blog
Bezoek Hikkaduwa, Het Surfparadijs Van Sri Lanka

Bezoek Hikkaduwa, Het Surfparadijs Van Sri Lanka

Leestijd 3 Minuten

Het Surfparadijs van Sri Lanka

Hikkaduwa staat nog steeds bekend als de meest populaire badplaats van Sri Lanka. Niet helemaal terecht, aangezien er andere bestemmingen, zoals Unawatuna op sommige vlakken misschien nog veel meer te bieden hebben. Waarover echter geen twijfel mag bestaan, is dat voor surfers de golven aan de kust van Hikkaduwa simpelweg beste van Sri Lanka zijn.

De populariteit van Hikkaduwa gaat terug tot in de jaren ’70 toen hippies het, toen nog ongerepte strand, van deze kleine kustplaats ontdekten. De relaxte sfeer, de schitterende zonsondergang en de golven zijn gebleven, maar de pracht en praal van het strand is enigszins verloren gegaan door het massatoerisme. Het hele jaar door is Hikkaduwa letterlijk bezaait met toeristen.

Surfgekte in Hikkaduwa

Voor surfers uit zowel Sri Lanka en ver over de grens is Hikkaduwa een waar paradijs. Professionele surfers, beginners, locals en toeristen: ze vinden elkaar op de geweldige golven van Hikkaduwa. Toeristen dienen er rekening mee te houden dat de locale jeugd de golven regelmatig opeisen. Wees dus super relax, volg de rij en geef de lokale surfers net zoveel ruimte als je zelf nodig hebt, dan blijf je uit de problemen.

Voor ervaren surfers is de beste periode tussen april en oktober de beste periode om de golven van Hikkaduwa op te zoeken.  Ben je minder ervaren, dan maakt het eigenlijk niet uit wanneer je gaat. Het hele jaar door kun je surfen en natuurlijk de nodige surflessen nemen!

Het nachtleven in Hikkaduwa

Inherent aan het surfleven en in tegenstelling tot veel andere plaatsen in Sri Lanka, kent Hikkaduwa een leuk nachtleven. Strandparty’s, gezellige bars en restaurants waar men lekker kan eten, drinken en dansen. Elke avond wordt er een grote vuurwerkshow gegeven, waardoor je precies weet waar je op dat moment moet zijn om mee te kunnen feesten.

Meer doen in Hikkaduwa?

Alles draait om het surfen en strandleven in Hikkaduwa. Afgezien van weer een prachtige tempel, zijn er slechts een paar andere dingen die je echt even moet meepikken tijdens je bezoek aan Hikkaduwa.

Bezoek het Tsunami museum

De allesverwoestende Tsunami uit 2004 heeft ook in Hikkaduwa de nodige sporen achtergelaten. In tegenstelling tot Galle en Unawatuna, is de grootste schade inmiddels hersteld. Een bezoek aan het tsunami museum brengt heel mooi beeld hoe de Hikkaduwa en omgeving er voor, tijdens en na de tsunami uitzagen. Indrukwekkende foto’s waar je best even stil van wordt.

Ontdek de omgeving

Sri Lanka is een prachtig land en wie uitsluitend voor de golven naar Hikkaduwa afreist, kan tijdens de rustuurtjes best een scooter huren en een beetje door de omgeving toeren. Een stukje rust en zelfs mystiek komt je tegemoet, heerlijk briesje en onderweg de meest gemoedelijke en vriendelijkste mensen die je jezelf maar kunt wensen. Een ritje dor de natuur van Sri Lanka zal je ongetwijfeld net zo’n ‘life is beautiful’ gevoel geven als het overwinnen van de golven.

Hoe kom je in Hikkaduwa?

Hikkaduwa is het best te bereiken vai de hoofdstad Colombo. Wie aankomt op het enige internationale vliegveld van Sri Lanka, zal dus doorgaans eerst richting Colombo reizen en vanuit daar verder doorreizen naar Hikkaduwa.

Van het vliegveld naar Colombo

De snelste en voordeligste manier om vanaf het vliegveld naar Colombo te reizen, is per airco-busje. Deze vertrekken vanaf het busstation, net buiten het hel van het vliegveld en kosten iets meer dan 2 euro.  Het busje gaat over de nieuwe tolweg die eigenlijk altijd vrij van verkeer is.

Stadsbussen en sommige taxi’s kiezen vaak voor de oude route naar Colombo waar het verkeer altijd een chaos is. Het is iets minder comfortable, maar ja, ook 15 keer voordeliger dan een taxi huren, wat ongeveer 30 euro kost.

Van Colombo naar Hikkaduwa

Vanuit Colombo pak je het best de trein richting Galle. Dit is een normale forenzentrein, dus zorg er alsjeblieft voor dat je een plekje hebt, want reis je op het verkeerde moment van de dag, dan zal de trein constant afgeladen zijn met zowel toeristen als forenzen.

De beste tijd uitkiezen

Voor treinreizen in en om Colombo geldt dat de vroeg ochtend en de namiddag de minst beste tijd is om te reizen. Treinreizen tussen 11 uur in de ochtend en 15:00 in middag bieden het meeste comfort. Je hebt dan een grotere kans op een zitplaats en kunt volop genieten van de omgeving die aan je voorbijtrekt.

Vrijdagmiddagen en zondagen zijn ook niet de beste dagen om per trein te reizen. Forenzen en studenten gaan op vrijdag terug naar huis om zich vervolgens op zondag weer richting werkplek of universiteit te reizen.  Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdagdagen zijn de beste reisdagen en tussen 11:00 en 15:00 de beste tijden om je per trein (of bus) door Sri Lanka te verplaatsen.

Voordelige accommodaties in Hikkaduwa

…..

 

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com