Rondreis Nepal, de Mount Everest en een interessante cultuur

Rondreis Nepal, de Mount Everest en een interessante cultuur

Nepal is een land dat vol staat met hoge bergen! Dat is ook de reden dat veel toeristen die graag van bergen beklimmen houden naar Nepal op vakantie gaan. Nepal heeft echter niet alleen bergen te bieden! Nee, Nepal barst ook van de bijzondere cultuur, zoals de traditionele huisjes en priesters. Verder is het ook een bijzondere ervaring om inkopen te doen tijdens de lokale markten. Een rondreis Nepal is dus een rondreis door een veelzijdig land dat nog veel geheimen kent!

Rondreis Nepal

Met de ruim 8,5 kilometer hoge Mount Everest mag Nepal met trots zeggen dat het de hoogste berg ter wereld in het bezit heeft. Dit zorgt er ook voor dat veel bergbeklimmers afreizen naar het land om ook een poging te wagen om tot de top te komen! Vergelijk direct hieronder alle rondreizen naar Nepal, ook kan je meer leren over rondreizen door Nepal in dit artikel.

Cultuur in Nepal

Een rondreis Nepal ontbreekt niet aan cultuur. De verschillende steden in het land zitten vol met leuke huisjes en mooie gebouwen. Iedere toerist zal dus zijn ogen uitkijken in deze stadjes. Het is overigens wel zo dat deze mensen al hun hele leven op een grote hoogte leven. Zij zijn al gewend aan de kleinere hoeveelheid zuurstof in de lucht. Toeristen daarentegen niet, voor hen kan het dus altijd spannend zijn om naar Nepal te gaan. In de praktijk zullen toeristen er niet veel hinder van ondervinden, maar het is wel belangrijk om het in het achterhoofd te houden!

Rondreis Nepal

Voor nog meer cultuur kan een rondreis Nepal makkelijk gemaakt worden in combinatie met het cultuur rijke land China!

Tips en ideeën

Toeristen mogen absoluut niet vergeten om de bijzondere tempels met priesters te bezoeken. Dit, omdat een bezoekje brengen aan de tempels een unieke ervaring biedt. Hier is namelijk goed te zien hoe de lokale priesters leven en hun werkzaamheden verrichten.

Een andere bekende manier om met een rondreis, Nepal te ontdekken is door op safari te gaan in het Chitwan National Park. Dit is een park van 932 vierkante kilometer groot dat gelegen ligt even buiten de hoofdstad van het land. In dit park zijn er vele dieren, zoals olifanten en neushoorns te vinden die daar in het wild rondlopen. Verder zijn er ook grote koloniën vlinders te vinden in het park, die stuk voor stuk een mooi gezicht geven.

rondreis nepal

Rondreizen in Nepal

Veel toeristen reizen van stad naar stad in het land. Dit is altijd een goed idee, omdat elke stad weer andere leuke kenmerken heeft. Veel mensen huren daarom een auto om vrij te bewegen door het land. Als vervanging van de auto kunnen mensen ook kiezen voor een lama om op te rijden. Hoewel deze langzamer lopen, biedt het toch een unieke ervaring om op een lama te rijden door de bergen!

Nepal is dus een land dat een erg bijzondere cultuur heeft. Veel westerse toeristen zullen hun ogen uitkijken naar de grote bergen, mooie tempels en de leuke stadjes. Verder zullen zij smullen van het heerlijke eten. Kortom, iedere toerist zal een rondreis naar Nepal geweldig vinden!

rondreis nepal

Een rondreis Nepal boeken

Als jij van plan bent een rondreis Nepal te boeken is het belangrijk om goed te vergelijken bij al onze aanbieders. Zo zal je al snel merken dat de aanbod en prijzen per reisaanbieder flink verschillen. Een rondreis naar Nepal is vaak in combinatie met een rondreis door India, houd dit in je achterhoofd. Wij hopen dat je een leuke rondreis naar Nepal hebt kunnen vinden op onze website.

Pagina’s over Nepal:

Lumbini
Bakthapur
Kathmandu
Het verboden koninkrijk in Nepal
Rondreizen door Nepal

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nepal