Rondreis Japan
1 (20%) 2 votes5

Rondreis Japan, ervaar het land van de rijzende zonRondreis Japan

Japan wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Japan heeft namelijk heel veel te bieden en steeds meer toeristen ontdekken en ervaren dit prachtige land. Van een bezoek aan de moderne metropool Tokio , de cultuurhistorische stad Kyoto, een wandeling in de overweldigende natuur tot aan een bezoek aan één van de vele tempels of Japanse tuinen.

Een rondreis Japan zal jou laten kennismaken met de eeuwenoude tradities en gebruiken, de cultuur, de mystiek en de schitterende natuur van dit bijzondere land. Japan is daarnaast een zeer modern land en een voorloper op technologisch gebied. Lees snel verder of boek direct een rondreis naar Japan bij onze aanbieders hieronder.

De natuur in JapanRondreis Japan

Japan maken is erg interessant vanwege de mooie natuur. Dit is mede te danken aan de verschillende klimaten in Japan. Japan is namelijk een dunne en langgerekte eilandstaat. Het land bestaat uit 6.852 eilanden, waarvan Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu de grootste zijn. Japan bestaat voor bijna 75% uit bergen en er is veel groen, dus een rondreis Japan is uitermate geschikt voor mooie wandeltochten.

Mount Fuji

Een wandeltocht die je zeker moet overwegen, is een (gedeeltelijke) beklimming van de berg Mount Fuji. De Mount Fuji is 3.776 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Japan. De top van de Mount Fuji is altijd met sneeuw bedekt. De maanden juli en augustus zijn het meest populair om de berg te beklimmen. De beklimming naar het hoogst bereikbare punt zal ongeveer tussen de 8 en 12 uur in beslag nemen. Ook zonder de Mount Fuji zelf te beklimmen tijdens jouw rondreis Japan is het Rondreis Japanaanschouwen van de haast perfect symmetrische berg zeker al de moeite waard.

Soortgelijke natuur is te vinden met een rondreis Vietnam, Thailand of Indonesië!

Leuke steden en bezienswaardigheden in Japan

Tokio is een stad die je zeker moet bezoeken als jij een rondreis Japan gaat maken. Tokio is de grootste stad van Japan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldstad. Daarnaast is Tokio ook één van de modernste steden van Azië en toonaangevend op het gebied van de mode en technologie. In Tokio zelf wonen 11 miljoen mensen en inclusief de regio rondom Tokio zelfs 35 miljoen mensen. Dat is wat je noemt een echte (drukke) wereldstad.

De Sensoji tempel, in de wijk Asakusa, is de meest bekende tempel in Tokio. Het is een boeddhistische tempel en stamt uit het jaar 645, waarmee het de oudste tempel van Tokio is. Een bezoek aan deze tempel tijdens jouw rondreis Japan laat je kennismaken met enkele typische Japanse gebruiken. Zo hangen veel Japanners een briefje op met een (geluks)wens, dompelen ze zichzelf onder met wierook en gooien ze een geluksmuntje bij het uitspreken van een wens. Aan de overkant van Rondreis Japande tempel ligt trouwens de Nakamise, een drukke en vooral ’s avonds erg leuke straat met winkeltjes met lokale gerechten en souvenirs.

Tsukiji vismarkt

Een bezoek aan de grootste en drukste vismarkt van de wereld zeker een aanrader. Op de Tsukiji vismarkt wordt alle verse vis voor de vele sushi restaurants verhandeld. Je kan  hier diverse veilingen bijwonen en jij zal je verbazen over alle vreemde vissoorten die je op de markt te zien krijgt.

Ook het Nationale Museum in Tokio is een leuk en interessant uitstapje in Japan. Het museum heeft zo’n 87.000 kunststukken en bezit de grootste collectie Japanse kunst ter wereld. Andere bezienswaardigheden in Tokio zijn de Tokio toren, Ginza, Shinjuku, het keizerlijk paleis en het Centraal Station, gebouwd naar model van het Centraal Station van Amsterdam.Rondreis Japan

Kyoto is ook een stad die in Japan niet op jouw lijstje mag ontbreken. Kyoto telt in vergelijking met Tokio slechts 1,5 miljoen inwoners. Kyoto wordt gezien als de cultuurhistorische stad van Japan. In Kyoto kan je meer dan 2000 tempels en tientallen tuinen bezoeken. Als je zou willen dan kan je hier makkelijk weken doorbrengen. Zelfs de Japanse bevolking bezoekt Kyoto om meer te weten en te leren over de cultuur en geschiedenis van hun land. Dus als je wat over de Japanse cultuur en historie te weten wilt komen dan is een bezoek aan Kyoto een must .

Pagina’s over Japan:

Rondreis Japan
De 4 mooiste steden van Japan
Stedentrip Tokio
Stedentrip Kyoto
Stedentrip Hiroshima
Stedentrip Nagasaki

 

Ontdek Japan met een van onze reisaanbieders!

Als je een rondreis door Japan wilt gaan maken raden wij jou aan om te gaan vergelijken bij onze betrouwbare reisorganisaties. Klik op de knop hieronder om het gehele overzicht te zien!

De beste rondreis Japan aanbieders: Djoser, Sawadee en SNP

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175snp-logo-300x175sawadeea-logo-300x175shoestringbaobab-300x175ariba-logo-300x175tenzing

 

Japan
9 Reviewer
9 Gemiddeld (3 beoordelingen)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 3 Plaats beoordeling
Japan echt leren kennen!
Al jarenlang was ik mezelf lekker aan het maken met een vakantie naar Japan. Maar nu ook daadwerkelijk gedaan. Het was in één woord 'geweldig'! Zeker het bezoek een de Tsukiji vismarkt was een leuke ervaring.
19 januari 2017, 12:36
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
0
Top vakantie!
Wat een bijzonder prachtig land. We hebben genoten en raden deze vakantie absoluut aan. Een totaal andere cultuur wat het onwijs leuk maakt. Je ziet werkelijk waar dingen die je nog nooit hebt gezien. Vriendelijke bevolking en prachtige steden. Soms kan het wel eens druk zijn in de steden. Het enige nadeel: ik was doodsbang op de weg. Er rijdt zo veel verkeer, haha.
28 juni 2016, 18:15
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
1
Na een bezoek gebracht te hebben aan China was het tijd voor Japan. Vakantie geboekt via goedkoperondreis.com. Erg goed bevallen. Was weer een top vakantie net zoals die in China. Top!!
27 juni 2016, 11:22
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
2
Plaats beoordeling

 

 

Japan in beeld