blog
De 10 mooiste tours door Japan

De 10 mooiste tours door Japan

Japan is een natie waar, misschien wel meer dan waar ook ter wereld, een ultramoderne en tegelijkertijd traditionele samenleving naast elkaar bestaan. Bovendien is het een land waar je op een groot aantal plekken je ogen uit kijkt.

Neongekleurde wolkenkrabbers die aan de horizon verschijnen kijken uit over serene Japanse binnenplaatsen; sumoworstelaars en J-pop-supersterren spreken tot de verbeelding; koks die zich richten op zeer specifieke soorten regionaal voedsel – boekweitnoedels of yakitori – staan hoog aangeschreven, net als de ingenieurs die Japan in het middelpunt van de wereldwijde technologie-industrie hebben geplaatst.

Voor reizigers die naar Japan trekken mag het duidelijk zijn dat er enorm veel te beleven is. Er is soms zelfs teveel om uit te kiezen. Een excursie kan je enorm helpen bij het maken van deze keuzes en levert vaak zelfs een betere ervaring op.

Wij hebben daarom de 10 mooiste tours door Japan voor je op een rij gezet!

Avondtour in Gion: De geisha-district van Kyoto

Het meest historische en gebruikelijke deel van Kyoto, Gion, is een echte aanbeveling voor de wandelaars onder ons. Het is beroemd om de geisha’s die er werken en tijdens het bezoek zal je waarschijnlijk veel van hen tegenkomen.

Een bezoek zal je dan ook zeker alles leren over de geisha’s, van hun dagelijks leven tot hun kapsels en jurken en de geschiedenis die hen omringt. Het is prachtig om ‘s nachts om Gion heen te lopen, omdat de typische gebouwen langs de paden liggen en de excursie even leerzaam als aangenaam is. Deze tour is dan ook zeker de moeite waard om mee te maken.

Geisha Japan

Panoramische dagtocht naar Mount Fuji met de bus vanuit Tokio

Gewoonweg prachtig om te zien, de berg Fuji stijgt aanzienlijk boven het omringende platteland uit en neemt een cruciale plaats in binnen de Japanse samenleving. Als gevolg daarvan is het een absolute must-see plaats als je in Japan bent.

Tijdens de reis heb je ook de mogelijkheid om naar de vijf meren van Fuji te gaan om rond de vijvers te wandelen, de lokale keuken te proeven en een foto te laten maken naast een ninja. Mount Fuji is overal in de geschiedenis terug te vinden en uw stop bij het vijfde station van de berg Fuji biedt u een ongelofelijk uitzicht en de kans om een foto te maken met de prachtige stratovolcano.

Fuji Japan

Een adembenemend roboticaprogramma in een robotrestaurant

Tokyo is in de hele wereld bekend om haar innovatieve technologie. Sterker nog, heel Japan is over de wereld bekend als voorloper van allerlei soorten technologie. Ook in het uitgaansleven en de horeca zijn de sporen van deze ontwikkelingen te zien.

Zo is deze geweldige robot show in een restaurant een ware beleving.  Deze 90 minuten durende show is een van de meest populaire en gerenommeerde shows. Je zult zeker onder de indruk zijn van de neonlichten, dansende robots en ninja’s die allemaal voorbij komen.

Een unieke ervaring zoals je nog nooit eerder hebt gezien, een bezoek aan de Robotic Dining is een must in Tokyo.

Een wandeltour door Kyoto

Een geweldig dagje uit voor het hele gezin, deze vijf uur durende panoramische tour leert je zeker alles over de context, de maatschappij en de stijl van Kyoto. Met een ervaren gids die tot je beschikking staat, breng je ook meteen een bezoek aan de boeddhistische en Shinto heiligdommen waar je meer leert over de overtuigingen van de gelovige bevolking.

Deze zeer populaire panoramische tour zal je zeker helpen om Kyoto beter te begrijpen en van dichtbij mee te maken hoe de inwoners over bepaalde zaken denken.

de 10 mooiste tours door Japan

Tour naar Tokio aan de baai

Deze tour zal je in staat stellen om een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Tokio te ontdekken, met stops bij de Meiji Jingu Tempel en de Imperial Royal Residence East Yard.

Aangezien het schema van deze tour vrij strak is gevuld, is de tour vooral een goede uitkomst voor iedereen die slechts kort de tijd heeft in de stad. Je krijgt onder andere de populaire attracties Asakusa en Tokyo Skies Tree te zien, die je de meest fascinerende uitzichten over de stad bieden.

Naast dit alles omvat de tour ook een cruiseschip rond de Tokio-baai dat een spectaculair uitzicht biedt op de Tokio-skyline.

de 10 mooiste tours door Japan

Hiroshima Tranquility Memorial Museum en Miyajima Tour

Een bezoek aan het Hiroshima Tranquility Memorial Museum en het Itsukushima Shrine is zowel ontroerend als inspirerend te noemen. Hier worden de mensen herdacht die het leven hebben gelaten bij de bombardementen op Hiroshima.

Als startpunt voor de atoombom werd Hiroshima tot op de grond neergehaald en de vloer hier is gevuld met veel dingen die zijn achtergelaten door degenen die zijn omgekomen. Daarnaast kom je er verschillende documenten tegen met informatie over wat er die dag is gebeurd.

Deze reis wordt helemaal onvergetelijk dankzij het bezoek aan het eiland Miyajima, waarvan de natuur ongerept en schitterend is.

Hiroshima Japan

Tour langs de Tsukiji Vismarkt

Een aangenaam, vriendelijk, maar ook opmerkelijk bezoek is de juiste beschrijving voor deze tour. Hier kan je namelijk heerlijk verdwalen in de uitgestrekte vismarkt van Tsukiji, iets dat een onvergetelijke gebeurtenis is en waarbij je veel zult ontdekken over de Japanse culinaire cultuur.

Met bijna overal verse vis zal een bezoek je van alles leren over de vissoorten en de context van de markt zelf. De markt bezoeken is een ongelooflijke ervaring die eindigt met een bezoek aan een sushi-restaurant. Dit bezoek is dan ook perfect voor de fijnproevers!

Vismarkt Japan

Beste privé-tour: Driedaagse privé-tour in Tokio en Nagano.

Deze privé panoramatour combineert het beste van twee werelden: je ziet wat je van plan bent te zien, in je eigen tempo, maar met online commentaar en aanbevelingen van een specialist die alles over deze plek aan je weet te vertellen.

Als je er de tijd voor hebt, is het echt een geweldige manier om de omgeving te ontdekken. Je kunt kiezen om alles te weten te komen over ikebana (een bloemstuk), kalligrafie, aikido, Japans boogschieten of houtsnijden.

Maar je hebt ook de mogelijkheid om een conventionele onsen (warmwaterbron) te nemen en een aantal heilige plaatsen, parken en architectonische elementen in Tokio en Nagano te bezoeken.

Elke maaltijd bestaat bovendien uit verschillende elementen, en dit onderdeel wordt dan ook heel serieus genomen. Zo eet je onder andere izakaya (een soort Japanse tapas), sushi en sashimi en een aantal standaard Japanse ochtendgerechten. Een tour voor liefhebbers van heerlijk traditionele gerechten dus!

Sushi Japan

Driedaagse rondreis naar Kyoto en Hiroshima

Aan de andere kant van het spectrum van persoonlijke sightseeing tours is deze zelfgeleide tour een ideale optie, waar treinkaartjes van Tokyo naar Kyoto, Kyoto naar Hiroshima en Hiroshima naar Tokyo worden verstrekt, evenals hotelreserveringen, zijn inbegrepen.

Je kunt hier je tijd investeren in elk van de prachtige bezienswaardigheden die je tegenkomt. Ideeën zijn onder andere de 17 UNESCO-erfgoedwebsites in Kyoto, waaronder de Kinkaku-ji, evenals de Ginkaku-ji, naast de historische gedenktekens en ook de Hiroshima-galerijen.

Als je houdt van enige flexibiliteit en vrijheid dan is deze tour een absolute aanrader.

Kyoto en Nara: Volledige tour van een dag (inclusief excursie)

Deze bliksemreis brengt je op één dag naar twee van de vorige hoofdsteden van Japan en zorgt er voor dat je alle verbazingwekkende bezienswaardigheden hier kunt bewonderen.

In Kyoto kan je bijvoorbeeld het opmerkelijke Nijo Castle bezoeken voordat je naar de Golden Structure en de adembenemende Imperial Royal Residence in Kyoto gaat. Nara is net zo spannend om te bezoeken als de heilige plaats van Todaiji en Kasuga Taisha Tempel, maar er zijn nog veel meer prachtige locaties.

Het is een ideale tour voor iedereen die in korte tijd twee bijzondere steden wilt ontdekken.

10 tours Japan

Ideale dagtocht naar Kyoto: Kyoto Dag Tour

Kyoto, dat ooit de bron van Japan was, is het centrum van de traditionele cultuur en is ook in overvloed aanwezig in monumenten, heilige plaatsen, binnenplaatsen en zelfs paleizen.

Tijdens deze dagtocht zul je veel van hen zien en nog veel meer ontdekken terwijl je rondreist in een comfortabele bus, allemaal met de hulp van een professionele lokale gids.

Op het programma staan onder andere het Nijo kasteel, Kinkaku-ji schrijn, Kyoto Imperial Palace, de Sanju-Sangendo hal, Kiyomizu tempel en nog veel meer. Bij deze tour horen ook een aantal stops onderweg waarbij je wordt voorzien van een aantal heerlijke gerechten!

Dé Japan reisspecialisten

 

De tours die je vooraf online kunt boeken

 
0