blog
De 4 mooiste steden van Japan

De 4 mooiste steden van Japan

Japan, ook wel het land van de rijzende zon genoemd, is een prachtig land om te ontdekken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een vakantie te vieren op een vaste bestemming in het land, maar om Japan echt te leren kennen is het toch goed om voor een rondreis te kiezen. De rondreizen door Japan zijn ronduit inspirerend. Uiteraard zijn er enkele steden die je zeker aan zou moeten doen tijdens de rondreis.

Dit zijn de 4 mooiste steden van Japan.

1. Fukuoka

De 4 mooiste steden van Japan

Deze stad is rustig, gemoedelijk, bijzonder relaxt en toch zo de moeite waard. Er zijn voldoende activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, maar alles op zijn tijd. De bewoners van Fukuoka leiden een goed en kwalitatief hoogwaardig leven, en dit merk je. In het Tenjin gebied kun je het sierlijke centrum van de stad bezoeken, waar je lekker kunt eten en natuurlijk kunt gaan shoppen. Er zijn diverse uitgaans- en horecagelegenheden die zeker de moeite waard zijn. Je kunt leuke mobiele kraampjes bezoeken en genieten van de sociale sfeer.

2. Kyoto

De 4 mooiste steden van Japan

Veel mensen denken dat je naar Tokio moet om de pure cultuur van het land te ontdekken, maar eigenlijk is Kyoto op dit gebied een veel betere optie. Tijdens je rondreis door Japan mag je deze stad eigenlijk niet missen. Je vindt er veel interessante highlights uit de geschiedenis, waaronder tempels, historische monumenten en heiligdommen. Enkele tempels die je niet mag missen zijn de Kiyomizu tempel, die volledig van hout en toch zonder spijkers gemaakt is, de Kinkaku tempel, die ook wel de houden tempel uit 1397 wordt genoemd, en de Ryoan tempel, welke vooral bekend staat om de rustgevende tuin.

3. Osaka

De 4 mooiste steden van Japan

Osaka is de op één na grootste stad van het land en tijdens de rondreis door Japan mag deze stad zeker niet vergeten worden. Het centrum heeft een unieke sfeer, met luxe boetiekjes en chique gelegenheden. Een etentje in een restaurant in Osaka is duurder dan in het gemiddelde Japanse restaurant, maar je kunt er dan ook genieten van diverse lokale gerechten, zoals Takoyaki en Okonomiyaki. Als je in deze stad bent, dan mag je een bezoek aan de Universal Studio Osaka en aan Kasteel Osaka Kaiyukan ook zeker niet overslaan.

4. Tokio

De 4 mooiste steden van Japan

Winkelen, lekker eten en drinken, sightseeing en feesten tot in de kleine uurtjes. Dat is waar Tokio voor staat. Deze stad behoort tot de grootste steden ter wereld en ook aan het toerisme is veel aandacht besteed. Je kunt er dan ook veel doen, zien en proeven. Ga naar de beroemde rode lantaarn, naar de Tsukiji vismarkt en naar de Asakusa tempel. De centrale gebieden Harajuku, Shinjuku, Shibuya en Roppongi mag je ook zeker niet missen.

Minder bekend misschien maar wel wondermooi zijn de steden Nara en Kanazawa

Wil je meer weten over Nara en Kanazawa bezoek dan onze partner website vakantie in Japan

Ontdek Japan met een van onze reisaanbieders!

Als je een rondreis door Japan wilt gaan maken raden wij jou aan om te gaan vergelijken bij onze betrouwbare reisorganisaties. Klik op de knop hieronder om het gehele overzicht te zien!

De beste rondreis Japan aanbieders: Djoser, Sawadee en SNP

0