Rondreis Bhutan

Rondreis Bhutan

Bhutan is niet direct het gemakkelijkst te bereiken land op aarde. Dit maakt het echter juist ook zo fascinerend om als volgende bestemming te kiezen. Het is immers in veel opzichten heel anders dan je misschien zou verwachten. Dit moet je natuurlijk met eigen ogen zien. Een rondreis Bhutan is dan ook de meest geschikte optie hiervoor. Zo krijg je alle verschillende kanten van het land te zien en zorg je voor de meest complete ervaring. Dit is natuurlijk wat je wilt wanneer je een reis naar een land zoals dit maakt. De volgende informatie kan je hierbij van dienst zijn.

Rondreis Bhutan

Luxe of sober

Wat vooral interessant is om mee te maken, is de grote verschillen die er nog in Bhutan heersen. Zo kan een rondreis Bhutan de ene dag bijvoorbeeld langs zeer luxe oorden voeren. De volgende dag kan het echter allemaal een flink stuk eenvoudiger zijn. Dit is dan ook een belangrijk kenmerk van dit land dat nog volop zichtbaar in ontwikkeling is. Dit geldt niet alleen voor de slaapplaatsen die er zijn. Let bijvoorbeeld ook eens op het verschil tussen de wegen waarover gereden wordt. Sommige delen van het land lijken nog altijd nauwelijks begaanbaar. Dit maakt het flink avontuurlijk.

Koninkrijk Bhutan

Rondreis Bhutan

Bhutan is een koninkrijk. Het ligt in de Himalaya. Als vanzelf mag dus al verwacht worden dat er hier veel dingen anders zullen zijn dan in de meer gemoderniseerde buurlanden, zoals het omvangrijke buurland India. Bhutan is dan ook bij lange na nog niet zo toegankelijk als andere landen. Toerisme is er pas in de jaren zeventig van de twintigste eeuw op gang gekomen. Dat betekent dat zelfs tot op de dag van vandaag je niet bang hoeft te zijn om in een overvolle toeristische trekpleister terecht te komen. Dit is zelfs niet het geval wanneer je de grote steden van het land bezoekt.

De dorpjes

Natuurlijk heeft Bhutan ook zijn steden, maar waar een rondreis door dit land echt om zou moeten draaien is de kleine dorpjes. Juist deze dorpjes geven de geest van het land goed weer. De houten huisjes in de fraaie kleuren vormen een bijzonder beeld. Bovendien gaat hier alles nog net iets meer volgens de traditionele gebruiken zoals die in dit land altijd golden. Daar komt bij dat bijvoorbeeld ook de bewoners nog altijd gekleed gaan in de traditionele kledendracht van het land. Dit is door de jaren heen onveranderd gebleven en een belangrijk onderdeel van de totale beleving van de reis.

De natuur van Bhutan

bhutan 2502780 1280

Doordat Bhutan in bergachtig gebied ligt, is het ook zo dat de natuur van bijzondere schoonheid is. De reis die je maakt door de valleien zal dit het meest duidelijk maken. De flora en fauna die hier te vinden zijn is fleurig, maar zeker ook bijzonder omdat het in niets te vergelijken is met wat je in Nederland zal tegenkomen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de bosrijke gebieden die echt tegen de bergen aan liggen. Dit alles vormt een sprookjesachtig decor dat niet snel ergens anders op de wereld te vinden zal zijn. Deze beleving mag dus niet gemist worden.

De cultuur

Rondreis Bhutan

Doordat er in Bhutan nog altijd een boeddhistische cultuur heerst is er vooral rondom de kloosters die door het hele land te vinden zijn veel te beleven. De kloosterburchten zelf zijn al van bijzondere schoonheid en de moeite van het bezoeken waard. De vele diensten en gebruiken die hier nog worden nageleefd zijn echter minstens zo interessant om eens te beleven. Er zijn zelfs dagen waarop er ruimte is voor specifieke festivals in het kader van de overtuiging van de monniken die in de kloosters leven. Ook dit is een onderdeel van de rondreis dat niet mag worden overgeslagen om de volle beleving te krijgen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bhutan