Rondreis Myanmar, Rangoon en Mandalay!

Rondreis Myanmar, Rangoon en Mandalay!

Myanmar, voorheen Birma, is een land in Azië wat grenst aan Thailand, China, Bangladesh en Laos. Veel Nederlanders kennen de naam Myanmar vooral van het nieuws. Het land stond namelijk jarenlang onder streng militair bewind en er was veel onrust in het land. De laatste jaren is de situatie in het land echter een stuk stabieler en is het zelf mogelijk een rondreis door dit schitterende land te maken.

Weer en vervoer Myanmar

Het weer tijdens een rondreis Myanmar kan erg onvoorspelbaar zijn doordat het land eigenlijk drie klimaten kent. Het weer hangt dus sterk af van in welk deel van het land je bent. In de basis kent Myanmar eigenlijk twee seizoenen: een droog en een nat seizoen. Van half mei tot en met oktober kan het in Myanmar flink regenen. De beste periode om een rondreis door het land te maken ligt dan ook tussen november en februari. Het is dan niet te warm en er zullen niet veel buien zijn. Taxi’s zijn tegenwoordig ook via Uber te vinden in Myanmar. Gewoon via een appje.

Betalen in Myanmar

Geld opnemen gaat in Myanmar voor toeristen een stuk moeilijker dan in een gemiddeld vakantieland. De enkele pinautomaten die je in Myanmar vindt accepteren namelijk geen buitenlandse passen. De beste en eigenlijk enige manier om aan geld te komen is dit opnemen in Nederland. Neem zoveel mogelijk kleine coupures mee omdat wisselen vaak erg lastig is.

Yangon (Rangoon)

rondreis myanmar

Yangon ( het vroegere Rangoon) is de oude hoofdstad en ook de grootste stad van het land. Het is een enorme stad met maar liefst 4 miljoen inwoners. Naypyidaw is sinds 6 november 2005 de hoofdstad van Myanmar. De stad ligt in de divisie Naypyidaw, ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van de provinciestad Pyinmana en 320 kilometer ten noorden van de oude hoofdstad Rangoon.

Let op dat je in Yangon, en eigenlijk heel het land, geen mobiel netwerk hebt. Ook het internet in cafés en hotels is vaak onbruikbaar langzaam.

Wanneer je Yangon bezoekt tijdens je rondreis Myanmar is een bezoek aan de Schwedahonpagode een aanrader. Dit is de belangrijkste tempel van het land. De tempel is maar liefst 100 meter hoog en bevat 50.000 kilo aan echt goud op en buitenkant. Rond de grote tempel staan nog tientallen kleine pagodes je kunt bezoeken.

Mandalay

Mandalay is na de op één na grootste stad van Myanmar en ligt ongeveer 700 kilometer van Rangoon. De grootste trekpleister van de stad is de Mandalayheuvel. Deze heuvel kan je beklimmen door een trap van 1703 treden. Bovenop de berg heb je een fenomenaal uitzicht over de stad en het Fort van Mandelay. Het Fort van Mandelay is een ommuurde stad binnen Mandelay van 4 vierkante kilometer. Binnen de muren bevindt zich het koninklijk paleis.

rondreis myanmar

Er zijn een aantal regio’s in Myanmar waar het nog steeds wordt afgeraden om als buitenlander te reizen. Vooral in de regio Shan is het soms nog onrustig en lopen er veel militairen op straat.

Wil je een rondreis Myanmar boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Myanmar? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in Myanmar. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Myanmar