blog
Vakantie Bangalore India

Vakantie Bangalore India

Leestijd 2 Minuten

Bangalore is gelegen in het zuiden van India en is de hoofdstad van de staat Karnataka. Het is een zeer moderne stad dat ook redelijk koel is vergeleken met andere steden in India. Er wonen ruim zes miljoen inwoners in de stad en vanwege haar slechte infrastructuur is het altijd erg druk in de stad. Het verkeer staat veelal vast. De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie naar de stad kunt bekijken.

Klimaat

De stad heeft een tropisch savanneklimaat. Bangalore heeft een duidelijk onderscheid tussen het regen- en droogseizoen. In de maanden juni tot en met september valt het meeste regen, terwijl het de rest van het jaar vrijwel droog is. De stad heeft in de droge maanden wel kans op tropische stormen en orkanen.

Bezienswaardigheden in Bangalore

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder het Bangalore Palace, Tipu’s Fort, Vidhana Soudha en diverse kunstgalerijen.

Tipu’s Fort

Tipu’s Fort is een fort in het oude deel van de stad. Het werd gebouwd omstreeks 1766 en in het fort vind je overblijfselen van het paleis van Tipu Sultan. Er worden geregeld tentoonstellingen en bijeenkomsten georganiseerd.

Bangalore Palace

Het paleis in de stad is prachtig. Het werd gebouwd in 1862, maar werd pas echt voltooid in 1944. Tegenwoordig is het paleis in bezit van de Mysore Royal Family en reeds is het bouwwerk nog flink gerenoveerd.

Vidhana Soudha

De Vidhana Soudha werd gebouwd tussen 1952 en 1957 en huisvest het bestuur van de deelstaat. Het gebouw is geïnspireerd door verschillende bouwstijlen uit Europa, de VS en Rusland. De designs zijn met elkaar gecombineerd en dat maakt het een prachtig bouwwerk.

Kunstgalerijen- en musea

In Bangalore kun je terecht voor verschillende kunstgalerijen, waaronder de Venkatappa Art Gallery. Deze is vernoemd naar de schilder Venkatappa. Hij maakte belangrijke werken. In de kunstgalerij staan verschillende mooie inscripties, beelden, iconen, relieken en schilderijen. Een andere populaire kunstinstelling is de Karnataka Chitrakala Parishath. Dit museum bevat werken van de verschillende deelstaten uit India. Jaarlijks wordt hier ook een groot evenement georganiseerd waar kunstenaars uit heel India bijeenkomen.

Vervoer

De internationale luchthaven ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van de stad. Vanaf de luchthaven kun je gemakkelijk reizen naar het centrum met het openbaar vervoer. Je hebt een ruim keuze uit vervoersmiddelen. De goedkoopste manier van reizen is met de bus. Je stapt in bij een halte en betaalt je rit aan de degene in de bus naar je toe komt. Je betaalt dus niet van te voren een kaartje, zoals dat in Nederland altijd gangbaar is. De bus heeft dus ook altijd twee werknemers in de bus: een buschauffeur en de ‘bus conducteur’.

Autorickshaw

Als alternatief kun je ook met de ‘autorickshaw’ reizen. Dit is een scooter met drie wielen waar je met drie mensen in kunt zitten. Het is wel iets duurder dan de bus, maar wel weer goedkoper dan de taxi. Elke autorickshaw heeft een meter, maar je kunt ook een vast bedrag afspreken. Uiteraard heeft de meter de voorkeur, omdat je nog niet helemaal thuis bent in de tarieven in de stad.
Pagina’s over India:

Rondreizen door India
Bangalore
New Delhi
Hyderabad
5 wonderschone highlights van India
Boek een vakantie naar India

Vergelijk hier direct alle reizen naar India 

0
Goedkoperondreis.com