blog
Jaffna: Een Uniek En Afgelegen Stukje Sri Lanka

Jaffna: Een Uniek En Afgelegen Stukje Sri Lanka

Leestijd 2 Minuten

De massa ontwijken…

Sri Lanka is, naast India, Thailand en Indonesië, een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Oost Azië. Werkelijk overal kom je toeristen tegen, met uitzondering van het schiereiland Jaffna, dat zich in het noordwesten van Sri Lanka bevindt. Tijdens de burgeroorlog die Sri Lanka ruim 25 jaar in haar greep hield, was Jaffna niet toegankelijk voor toeristen. Pas lang na het eind van de burgeroorlog werd het toeristen weer toegestaan de noordelijke regio van Sri Lanka te bezoeken. Door de grote afstand slaan veel toeristen en bezoek aan Jaffna over. Ideaal voor mensen die liever wat minder toeristen om zich heen hebben.

Een uniek stukje Sri Lanka

Jaffna is vooral uniek omdat het Jaffna is. Zelfs de meeste Sri Lankanen willen graag Jaffna bezoeken, maar stellen dat vaak uit, omdat het een pittige trip is. Daarnaast gebied de eerlijkheid te zeggen dat er nu ook weer niet al teveel bijzonders te vinden is. Vooral de kennismaking met de locals die zeer gastvrij en nieuwsgierig zijn en een bezoek aan een aantal overblijfselen aan de periode dat de Hollanders in Sri Lanka de scepter zwaaien, maakt een bezoek aan Jaffna vooral voor ons Nederlanders een bijzondere.

Leven als de locals

Luxe hotels kom je op Jaffna  nog niet tegen. Je zult het moeten doen met kleine, voordelige guesthouses en hotelletjes. Ook vind je geen restaurantjes met een uitgebreide menukaart en westers eten, kun je beter vergeten. Jaffna bezoeken is daarom een echte ‘leven zoals de locals’ ervaring!

Wat moet je gezien of gedaan hebben?

Wie Jaffna bezoekt kan optimaal genieten van allerlei lokale gebruiken en ceremonies
  • Bezoek Nallur Kandaswamy Kovil Beter bekend onder de naam Nallur Kovil, is dit de bekendste en meest populaire tempel van Jaffna en aanschouw de dagelijkse rituelen die er plaatsvinden.
  • Dagtrip Nainative Island Een van de redenen waarom vrijwel veel Sri Lankanen Jaffna willen bezoeken, is omdat zich op het Nainative Island een van de heiligste plekken  van Sri Lanka bevindt. boeddhisten bezoeken de heilige tempel genaamd Nagadipa Purana Vihara. De Hindu tempel luistert naar de naam Sri Naga Pooshani Amman Kovil. Voor het bezoeken van de tempels moet je wel een dag uittrekken.
  • Bezoek Jaffna Fort Ook in Jaffna hebben de Hollanders behoorlijk huisgehouden, in positieve zin welteverstaan. Zij toverden Jaffna om tot een succesvol en belangrijke handelshaven. Niet vreemd dat je als Hollander daarom net wat aardiger gevonden wordt dan toeristen met een andere nationaliteit.

Hoe kom je er?

Afhankelijk van waar in Sri Lanka je je bevindt, kan een bezoek aan Jaffna een pittige onderneming zijn. Vanuit Colombo kun je de trein pakken, maar die rit duurt, inclusief overstappen, meer dan 11 uur en is een hoop geregel. Het is een gewone trein, waar onderweg ook forenzen gebruik van zullen maken, dus wees goed voorbereid en zorg in ieder geval dat je bij vertrek al een plekje hebt veroverd. en de trein stopt op vrijwel elk tussengelegen station.

Beste alternatief

Vanuit andere delen in Sri Lanka is de rit beter te doen. Reis bijvoorbeeld eerst naar het Centrum van Sri Lanka en bezoek natuurgebieden rondom Anarudhapura. Blijf een aantal dagen hangen en pak daarna de trein naar Jaffna. deze rit duurt slechts 3 uur en is een stuk beter te behappen dan de rit vanuit Colombo.
Booking.com
0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com