blog
Stedentrip Hiroshima

Stedentrip Hiroshima

Hiroshima is een Japanse stad met ongeveer 1,7 miljoen inwoners. De stad ligt op het eiland Honshu in het westen van het land. De Japanse stad roept vooral veel bekendheid op door de atoombom die op de stad werd gegooid door de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog. De stad is na de oorlog helemaal opnieuw opgebouwd en is gemoderniseerd. Het heeft nu een prachtig tramnetwerk, goede infrastructuur en heeft verschillende moderne gebouwen. De omgeving van Hiroshima is bovendien prachtig. Een stad die u beslist moet aandoen tijdens een rondreis Japan

Bezienswaardigheden in Hiroshima

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in de Japanse stad. De grootste toeristenstrekpleister is het Vredesmonument van Hiroshima, gevolgd door het Peace Memorial Park & Museum.

Vredesmonument

Het Vredesmonument is een van de weinige gebouwen die overeind bleef tijdens de verwoestende inslag. De stalen constructie bleef overeind staan en de opvallende koepel bleef ook intact. Dat heeft men zo gehouden en het is nu dan ook een belangrijke bezienswaardigheid.

Peace Memorial Park & Museum

De atoombom heeft veel diepe wonden achter gelaten in het Aziatische land. Iets wat je echt moet zien is het Peace Memorial Park & Museum. In dit museum leer je meer over de geschiedenis van de stad én de daarbij behorende impact die atoombom had. Vrijwilligers, in sommige gevallen oorlogsveteranen, geven je een rondleiding in het museum. Er staan verschillende memorials met quotes erop van oud-soldaten en familieleden van overledenen.

Itsukushima-schrijn

De Itsukushima-schrijn is een prachtige schrijn op het eiland. Het is sinds 1996 genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is door de jaren heen verschillende keren vernietigd sinds de zesde eeuw. Het is echter sinds 1168 onveranderd gebleven.

Klimaat in Hiroshima

De stad heeft over het algemeen prima weer. januari is de koudste maand, met temperaturen tot aan het vriespunt en in augustus is het de warmste maand. Het kan overdag tot wel 30 graden Celsius worden. In de wintermaanden regent het over het algemeen vrij veel, dus de beste reistijd is dan ook in de zomer. Je kunt naast augustus ook nog prima in september heen.

Vervoer

Je hebt verschillende reismogelijkheden in de stad. Zo rijdt er een tram die door de meeste Japanners gebruikt wordt. De bus is ook populair. Je kunt met het openbaar vervoer vrijwel overal wel komen. Als je wilt kun je ook een taxi nemen.

Hoe kom je er?

Je kunt vanaf Amsterdam niet rechtstreeks naar Hiroshima vliegen. Je kunt echter wel een overstap maken. De meeste tussenlandingen zijn in Aziatische landen, maar het komt ook een enkele keer voor dat je een tussenlanding kunt maken in een van de Arabische landen.

Indien je vanuit Tokio komt, kun je het beste kiezen voor een binnenlandse vlucht. Je bent dan veel korter onderweg dan met de trein. Indien je toch liever met de trein reist, moet je rekening met ongeveer 250 minuten reistijd. Je zit dan dus zes uur in de trein. Het vliegtuig doet er iets korter over: ongeveer anderhalf uur tijd. Houd er wel rekening mee dat je ook vanaf het vliegveld nog vervoer moet regelen naar de binnenstad.

Ontdek Japan met een van onze reisaanbieders!

Als je een rondreis door Japan wilt gaan maken raden wij jou aan om te gaan vergelijken bij onze betrouwbare reisorganisaties. Klik op de knop hieronder om het gehele overzicht te zien!

 

0