder water in een indrukwekkende aquakleur, goudgele zandstranden en prachtig groene eilanden. Dit is zeker een plek om een paar dagen te blijven, gewoon om optimaal te ontspannen in een omgeving die je doet denken aan een waar paradijs.

Schiereiland Coromandel

Nieuw-Zeeland heeft de mooiste stukken ongerepte natuur, verspreid door heel het land. Wil je tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland kennis maken met een ongerepte kuststrook met een ruig karakter? Dan is schiereiland Coromandel een uitstekende optie. Op het eiland zelf kan je ook genieten van dichte bossen met rustgevende rivieren.

Boek jouw natuurrijke reis!

Ben jij ook zo toe aan een ontspannen vakantie in de natuur? Dan is rondreizen door Nieuw-Zeeland een geweldige keuze. Natuurlijk boek je jouw ideale reis door Nieuw-Zeeland eenvoudig via Goedkoperondreis.com.

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nieuw-Zeeland

 

0