blog
Stedentrip Nagasaki

Stedentrip Nagasaki

Nagasaki is gelegen in het westen van het meest zuidelijk eiland van Japan, namelijk Kyushu. De stad heeft al honderden jaren banden met Nederland. Zo mochten Nederlanders tussen de zeventiende en halverwege negentiende eeuw handel drijven in de stad. Mede daardoor zijn er ook verschillende Nederlandse bezienswaardigheden in de stad. Net boven de stad ligt namelijk het Huis Ten Bosch. Het is een groot openluchtmuseum met enkele replica’s uit de Nederlandse Gouden Eeuw! Uiteraard zijn er ook een aantal andere leuke bezienswaardigheden in de stad. Bereid je maar alvast voor op een stedentrip Nagasaki !

Atoombom

Als je aan Nagasaki denkt, denk je al snel aan de atoombom. Op 9 augustus 1945 waren het de Amerikanen die een grote bom hier naar beneden gooide. Er kwamen hier ongeveer 40.000 mensen om het leven. Na de oorlog werd de stad herbouwd en is het atoombommuseum gemaakt. Het negen meter hoge Vredesbeeld is er naast gebouwd.

Bezienswaardigheden in Nagasaki

Nagasaki heeft enkele leuke bezienswaardigheden. Eerder werd het Huis Ten Bosch al genoemd en het atoombommuseum, maar ook Chinatown, de Glover Garden en de Oura Kerk zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Chinatown

Chinatown is een gezellige wijk waar je kunt genieten van Chinese (en Koreaanse) invloeden. Het ligt in het uiterste westen van de stad en deze wijk is altijd goed bewaard gebleven. Er staat een oude tempel uit 1629 die nog intact is.

Glover Garden

De Glover Garden werd in 1859 gevestigd in de Japanse stad. De tuin heeft enkele westerse invloeden, met verschillende koloniale gebouwen die daar werden geplaatst door Engelse handelaren. Het nabij gelegen huis van Thomas Glover trekt jaarlijks ongeveer twee miljoen bezoekers. Als je even wilt ontspannen is dit park écht mooi.

Oura Kerk

De oudste houten kerk van Japan is gevestigd in Nagasaki. De kerk werd gebouwd in 1865 door de Franse missionaris Benard Petitjean. Het is opgezet ter nagedachtenis van aan 26 christelijke martelaren. Japanners die Christelijk waren, werden namelijk zwaar vervolgd. Het was echter wel toegestaan dat buitenlanders Christelijk waren. In 1872 werd deze wet gewijzigd en konden Japanners ook geloven waar zij in wilden geloven.

Overnachten

Je hebt verschillende mogelijkheden om te overnachten in de stad. Het meest gangbare is om gewoon een hotel te boeken. Je kunt deze het beste van te voren boeken via een reisbureau om te voorkomen dat de hotels vol zijn.

Vervoer

Er zijn verschillende manieren om te reizen in de stad. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de elektrische tram. Deze rijdt frequent en is goedkoop. Het brengt je vrijwel overal heen waar je heen wilt gaan. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met de taxi te reizen.

Hoe kom je er?

Een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam zal niet lukken. Je moet doorgaans eerst naar Osaka of Tokio vliegen alvorens je aankomt in Nagasaki. Je kunt daarom prima eerst een aantal dagen in de stad blijven waar je aankomt. Je kunt dan daar ook genieten van verschillende leuke bezienswaardigheden tijdens je reis naar Japan.

Pagina’s over Japan:

Rondreis Japan

De 4 mooiste steden van Japan

Stedentrip Tokio

Stedentrip Kyoto

Stedentrip Hiroshima

Stedentrip Nagasaki

Vergelijk hier direct alle reizen naar Japan

 

0