blog
Stedentrip Kyoto

Stedentrip Kyoto

Je gaat in ieder geval cultuur happen bij een stedentrip Kyoto

Kyoto is een grote stad op het eiland Honshu. De stad staat vooral bekend om de mooie natuur. Er liggen namelijk prachtige bergen rondom de stad. In een ver verleden was het zelfs de hoofdstad van Japan. Tegenwoordig is het enkel nog de hoofdstad van de provincie (prefectuur). Naast de prachtige bergen zijn er ook nog verscheidene andere leuke bezienswaardigheden.

Klimaat in Kyoto

De stad heeft een warm zeeklimaat. De temperatuur tussen de verschillende seizoenen is vergelijkbaar zoals in Nederland: de wintermaanden zijn het koudst. In de zomer kan de temperatuur wel oplopen tot 33 graden Celsius. In de wintermaanden regent het over het algemeen wel minder dan in de zomer.

Cultuur happen in Kyoto

Tijdens je stedentrip Kyoto kun je in ieder geval één ding doen: cultuur happen! De Japanse stad staat namelijk bekend als het cultureel centrum van Japan.

Bezienswaardigheden

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder de Kinkaku-ji, de Byodo-in tempel en de boeddhistische tempel Kiyomizu-dera. De meeste bezienswaardigheden liggen echter wel net buiten de stad.

Kinkaku-ji

De Kinkaku-ji is één van de toeristenstrekpleisters van de stad. In het Nederlands vertaald heet de tempel ‘de Gouden Paviljoen’. De tempel is te vinden in het noordwesten van de stad. Het is omgeven dor bergen en bossen, maar het is redelijk gemakkelijk te bereiken. Eenmaal aangekomen is het net of de tempel op het water drijft.

Je kunt vanaf het station buslijn 101 of 205 nemen. Vervolgens stap je uit bij halte Kinkakuji-Michi. De entree is 400 yen per persoon.

Byodo-in

De Byodo-in is een Boeddhistische tempel die in 998 werd gebouwd. In 1052 werd de bouw pas afgerond. Niet alleen de tempel is mooi, ook het land eromheen is gewoonweg prachtig.

Kiyomizu-dera

De Kiyomizu-dera is een Boeddhiste tempel gemaakt van hout. De tempel werd in achtste eeuw gebouwd door een priester. Aan de voorkant van het gebouw vind je een fontein met een draak. Je hebt vanuit het hoofdgebouw een prachtig uitzicht over de natuur.

Geisha’s in Kyoto

Kyoto is het hart van de geisha. De geisha zijn vrouwelijke entertainers die getraind zijn in kunst en dans. Vreemd genoeg praten zij zelden met andere mensen en laten zij zich ook nauwelijks zien. De lokale bevolking weet ook weinig van deze buitenbeentjes af. Als je een Geisha spot, mag je dan ook wel van geluk spreken. De grootste kans dat je een Geisha tegen komt is in de wijk Gion. Er worden verschillende tours georganiseerd om ze te kunnen spotten. Je komt dan tevens langs gezellige buurthuisjes, theehuizen en restaurants. Je herkent de Geisha gemakkelijk: rode lippen, wit gezicht en opgestoken haar.

Hoe kom je in Kyoto?

Je kunt, vanaf Amsterdam, geen rechtstreekse vlucht boeken. Wel kun je met slechts één overstap een nabijgelegen stad (Osaka) bereiken. Die tussenstop hoeft niet per se in Tokio te zijn, maar kan ook in enkele Aziatische steden of één van de Arabische landen. Zo wordt Istanbul ook vaak als tussenstop gebruikt.

Indien je vanuit Tokio reist kun je een trein pakken. De snelste doet er 140 minuten over. Vanuit Osaka ben je ongeveer een kwartier onderweg en vanuit Nara duurt het een half uurtje.

Ontdek Japan met een van onze reisaanbieders!

Als je een rondreis door Japan wilt gaan maken raden wij jou aan om te gaan vergelijken bij onze betrouwbare reisorganisaties. Klik op de knop hieronder om het gehele overzicht te zien!

 

0