Steden en attracties op de kaart van Japan

Steden en attracties op de kaart van Japan

Japan, het land van de rijzende zon, is een land met vele eilanden die een fascinerende tijd te bieden hebben voor toeristen. De kleurrijke cultuur van het land wordt gecombineerd met een breed scala aan historische plaatsen, attracties, bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheden. Japan een van de beste reisbestemmingen ter wereld.

De regio’s van Japan

Volgens de kaart van Japan kan het land worden onderverdeeld in regio’s, die als volgt zijn: de noordelijke regio, de westelijke regio, de zuidelijke regio, en de oostelijke en centrale regio. Sommige regio’s kunnen ook worden genoemd als Kanto, Kansai, Shikoku, Hokkaido en Okinawa.

Topsteden in Japan

Er zijn in grote aantallen steden te vinden in Japan, elk met zijn eigen aspect. Enkele van de topsteden zoals ze vermeld worden op de Japanse kaart zijn de hoofdstad Tokio, Hiroshima, Nagasaki, Chiba, Kawasaki, Fukuoka, enzovoort. Onder al deze steden is Tokio de meest fantastische en de modernste van alle steden.

Keizerlijk paleis of Kokyo

Het keizerlijk paleis, genaamd Kokyo, is de beroemdste attractie in de stad die wordt beschouwd als het hart en de ziel van Tokio. Het is de thuisbasis van de keizer van Japan, wiens terrein en omgeving de stad de broodnodige groene ruimte biedt.

Yasukuni-schrijn

De Yasukuni-schrijn ligt ten noorden van het keizerlijk paleis. Het wordt beschouwd als de thuisbasis van de zielen van ongeveer twee miljoen mensen die zijn omgekomen in de Japanse oorlog.

Senso-ji tempel

De Senso-ji tempel is de oudste tempel van de stad en trekt bezoekers van over de hele wereld aan. Het verhaal van deze tempel gaat over twee jonge broers, die een gouden afbeelding ontvingen van Kannon, de boeddhistische godin van de genade en troost.

Hiroshima

De Japanse stad Hiroshima staat bekend als de eerste stad in de geschiedenis die werd onderworpen aan nucleaire oorlogvoering. Het is de grootste stad in de regio West-Honshu, de grootste van alle Japanse eilanden. Het is ook opgenomen in de lijst met favoriete bestemmingen voor de toeristen in Japan.

Het vredesmuseum van Hiroshima

Het vredesmuseum van Hiroshima herdenkt de explosie van de eerste atoombom en herbergt dit museum en relevante monumenten.

Het kasteel van Hiroshima

Het kasteel van Hiroshima werd herbouwd na de nucleaire vernietiging ervan en herbergt uitstekende musea die de architectuur van de stad beschrijven, alsook de geschiedenis van de plaats.

Atoombomkoepel

De atoombomkoepel is een plek om niet te missen in Hiroshima. Het wordt bewaard voor zijn eeuwigheid. De plaats kan zowel overdag als ‘s nachts worden genoten.

 

Specialisten in reizen naar Japan: