blog
Vakantie Soweto

Vakantie Soweto

Leestijd 2 Minuten

Soweto is een stadsdeel van Johannesburg in Zuid Afrika met bijna 1,3 miljoen geregistreerde inwoners. Sommige mensen spreken over zo’n vijf miljoen inwoners, maar het is niet bekend of er daadwerkelijk zoveel mensen wonen. Soweto is een afkorting voor South Western Townships, door de lokale bevolking ook wel aangeduid als ‘’So Where To’’. Alhoewel Soweto een relatief duister verleden heeft is de stad wel een leuke vakantiebestemming. Je kunt genieten van Afrikaanse kroegen, shebeens of het nachtleven. Vakantie Soweto

Apartheid

30 Jaar geleden, in 1976, werd er geschiedenis geschreven. Zwarte scholieren demonstreerden tegen de apartheid en werden neergeschoten. Er vielen honderden slachtoffers. Ieder jaar op 16 juli is het daarom Youth Day, een dag waar de studenten worden herdacht.

Waar ligt Soweto?

Het stadsdeel ligt ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Johannesburg. Soweto is enorm uitgestrekt over verschillende wijken. Tourmaatschappijen bieden doorgaans enkel tours aan in de wijken in het oosten: Diepkloof, Orlando, Dube en Pimville.

Bezienswaardigheden in Soweto

Veel mensen zien South Western Townships als een krottenwijk, maar dat beeld klopt niet helemaal. Natuurlijk staan er een aantal krotten, maar er staan ook veel degelijke woningen waar mensen in wonen. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden die jaarlijks veel toeristen trekken.

Orlando-West

In Oralando-West hebben vroeger de Nobelprijswinnaars Nelson Mandela en Desmond Tutu gewoond. Het huis van Nelson Mandela is tegenwoordig een museum. Het is nog exact zo ingericht als vijftig jaar geleden, toen Mandela daar samen met zijn vrouw woonde. Het huis hangt vol met foto’s, mooie schilderen en tekeningen én tot slot vind je er nog vier paar schoenen die Mandela vroeger droeg.

Dube

In Dube vind je één van de bekendste wijken van het stadsdeel. Je kunt er niet alleen terecht voor een lekker drankje, maar je kunt er ook genieten van een heerlijke Afrikaanse maaltijd. Op vrijwel ieder tijdstip kun je er terecht: voor zowel een drankje als een hapje eten.

Tours boeken

Je hoeft niet zelfstandig naar Soweto te reizen. Er zijn verschillende tourmaatschappijen die je kunnen helpen. De tour hoeft niet altijd duur te zijn, maar het hangt sterk af van je wensen en eisen. De goedkopere tours duren maar drie uurtjes, terwijl duurdere tours langer duren.

Overnachten in Soweto

Je kunt terug gaan naar Johannesburg, en daar overnachten, maar je kunt er ook voor kiezen om in Soweto te blijven. Het stadsdeel heeft verschillende bekende bed & breakfast-gelegenheden, waaronder Neo’s, Zizwe, Dakalo en Thuto’s. Deze bed & breakfast-gelegenheden staan stuk voor stuk goed aangeschreven.

Beste reistijd naar Soweto

Alhoewel het in juli en augustus vrijwel niet regent, is het gemiddeld ook ‘maar’ 17-19 graden Celsius overdag. Niet dat het heel erg koud is, maar Afrika doet je al gauw denken aan hele warme temperaturen. In de maanden november tot en met januari is er erg veel neerslag. Dan is het aan te raden om daarheen te reizen. De andere maanden zijn wat ons betreft allemaal prima. In de maanden februari, maart en oktober is het wel boven de 25 graden Celsius, maar dan valt er ook meer neerslag. Je zult voor jezelf een goede afweging moeten maken.

Wil je een rondreis Zuid-Afrika boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Zuid-Afrika? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in Zuid-Afrika. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Afrika

 

 

0