Rondreis Noord Korea

Rondreis Noord Korea

Een rondreis Noord Korea is natuurlijk adembenemend

Het is misschien niet de bestemming die het eerst in je opkomt, maar dat zegt eigenlijk niets over het land Noord-Korea. Juist omdat het land tot op heden altijd zo gesloten is geweest, is ook veel van de schoonheid verborgen gebleven. Bovendien is het gehuld in mysterie. Er zijn dus voldoende redenen om juist wel een rondreis door dit Aziatische land te maken. Het is dan natuurlijk wel van belang om van de ins en outs te weten om er een goede reis van te kunnen maken. De volgende informatie zou je daar goed bij kunnen helpen.

Rondreis Noord Korea

Het landschap

Noord-Korea heeft een prachtig landschap in de aanbieding. Het is er bijvoorbeeld behoorlijk heuvelachtig. Dat heeft als gevolg dat de riviertjes mooi door het land heen meanderen. Wie hier in alle rust doorheen trekt zal een rust over zich heen voelen komen zoals je die alleen op de fijnste plekken op de wereld kan voelen. Zeker ook wanneer je aankomt bij één van de watervallen waarin de rivieren uitmonden. Wie een rondreis gaat maken zal er dus zeker ook goed aan doen om het land buiten de steden goed in zich op te nemen en vooral de rust ervan te ervaren.

De boerderijen

Wat vooral prominent aanwezig is in Noord-Korea, is het boerenleven. Het land heeft nog talloze boerderijen staan waar boeren en andere landarbeiders nog keihard moeten werken om de zaken voor elkaar te krijgen. De boerderijen die je hier vindt zijn bovendien in veel opzichten ook anders dan in Nederland en de rest van Europa. Er wordt hier bijvoorbeeld gesproken over collectieve boerderijen. Het geeft een fascinerend inzicht in hoe anders dit land en het systeem waarin geleefd wordt zijn. Sommige van deze gebieden zijn pas net opengesteld, dus het is voor het eerst mogelijk dit met eigen ogen te kunnen zien.

Pyongyang

Rondreis Noord Korea

Wie een rondreis door Noord-Korea maakt zal bovendien ook altijd enige tijd in Pyongyang gaan doorbrengen. Dit is een echte grote stad zoals je die overal ziet, maar dan wel op Noord-Koreaanse leest. Daardoor is alles toch net even anders dan wat je gewend bent van de grote steden op de wereld. In veel gevallen is de stad een belangrijk deel van de rondreis omdat hier veel te zien en te beleven is en de andere gebieden nog in grote mate in ontwikkeling zijn. Hier is bijvoorbeeld ook meer te leren over de Kim-dynastie die al vele jaren aan de macht is in het land.

Het grensgebied

Rondreis Noord Korea

Een echte bezichtiging in Noord-Korea is het grensgebied met Zuid-Korea. Dit is één van de zwaarst bewaakte grenzen van de wereld. Daardoor is het een even spannende als imponerende ervaring. Bovendien is het grensgebied veel beter te bekijken en verkennen dan je misschien zou denken. Wel is het belangrijk om dit onder leiding te doen van iemand met enige ervaring en kennis van het gebied. Zo kan je er zeker van zijn dat alles in goede orde zal verlopen en je vooral iets kunt leren van deze ervaring. Dit is immers de reden om hier naartoe te gaan.

Bezienswaardigheden

Rondreis Noord Korea

Natuurlijk zijn er ook talloze bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn. Het is in Pyongyang bijvoorbeeld zeer de moeite waard om een studie te maken van de vele socialistische afbeeldingen die door heel de stad te vinden zijn. Wie geluk heeft maakt een nationale feestdag mee, compleet met bijvoorbeeld een massademonstratie. De mate waarin de choreografie op orde is, is natuurlijk adembenemend. Er zijn verschillende momenten in het jaar die voor het land zo belangrijk zijn dat een dergelijke demonstratie wordt georganiseerd. Alle reden om dit dus goed uit te zoeken.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noord Korea